Paweł TT Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Mam Yamahe DT 125R i gdy wchodzi na obroty powyżej 8 tyś to spala sie przednia żarówka.Co może być tego przyczyną, regulator napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 nie jestem specjalistą w DT 125R ale mam doświadczenie z WSK :-). Sprawdz czy masz załżone wszystkie żarówki i czy mają odpowiednią moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 to nie ma znaczenia z tymi zarówkami nawet gdyby miał 1 niepoiwinna mu się palić , najprowdopodobniej regulatro padł, najprościej to sprawdzić miernikiem jakie napięcie daje on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Masz wszystko ok z akumulatorem? Bo jak jeździłem bez to mi też się dziwnie często paliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Regulator sie skończyl najprawdopodobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wyzsze obroty => wiekszy prad => wieksze naiecie => regulator nie reguluje napiecia => spalona zarownka :icon_mrgreen: Wedlug mnie taki jest tego powod. Jak sie myle niech mnie ktos poprawi :buttrock: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Spróbuj wstawić żarówke o mocniejszej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Spróbuj wstawić żarówke o mocniejszej mocy. Co to znaczy mocniejsza moc? :D Sprawdz regulator tzn. w miejsce dodatniego wyjścia z regulatora podłącz jeden z przewodów miernika, drugi przewód podącz do masy lubg wyjścia ujemnego jesli takie istnieje, ustaw miernik na DCV i sprawdz jakie daje napięcie na różnych obrotach. Pozdro Edytowane 20 Stycznia 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 wyglada na to ze regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Co to znaczy mocniejsza moc? :icon_biggrin: No, ten... wiecie :notworthy: wiekszej mocy :notworthy: jednym słowem... mocniejsze :clap: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dołączam się do tematu Ponieważ mi dzieje się tak samo. Ale pali mi tylko przednią żarówkę a jak się ta spali to innych nie pali newet 2W w licznikach o co chodzi. Dzieje się z akumulatorem i bez. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Mi sie zdaje ze jak prad do przedniej lampy ktora ma najwieksza moc idzie nie z akumulatora ale z cewki to moze byc wina wlasnie cewki. Ja mialem w mtxie przednai lampe zasilana cewka a reszte zarowek z akumulatora :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 U mnie te same objawy- ciągłe przepalanie żarówek... po testach z miernikiem wyszło, że oczywiście padnięty regulator napięcia. Teraz jest największy problem- co zrobić, aby zlikwidować usterkę tego regulatora :evil: ?? Takich regulatorów się nie regeneruje niestety, używka praktycznie nie do zdobycia, a nowy w niemczech znalazlem za 500zł :) Są jakieś patenty zastąpienia orginalnego regulatora napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Trzeba by przejrzać elektrykę. Wszystko po kolei pomierzyć miernikiem posprawdzać kable i napewno coś Ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 U mnie te same objawy- ciągłe przepalanie żarówek... po testach z miernikiem wyszło, że oczywiście padnięty regulator napięcia. Teraz jest największy problem- co zrobić, aby zlikwidować usterkę tego regulatora :buttrock: ?? Takich regulatorów się nie regeneruje niestety, używka praktycznie nie do zdobycia, a nowy w niemczech znalazlem za 500zł :( Są jakieś patenty zastąpienia orginalnego regulatora napięcia? Powinien pasować każdy regulator obsługujcy odpowiednią moc. Trzeba by przejrzać elektrykę. Wszystko po kolei pomierzyć miernikiem posprawdzać kable i napewno coś Ci wyjdzie serio? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi