Skocz do zawartości

Dylemat TLR vs. VTR vs. SV

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem TLmaniacy

Co do spalania, to nie jest zle... chociaz nigdy nie mierzylem, tylko jak jest pusto to leje...aleee... podczas wypadu do Assen na Moto GP tego roku..jechala nas ekipa w sumie okolo 12 motocykli...same sportowe...kilka 600 tek i tysiace...tankowalismy zawsze wszyscy razem po korek...i tak sobie obserwowalem...i stwierdzam ze jesli o TLa spalanie chodzi to tragedii nie ma... placilem tyle samo co koledzy jadacy na CBR 600... njamniej placil koles na Triuphie a najwiecej gosciu jadacy na zx 12... podczas wypadu do Szkocji na palacej sie rezerwie z dusza na ramieniu...(bo stacji benzynowej w tej gluszy akurat nie bylo) przejechalem ok ponad 50 km) az w koncu znalazlem...tankujac po korek okazalo sie ze w zbiorniku zostalo zaledwie 2 l benzyny... moj kumpel z ktorym jechalem do swego zrx 1100 lal zrednio 3-4 litry wiecej .... no ale w Niemczech na autostradzie podczas predkosci przelotowej 180-200 km/h tankowanie zaliczalem srednio co 200 km... generalnie zle nie jest... zasada jak wszedzie jak odwijasz delikatnie...bedzie malo... jak odwijasz mniej delikatnie bedzie wiecej...

a co spalania to honda pije trochę mniej od tlr ale obydwa dużo palą bo tak ma być. Dla oszczędnych są skutery:)

:icon_mrgreen:

Wypalę dwa litry mniej i wokół komina będę dwa razy szybszy - na browara dla mnie i dla Ciebie wystarczy!

Wybór należy do was. :smile:

Edytowane przez M a D a F a K a

jeżdżę VTR 1000 F. Mam wpakowane Dynajety do gaznikow. Filtr KN i sportowe wydechy. Zapierdziela niesamowicie, ale pali dużo. Jezdzilem Ducati 999. VTR F to jakby mlodszy braciszek, ale Honde można duuuuuuużo taniej kupić.

Co bym zmienil w VTR:

hamulce - bo troszke za slabe (tarcze chyba maja za mala srednice)

siedzenie - bo caly czas sie zjezdza na bak

zawieszenie - moze mam zle ustawione bo czasem kolysze na wyjsciu z zakretu.

ogólnie preferujeV-ki, rzędowka to taka zabawka dla grzecznych chłopców :banghead:

• 1 miesiąc temu...

Czy Panowie wypowiadajacy sie wczesaniej na temat wad TL1000R kiedykolwiek mieli stycznosc z tym motocylkem ?? Ja obecnie latam trzecia TL1000 , drugą Rką.

Wszystkim niezorientowanym teoretykom oznajmiam : wadliwa byla tylko TL 1000 S rocznik 97 !!!!

Rka to swietny motocykl , dajacy wspaniale wrazenia z jazdy i praktycznie bez wad. Jak dla mnie jedyny minus to masa , ktora nieco przeszkadza w lataniu po torze na przyklad. Jednym slowem polecam ;)

Aha - porownania jak juz to tylko z VTR SP , nie z 1000F bo to zupelnie inna koncepcja motocykla

• 2 tygodnie później...

wszystko to jest kwestia dopasowania, mysle ze kazdym z tych sprzetow powinienes sie przejechac,

ja wiele sezonow - ponad 60 tysiecy kilometrow zrobilem VTR 1000 i nigdy nie mialem powodow do nazekania...

wygodnie , szybko i absolutnie bezawaryjnie - motocykl autentycznie bezawaryjny...

spalanie od 8 do 10

predkosci przelotowe spokojnie w okolicach 220 a chwilami i 250 nie robi wielkiego wrazenia...

i TLR I VTRSP jezdza szybciej...

no i jedna z najwazniejszych rzeczy - najwieksza kultura pracy jednostki napendowej i najmniejsze jej wysilenie...

Edytowane przez streetstorm

Dzięki za wszelkie porady!

Chyba faktycznie lepiej będzie kupić trochę spokojniejszy motorek, no bo tak po dłuższej przerwie od razy dosiadać ponad 130KM i to w V2, to może trochę zaszkodzić zdrowiu :biggrin:

TLR przemawia do mnie przede wszystkim gabarytami, no bo na 199cm i 105kg trudno dopasować coś szybkiego a najlepiej w V2. Nie chcę wyglądać jak na motorynce. :D

Do streetstorm - sprzedałeś już swojego sprzęta? Chyba widziałem jakiś czas temy na allegro.

pozdrawiam

na razeie nie - nie bardzo moge sie tym zajac bo do poniedzialku jestem w szpitalu...

to jest motocykl jedyny w swoim rodzaju:) ma wymienione prawie wszystko :D

tylne zawieszenie, wahacz, przednie zawieszenie, tarcze, zadupek :biggrin:

jeden z dwoch w europie na monowachaczu :biggrin:

jak by co to informacje na PW albo mailem

pozdro

Edytowane przez streetstorm