Mutomb Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 WitamWreszcie po gruntownym "porzadku" w moim garazu moge zajac sie w koncu remontem generalnym swojego staruszka. Jak to zwykle bywa najwiekszym problemem jest instalacja elektryczna. Moj regulator nie nadaje sie do niczego. Przy okazji jako ze i tak musze sie tym zajac, chcialbym przejsc na 12V. Oczywiscie cos wiekszej mocy (lepsze swiatla, ladowanie). Najlepiej byloby wykorzystac cos gotowego. Pytanie od czego? Interesuje mnie tylko cos co moglbym wpakowac w miejsce oryginalnej pradnicy. Na pewno wielu z was mialo stycznosc z tym tematem i jakies doswiadczenia. Pozdrawiam i dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 gdybys chcial 6v to bez problemu pasuje pradnica od MZ ES/TS. z 12 v bedziesz mial problem zeby wpasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 W zasadzie kazde rozwiazanie ktore dodaje WATow jest dobre ale jesli juz cos robic to wolalbym jednak na 12V. To niesie ze soba duzo wiecej mozliwosci. Chocby takie zarowki... Bedziesz widzial wiecej i kupisz wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Wejdź tu:http://www.izhmoto.fora.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Dzieki. Kopalnia wiedzy. Nie wiem czemu sam nie znalazlem... Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Link do Iżowców już masz, więc tylko tytułem uzupełnienia dodam, że należy się zainteresować alternatorem ze współczesnego Iża Planety 5 i różnymi innymi wynalazkami z MZ, bo jak wiadomo MZ-ty i Iż-e mają wspólnego przodka DKW NZ 350. Jedyny problem to czasami prądnice z MZ są za wysokie i nie mieszczą się pod Iżową kapą. Z drugiej strony patrząc, to widzę, że masz czym jeździć "normalnie" więc Iżowi mógłbyś oszczędzić tych 12V. W Jeżu instalacja jest tak mało skomplikowana że można spokojnie odbudować ją mając minimalna wiedzę o prądach. Jedyne co mógłbyś ewentualnie zrobić to proponuję zmianę regulatora na elektorniczny i wtedy znikną ewentualne problemy z prądami. Kurczak---------------Iż Planeta'63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Przy odpowiednim stanie technicznym i własciwej regulacji oryginalnego regulatora też można bezproblemowo eksploatować IŻA 49. W czasach kiedy miałem taki sprzęt po regulacji regulatora jeżdząc na codzień (to był mój jedyny motocykl) i non-stop na swiatłach nie było konieczności jakiegokolwiek doładowywania akumulatora przez cały sezon!! Jedyne zastrzeżenie to to że wszystkie żarówki miały moc taką jaka przewidywała instrukcja obsługi. Odstępstwem było tylko światło stopu którego w oryginale nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Popytaj naszego elektryka:P blazeja:P on Ci wszystko wytlumaczy;p www.izhmoto.fora.pl Iż-e Górą:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 ahoijak uporasz się z elektryką to może przyda ci się parę części pozostałych po mojej 49-tcenp elegancka podstawka boczna oryginał, albo części gaźnika, albo dźwignia hamulca tylnego, albo sprężynki jakieś, niestety nic z elektryki.tel 509-465-295 warszawapozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi