kusiek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 czesc posiadam aprilie rx 50 i ostatnio zauwarzyłęm ze cos mi lata w dyfuzorze wiec rozprułem go i wsyztko z niego usunołem ,po zamontowaniu go namiejsce znaccznie zyskał na mocy ryje nisłabnie ale tylko ruje bo przyspieszenie i predkosc maksymalna spadła głównie chodiz o przyspieszene bo wtedy od 7tys obrotów tak fest przyspieszała a teraz jak dochodzi do 7tys obrotów to tak raz szrapnie(czuje ze jakby dopiero kopa dostawała) ale tylko przez chwile i tak potem na 9 znowu sie powtarz sytuacja i niema takiego przyspiesznie jak wtedy. bo wsumie odblokowałem ja na dyfuzorku i trzeba gaznik wyregulowac?macie jakies pomysły?to piszcie:) a przy okazju wiecie mzoe jaka najszersza opona sie miesci do aprili rx 50 rok 94?bo moge dostac za free tylko z bardziej krowiastych maszyn i musze mu powiedziec jaka sie miesci najszersza 120?? 110??bo jak mi przywiezie 130 a mi sie miescic bedzie 120 to bedize kicha.... macie jakies pomysł piszcie pozdrawiam i z góry dzikeuje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 namieszales w ukladzie wydechowym to teraz masz...a opone zakladaj taka jaka zaleca producent Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 DOKŁADNIE !! w 2 T układow wydechowych sie samemu nie rusza:/ a blokade na dyfuzorze widac i sie aby ja odcina:/ proponuje szukania wydechu!! no kup taka jak zaleca ja dostałem 130 i do TENERE 125 nie weszło w wahacz;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jesteś tu od roku i przez rok nie zauważyłeś, że dział Enduro to nie dział Mechanika 2T? Mimo przyklejonego ogłoszenia? Polecam wizytę u okulisty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Wypruwaliśmy w RXach całe dyfuzory i nigdy nic nie byo. Problem potem jest z regulacja bo na orginalnym gaźniku to jest tragedia i trzeba było dyszami sie bawić bo tam nawet nie ma iglicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 kazdy wybebesza dyfuzor w 50 bo są blokowane. to muwisz ze kwestia wyregulowania gaznika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no wiekszosc 50 jest blokowana na dyfuzorze daj mu troche wieksza dawke paliwa poprostu pobaw sie gaznikiem mowisz*:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no to ide sie pobawiac tym gaznikiem i zobaczymy :biggrin: a jaka jestz alecana opona przez producenta;>?? bo ja myslałem nad kostka mitasa na allegro jest ich duzo i i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 mój tłumik tez zostal opróżniony, ale widze same tego plusy. najlepszy jest dźwięk :biggrin: gaźnik jest 19 mm więc tez chyba większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 zaloz wieksza dysze :biggrin: ja mam pegaso i po zalozeniu cylka 70 wybebeszylem calusienki wydech i zalozylem wiekszy gaznik i jest ok :biggrin: do rx zalecaja opone 110 na tyl ale wahacz moze zmiescic 130 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 A wie moze ktos jak wyregulowac dobrze gaznik? Pogrzebalem troche przy powietrzu i obrotach i moj rx zaczal sie dusic, nie wiem na ile obrotw go wyregulowac szukalem wsedzie a serwisowki nie mam. Gaznik 19mm dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 tymi srubaskami to regulujesz tylko sklad na biegu jalowymsproboj z wieksza glowna dysza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 na rozgrzanym podkreciłęm troszke i juz jest inny motor:) a co z tą oponą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Tak jak ci radzili koledzy sprawdz w serwisowce i nie wkladaj wiekszej bo to zbedne (chyba ze chodzi ci o efekt wizualny :biggrin:) Jesli jednak koniecznie chcesz taka to musisz sam zdecydowac bo trudno to okreslic (qmpel w Cagivie W8 - takie enduro - ma 140 i sie miesci a u mnie w DT'ce byla 120 i 130 moze by weszla). NIe przesadzaj wiec i wrzuc gora 120 bo wiecej nie ma sensu. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 110/90 to max dla RXa na większej bedzie sie poprostu mulił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi