Olsen Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Czyżby ktoś poszedł po rozum do głowy? :icon_mrgreen: http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3638258.html Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 (...)Ilona Buttler z Instytutu Transportu Samochodowego. - To obrzydliwość. Pomysł typowo wyborczy. W całej Europie "pięćdziesiątka" w mieście jest standardem. (...)To jest niepokojace. I w sumie typowe... niestety. Mam nadzieje, ze w reszcie miast polskich tez wprowadza takie unowoczesnienia. Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 gratulowac naszym opiekunom, naszej szanownej drogowce, z ktora zaczolem dobrze zyc...niegdys ich nie lubilem, lecz po pewnym czasie zaczolem sie niezle rozumiec... a tym projektem to mnie doslownie powalili na kolana... no moze w Polsce nie bedzie az tak zle... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ja już szybciej nie dam rady :buttrock: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 A jaka to różnica jakie zrobią ograniczenia i tak nie wierze żeby 95% motocyklistów (w tym oczywiście też ja) :buttrock: :lalag: przestrzegało dozwolonych prędkości :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 A jaka to różnica jakie zrobią ograniczenia i tak nie wierze żeby 95% motocyklistów (w tym oczywiście też ja) :buttrock: :lalag: przestrzegało dozwolonych prędkości :icon_mrgreen: :buttrock: masz racje, lecz jezeli trafi ci sie na ogonku podejrzane BMW, to niepotrzebnie nie bedziesz musial sie narazac... w koncu nie bedziesz mial ok 100pkt, tylko np 10 :buttrock: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Na tych ulicach i tak pewnie ten kto jedzie przepisowo to jest obtrąbiony wyzwany od zawalidróg [ żeby tylko :icon_mrgreen: ] itd :buttrock: Fakt faktem zaszaleli chłopaki :lalag:))) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 masz racje, lecz jezeli trafi ci sie na ogonku podejrzane BMW, to niepotrzebnie nie bedziesz musial sie narazac... w koncu nie bedziesz mial ok 100pkt, tylko np 10 :icon_mrgreen: pozdro No chyba właśnie nie, z tego co wiem i tak większość motocyklistów na sportach przekracza prędkość o 50 km/h czt też o 100%. Jedakże tam gdzie są szkoły staram się sczególnie zachować ostrożnośc, zwalniam do 40, bo wiem że młodemu człowiekowi głupie rzeczy rodzą się w głowach, czasami wybiegnie, nie spojrzy się i do tragedii krok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 A jednak jeszcze ktoś w tej Polsce jest myślący chociaż troszkę :icon_mrgreen: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mary Lou Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Czyżby ktoś poszedł po rozum do głowy? :icon_mrgreen: http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3638258.htmlnoooo wkoncu cos pozytywnego :buttrock: dobrze ze to teraz wymyslili jak zaczynam jazde po warszawskich ulicach :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 A jaka to różnica jakie zrobią ograniczenia i tak nie wierze żeby 95% motocyklistów (w tym oczywiście też ja) :buttrock: :lalag: przestrzegało dozwolonych prędkości :icon_mrgreen: :buttrock:taka różnica, że 100km/h na 50-tce kosztuje z 500 zł., a 100 km/h na 80-tce to 100-200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 taka różnica, że 100km/h na 50-tce kosztuje z 500 zł., a 100 km/h na 80-tce to 100-200 zł.Otóż to. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 taka różnica, że 100km/h na 50-tce kosztuje z 500 zł., a 100 km/h na 80-tce to 100-200 zł. Chyba chciałeś napisać: taka różnica, że 100km/h na 50-tce kosztuje z 500 zł., a 100 km/h na 60-tce to 400 zł. I chyba nie powinno chodzić tu o wysokość mandatów. Ustanawiając ograniczenia prędkości powinno się brać pod uwagę w pierwszej kolejności bezpieczeństwo i w drugiej rozładowanie korków w Warszawie ( chociaż i tak w niektórych miejscach nie da się przekroczyć 30km/h- choćby na moście Grota w godzinach szczytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Ja tam się cieszę :icon_rolleyes: Bo nie lubię przekraczać ograniczeń prędkości, a przecież muszę... Teraz będę musiał już trochę mniej :) I jest to pierwszy przykład sensownego myślenia w naszym ciepłym k@#$dołku od bardzo dawna :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 I chyba nie powinno chodzić tu o wysokość mandatów. Ustanawiając ograniczenia prędkości powinno się brać pod uwagę w pierwszej kolejności bezpieczeństwo i w drugiej rozładowanie korków w Warszawie ( chociaż i tak w niektórych miejscach nie da się przekroczyć 30km/h- choćby na moście Grota w godzinach szczytu)W sumie nie wydaje mi się żeby podniesienie max dop prędkości w jakikolwiek sposób rozładowało korki .Czy po wprowadzeniu ograniczeń korki się powiększyły ??? Nie bo korki tworzą się przez tych wszystkich co przecież muszą oszczędzać swoje "prawie nowe"(10-15 letnie ) samochody i których nikt na kursie prawa jazdy nie nauczył JEŹDZIĆ tylko nauczyli ich jak zdać egzamin .Czywidział ktoś z was np w niemczech kogoś jadącego szybciej niż dopuszczają znaki ??(polacy i inni przyjezdni się nie liczą :) :icon_rolleyes: ) chyba nie a mimo to jeździ się tam dużo płynniej i szybciej(tzn nie chodzi mi o szybkość tylko o czas potrzebny na dotarcie z punktu A do punktu B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi