cabaniero Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Czolem TLmaniacyCo do spalania, to nie jest zle... chociaz nigdy nie mierzylem, tylko jak jest pusto to leje...aleee... podczas wypadu do Assen na Moto GP tego roku..jechala nas ekipa w sumie okolo 12 motocykli...same sportowe...kilka 600 tek i tysiace...tankowalismy zawsze wszyscy razem po korek...i tak sobie obserwowalem...i stwierdzam ze jesli o TLa spalanie chodzi to tragedii nie ma... placilem tyle samo co koledzy jadacy na CBR 600... njamniej placil koles na Triuphie a najwiecej gosciu jadacy na zx 12... podczas wypadu do Szkocji na palacej sie rezerwie z dusza na ramieniu...(bo stacji benzynowej w tej gluszy akurat nie bylo) przejechalem ok ponad 50 km) az w koncu znalazlem...tankujac po korek okazalo sie ze w zbiorniku zostalo zaledwie 2 l benzyny... moj kumpel z ktorym jechalem do swego zrx 1100 lal zrednio 3-4 litry wiecej .... no ale w Niemczech na autostradzie podczas predkosci przelotowej 180-200 km/h tankowanie zaliczalem srednio co 200 km... generalnie zle nie jest... zasada jak wszedzie jak odwijasz delikatnie...bedzie malo... jak odwijasz mniej delikatnie bedzie wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) a co spalania to honda pije trochę mniej od tlr ale obydwa dużo palą bo tak ma być. Dla oszczędnych są skutery:) :icon_mrgreen: Wypalę dwa litry mniej i wokół komina będę dwa razy szybszy - na browara dla mnie i dla Ciebie wystarczy!Wybór należy do was. :smile: Edytowane 14 Października 2006 przez M a D a F a K a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigadam Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 jeżdżę VTR 1000 F. Mam wpakowane Dynajety do gaznikow. Filtr KN i sportowe wydechy. Zapierdziela niesamowicie, ale pali dużo. Jezdzilem Ducati 999. VTR F to jakby mlodszy braciszek, ale Honde można duuuuuuużo taniej kupić. Co bym zmienil w VTR:hamulce - bo troszke za slabe (tarcze chyba maja za mala srednice)siedzenie - bo caly czas sie zjezdza na bakzawieszenie - moze mam zle ustawione bo czasem kolysze na wyjsciu z zakretu. ogólnie preferujeV-ki, rzędowka to taka zabawka dla grzecznych chłopców :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) podsumowujac: ile min. i max. pali TL?moglby ktos podac stronki traktujace o TL-R only? cos tam znalazlem ale to smiecie. @cabaniero, masz moze gg? chcialbym pogadac z uzytkownikiem TL-R'a. Edytowane 15 Października 2006 przez Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 No podajcie jakieś konkretne liczby odnośnie tego spalania :cool: :banghead: Bo ciekaw jestem ile średnio palą duże V-ki na trasie i w mieście :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 SP-1 na A4, przy 140-160, 9-10 literków, poniżej 9 nigdy nie udało mi się zejść :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Kontynuując temat......pytanie w szczególności do cabaniero,na co zwrócić uwagę (słabostki, uszkodzenia i wady) przy zakupie TL R ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Czy Panowie wypowiadajacy sie wczesaniej na temat wad TL1000R kiedykolwiek mieli stycznosc z tym motocylkem ?? Ja obecnie latam trzecia TL1000 , drugą Rką. Wszystkim niezorientowanym teoretykom oznajmiam : wadliwa byla tylko TL 1000 S rocznik 97 !!!! Rka to swietny motocykl , dajacy wspaniale wrazenia z jazdy i praktycznie bez wad. Jak dla mnie jedyny minus to masa , ktora nieco przeszkadza w lataniu po torze na przyklad. Jednym slowem polecam ;) Aha - porownania jak juz to tylko z VTR SP , nie z 1000F bo to zupelnie inna koncepcja motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 mikitl, dzięki za PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk1200lt Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 ja mam efke i jestem super zadowolony, nie kupuj suzuki tylko honde , moze ma troche mniej mocy ale jest jest bardziej niezawodna i nie ma zadnych chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) wszystko to jest kwestia dopasowania, mysle ze kazdym z tych sprzetow powinienes sie przejechac,ja wiele sezonow - ponad 60 tysiecy kilometrow zrobilem VTR 1000 i nigdy nie mialem powodow do nazekania...wygodnie , szybko i absolutnie bezawaryjnie - motocykl autentycznie bezawaryjny...spalanie od 8 do 10predkosci przelotowe spokojnie w okolicach 220 a chwilami i 250 nie robi wielkiego wrazenia...i TLR I VTRSP jezdza szybciej...no i jedna z najwazniejszych rzeczy - najwieksza kultura pracy jednostki napendowej i najmniejsze jej wysilenie... Edytowane 6 Grudnia 2006 przez streetstorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazze Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Dzięki za wszelkie porady! Chyba faktycznie lepiej będzie kupić trochę spokojniejszy motorek, no bo tak po dłuższej przerwie od razy dosiadać ponad 130KM i to w V2, to może trochę zaszkodzić zdrowiu :biggrin: TLR przemawia do mnie przede wszystkim gabarytami, no bo na 199cm i 105kg trudno dopasować coś szybkiego a najlepiej w V2. Nie chcę wyglądać jak na motorynce. :D Do streetstorm - sprzedałeś już swojego sprzęta? Chyba widziałem jakiś czas temy na allegro. pozdrawiam Cytuj OSKAR #21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) na razeie nie - nie bardzo moge sie tym zajac bo do poniedzialku jestem w szpitalu...to jest motocykl jedyny w swoim rodzaju:) ma wymienione prawie wszystko :Dtylne zawieszenie, wahacz, przednie zawieszenie, tarcze, zadupek :biggrin:jeden z dwoch w europie na monowachaczu :biggrin: jak by co to informacje na PW albo mailem pozdro Edytowane 7 Grudnia 2006 przez streetstorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 hmm, ciekaw jestem co pisza goscie z allegro?miales juz jakiegos szpeca co stwierdzil ze tanio zalatales dzwona i teraz sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 hehe... nie takich odwaznych nie ma :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi