RaY Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Witam, chcem troszke amatorsko posmigac po lesie wczoraj normalnie byl pelen wypas :) I teraz mam sprawe - mam dozownik i łyka sporo oleju... jak by wyglądala sprawa z mieszanką ? trzeba co chwile dolewac + w jaki sposob skoro dozwonik bedzie wywalony ?:evil: slyszalem , ze jak sie ma dozwonik to sam sobie pobiera potrzebna ilosc i nie mozliwe jest zatarcie silnika sorx za to lajskie pytanie, ale mam pierwszy sezon moto :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) :) normalnie masakra :) , albo prowokacja :) olej mieszasz z paliwem, które potem wlewasz do baku i na tym jeździsz - poza tym oleju żadnego dodatkowo nie wlewa się nigdzie np. podczas jazdy :evil: dozownik miesza sobie na bieżąco paliwo z olejem, a ty będziesz miał w baku już wymieszane własnoręcznie. :Pmiędzy 1:40 a 1:50 mieszankę i będzie git Edytowane 5 Września 2006 przez kules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech h Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Ja swój dozownik wywaliłem, bo wolę robić mieszankę niż czekać aż się dozownik zepsuję i nie poda oleju i wtedy zatrę silnik. A co do mieszanki to tak jak poprzednik. Edytowane 5 Września 2006 przez wojciech h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Z reguły jak kupujesz olej to na opakowaniu powiinno pisać jaką masz robić mieszanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Panowie w silnikach dwusówowych jest jedna zasada :1:50 ... nie inaczej ....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baklazan Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Mój dozownik też troszku dużo oleju daje... strasznie kopci... no ale leń jestem więc nie wywalam go... albo raczej nie wywalilem go do tej pory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 wlasnie nie wiem czy tak ma byc .. ale moj strasznie kopci ... nigdzie nie pisze jak wyregulowac dozownik :/ a przydalo by mi sie dowiedziec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Panowie w silnikach dwusówowych jest jedna zasada :1:50 ... nie inaczej ....Pozdrawiam wiesz są różne teorie na ten temat i głównie zależą od tego czy silnik jest wysilony i na wysokich obrotach lata czy też nie i dlatego właśnie podałem przedział wartości a nie jedną konkretną wartość - niech sam każdy sobie popróbuje na jakiej proporcji mu lepiej się jeździ - mnie osobiście jest ganz egal.cześć Edytowane 5 Września 2006 przez kules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 i sendno tematu chcę a nie chcem Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Ja mam mam dozownik ale robie mieszanke 1:50 bo jak by sie nie daj Boze zatkal to motor do remontu... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Hehe ja skuter zatarlem przez dozownik wiec odrazu wywalilem , nigdy wiecej ! W enduro bym tez w takim razie wywalil , nie wiem moze jestem przewrazliwiony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Panowie w silnikach dwusówowych jest jedna zasada :1:50 ... nie inaczej ....PozdrawiamChyba sam ją wymyśliłeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Panowie w silnikach dwusówowych jest jedna zasada :1:50 ... nie inaczej ....PozdrawiamLitrus nie masz racji. piszesz ogolnie 'silnik dwusowowy'. moj drogi np w okresie docierania robi sie bogatsza mieszanke np 1;30 chyba nie musze pisac dlaczego. w instrukcji do mojej pily spaliowej STILL jest wyraznie napisane: mieszanka 1:25. a to przeciez silnik dwusuwowy. do poczciwej WSK 1;50 to raczej przy malo, znajomi robia 1;40 lub bogatsza. Na to nie ma reguly, zalezy od warunkow w jakich pracuje silnik.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Panowie w silnikach dwusówowych jest jedna zasada :1:50 ... nie inaczej ....Pozdrawiam :) :) :biggrin: :bigrazz: :icon_question: ;) to taka sama teoria jak ta ze w kraju spadło bezrobocie ja do 250 2t pierwszy zbiornik po remoncie lałem 1;25 potem 1;30 i jakos maszyna lata do tej pory nic sie jej nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Ja do DT robie 1:50 i jest ok. Dozownik wywaliłem zaraz po kupnie motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi