Vlaad Opublikowano 14 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2003 Jestem zaskoczony - ta maszyna jest produkowana na potrzeby wojsk amerykańskich. Nigdy przedtem nie słyszałem o niej. A co to? Otóż napęd na dwie osie silnikiem Diesla (zużycie paliwa max 1,7 l/100km),lub benzynowym Hondy, opony balonowe. Koła mają szczelnie zamkniętą przestrzeń pomędzy piastą a oponą, która może służyć jako dodatkowy zbiornik paliwa ( 8O ). Właściwości terenowe: zbocza o nachyleniu do 60 *, brody o głębokości do 61 cm. Zasięg z paliwem w kołach do 2200 km 8O teoretycznie - w terenie ok 1000 km (ale to chyba tylko z Dieslem). Wygląda pokracznie, ale jest produkowany od 1967 roku i większość wyprodukowanych motocykli jeździ do dziś. Ponoć maszyna nie do zdarcia, a słyszał ktoś o niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2003 podaj jeszcze adres Dealera w polsce :lol: ja bym takowego chętnie nabył.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 14 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2003 Gdzie to mozna zobaczyc? Takie zuzycie paliwa to jest cos, chociaz disel to klekot straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 15 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2003 8O 8O nigdy o czymś takim nie słyszałemma ktoś zdjecia, linki czy cuś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dc-Lx-Vi Opublikowano 15 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2003 Ja widziałem na zdjęciach jakąś wojskową Cagivę 650 też diesel'a (enduro 8O ) i całkiem ładnie wyglądała 8) Niestety nie pamiętam gdzie to widziałem, bo to było gdzieś tak w marcu :? POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 15 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2003 http://nationalsportscenter.safeshopper.co.../24/151.htm?119 Cus takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 16 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2003 To właśnie ta maszyna 8) . Dzięki za link, bo ja informacje o tej maszynie miałem z pisma o wojskowej a nie motocyklowej naturze. Na prawdę pojazd jest niesamowity - olbrzymie możliwości terenowe, zasięg i wyważenie. Niestety w Plsce nikt tego nie sprzedaje. Oprócz użytkowników cywilnych, jest na wyposażeniu dwóch armii: USA i Jordanii - chętni do pośmigania mogą się zaciągnąć :P :P 8) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 16 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2003 8O ciekawe jak sie na tymjezdz 8O albo jak sie spusci troche tej wahy/ropy z kolek to pozniej chlupocze :lol: :lol: niesamowity sprzecior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac Opublikowano 16 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2003 Cześć.No sprzęt w sam raz na nasze drogi :lol: .Ale w opisie jest silnik czterosuw na bezołowiówkę. Zużycie wahy 1,7 l na godzinę pracy a nie 100 km (czyli jakieś 2,5 l/100 km).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2003 Widziałem ten sprzęt w "Encyklopedji Motocykli " ciekawa nostrukcja :lol: Ale o tym wojsku to nie wiedziałem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 16 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ale w opisie jest silnik czterosuw na bezołowiówkę. Zużycie wahy 1,7 l na godzinę pracy a nie 100 km (czyli jakieś 2,5 l/100 km).Co do zużycia wachy, to racja; jest też wersja z silnikiem Diesla (w ramach ujednolicania paliwa w armii USA). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 Gdzie to mozna zobaczyc? U nas na 4UM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar3cki Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 niezla bryka, na nasze drogi to faktycznie w sam raz :lol: :lol: jak beda sprzedawac w polsce to ja prosze o adres dilera 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 na pierwszy rzut oka to wygląda jak jakaś dziecinna mofa,tudzież amerykański kuzyn Tuły(ruski motór plażowy :P :P ) :lol: :lol: .ale sprzęcior konkretny.taki fajny pokraczny kanciak :D .i nawet Price można przyjąć.myślałem,że takie coś to więcej kosztuje. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 ciekawy sprzet, jeszcze takiej zabawki nie widzialem, a mam ksiazke o motocykach w wojsku polskim i nietylko Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi