roddick Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Witam Pomóżcie...Mam felge aluminiową niestety treoche odchodzi z niej lakier. Chciałbym ją na nowo pomalować ale potrzebuje najpierw zlikwidować stary lakier. W jaki sposób to najlepiej zrobić sa do tego jakieś dobre środki ?? Z góry dzieki za pomoc. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Kup sobie SCANSOL do usuwania powłok lakierniczych :buttrock: 12 zł za 0,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Płyn hamulcowy sprawdzona metoda. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Płyn hamulcowy sprawdzona metoda. Oj, oryginalnego lakieru niebardzo płyn chce brać... też to przechodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Witam Pomóżcie...Mam felge aluminiową niestety treoche odchodzi z niej lakier. Chciałbym ją na nowo pomalować ale potrzebuje najpierw zlikwidować stary lakier. W jaki sposób to najlepiej zrobić sa do tego jakieś dobre środki ?? Z góry dzieki za pomoc. Pzdrjesli słabo trzyma sie ten lakier na tej feldze to spróboj jakims płynem tak jak koledzy ci pisali a jak dobrze sie trzyma to sprobój lekko zeskrzybać a nastepnie zamatowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 było juz wałkowane na foroom. środek do usoowania starych powłok lakierniczych , dostaniesz w kazdym sklepie z lakierami. nakłądasz, przykrywasz folia potem normalnie zeskroboojesz, jak coś zostaje to powtarzasz czynnośc. nastepnym razem uzyj funkcji SZUKAJ.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 BEMIXOL jest dobry do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Jedyny skuteczny sposób to piaskowanie. Chemia nie daje rady. Mogą być wżery a na pewno dziwne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 >Jedyny skuteczny sposób to piaskowanie. Chemia nie daje rady. Mogą być wżery a na pewno dziwne zacieki. jak juz napisalem kolega ANDY jedyny skuteczny sposob to piaskowanie...podejrzewam ze felga jest malowana proszkowo a tego neistety zaden zmywacz nie ruszy! pozatym to felga aluminiowa i zeby ja trwale pomalowac to musisz ja najpierw DOBRZE oczyscic z produktow korozji(biale naloty) i tu rowniez najlepsza metoda jest piaskowanie ;-) wiec piaskuj synu piaskuj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Nie rób sobie lepiej dodatkowej roboty. Chcesz pomalować potem gołe aluminum? Możesz dać do piaskowania albo coś w tym stylu o mniejszej sile usówania wrzerów. Jeżeli masz o tym pojęcie to zjedź papierem felgę i nałóż szpachel natryskowy, po szlifce tego felga będzie gładka jak talala. A dalej to już według własnego uznania albo sztuki malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Oj, oryginalnego lakieru niebardzo płyn chce brać... też to przechodziłem.Z aluminium ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Z aluminium ?? Tak z aluminium.Kolega sobie umanił żeby mu ranty wypolerować. Próbowałem różnymi świństwami, bo chciałem zmyć żeby mieć mniej roboty. Skończyło się na metodzie mechanicznej... ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Nie słyszałem jeszcze takiego przypadku... A może miałeś zwietrzały płyn hamulcowy :biggrin: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 A może miałeś zwietrzały płyn hamulcowy :biggrin: POZDRO Płyn był "świerzy", a lakier oryginalny. Nie było nawet śladu, żeby wchodził w jakąkolwiek reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Ja tam jak malowałem fele w cbr to po prostu kupiłem taka gąbkę obłożona z obu stron papierkiem ściernym i jechałem z koksem :biggrin: Co prawda żeby ładnie przygotować felgę (odpowiednio zmatowić) trzeba było poświęcić troszkę czasu no ale za to baza bardzo ładnie chwyciła i po polakierowaniu efekt malowania był bardzo dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi