endurowiec Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Gratuluje husa i życze bezawaryjnych jazd. PS. Ile dałeś za ten rocznik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 nie wiem czy byl taki post ale szukalem...mam pytanie...zastanawiam sie na kupnem huski lub ktm-a gdzies rocznik 95....czy sa problemy z czesciami do tych sprzetow....myslaem nad ktm 620 lub huska te 610 lub 410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 nie ma problemów z częściami do tych sprzętów, czesci typu tłok korba łańcuszek rorzadu itp są dostepne od reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Gratuluje żółtej bestii ]:->pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor12ek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 WitamMam kolege mechanika który o Husach wie wszystko, ma trzy sztuki (400,500,600) i totalnego kręćka na ich punkcie, twierdzi że lepszego sprzętu nie ma !! Namiary podam na priva! Okolice poznania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam. Mam pytanie do posiadaczy husabergów mity i fakty związane z tym motorkiem. Dokładnie chodzi mi o model fe 501 rok prod 93, mam okazje zakupu owego sprzętu i wiele się słyszy o nim negatywnych opini. Chciałbym sie dowiedziec jak jest t tymi motorkami na prawde. Tylko prosze nie pisac ,,kolega mówił, że się często psuje" chodzi mi o opinie osób ujezdzające te motocykle. Dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Mam FE 601 z 95 roku.Fakt jest taki że albo go pokochasz albo znienawidzisz.Jeśli chodzi o palenie to masakra.Na początku myślałem że wyzione ducha nim uslyszłem własnonożnie odpalony motocykl.Musiałem się go nauczyć.Moc straszna-wyrywa go spod dupy.Sprawy grzebania przy moto to tak jak chyba z wszystkimi dziadkami z tych lat.Ja z częściami nie mam narazie żadnych problemów.To co potrzebowałem narazie to łańcuch,zębatki,klamki.W zimie musze go uszczelnić bo puścił oring przy kopce.To niesforna bestia bo zgaśnie ci w najmniej spodziewanym momencie.Chyba mam problem z gaźnikiem bo z wolnych obrotów jak mu czasem dolożysz do pśtyknie i.... zgaśnie.Szlag mnie wtedy trafia, bo musze szukać jakiegoś pnia żeby na niego wyjść i znów kopać, ale jak juz zapali to banan wraca na usta.Olej trzeba wymieniać co 15-20 godzin i do tego sprawdzić i ewentualnie skorygować luzy na zaworach.Kumple mający Wr 450,Yz,Ktm 525 stwierdzili że to wariat nie motor z tego względu, że na delikatny ruch manetką reaguje zbyt ostro. tyle.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 tomek zmien delltoro na keihina/mikuni powinno sie polepszyc :icon_biggrin:. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Dzięki za rade.Może wiesz jak i gdzie znaleść konkretny model gaźnika?Napewno jak znajde to wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 poczytaj temat KTM 620/640 , bo w katach jest podobny problem :icon_question: opisywano tam jaki typ gaznika szukac najlepiej na ebay.de . Z tym ze Mikuni sa dostepne od reki za nie duzy pieniadz, a keihin to rarytas ciezko dostepny i cholernie drogi. sorki ze nie znajde tematu, ale tepsa srepsa zablokowala mi neo za przekroczenie transferu i ledwo da sie strony otwierac :). Jak cos to w piatek poszukam. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Hmmm nie mam Husaberga ale chciałem kupic własnie taki jak mowisz FE 501 z 1993roku zółty stał w kielcach.Wszyscy mowili mi nie kupuj tego beda same probelmy. Czy mieli racje ?? nie wiem moze. Byłem zdecydowany zadzwoniłem do goscia no wszystko ok przyjechac brac. Zadzwoniłem przed wyjazdem naszykowany samochod kasa a on mowi ze urwał sie wałek od kopniaka zecz nie dostepna i odsprzedał komus za 1000zł bo miał dosc.Byłem strasznie zły:( Kumpel posiadacz TE 410 mowi bierz Huske duzo leprza. No 4umowicz Kwaso mowi ze ma ideał. Pojechałem kupiłem od tamtej pory zaczał sie moj koszmar ;) A co do gaznika Dellorto to nie wiem co wy od niego chcecie ?? wszyscy sie go czepiaja moze poprostu ktos nie umie go ustawic?? zgadzam sie z tym ze czasami potrafi zgasnac w takim mało oczekiwanym momencie ale mysle ze to za duzy bieg za mało gazu i to jest poprostu przyczyna. Ja czesto reguluje gaznik i czyszcze i osobiscie jestem z niego bardzo zadowolony :icon_question: Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam. Nareszcie po ciężkich bojach udało mi się kupić moto. A jego nazaw to HUSABERG FE501, szatan z niego, teraz będzie nauka okiełznania tej mocy. Zawiecha ohlins, hamulce brembo wypasik Aż żal było go zostawić w garażu, jutro dalszy ciąg przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 gratulacje -daj foto , za ile wyrwales i w jakim stanie ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 No toś mi chłop!! Pokaż go i napisz jak się sprawuje, ile kosztuje i ile ma lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Rok 93, wyrwałem go za 4.500, jego stan moge okreslić na dobry z plusem, silnikowo pierwsza klasa troszke porysowany ale w takich motocyklach to normalka. Fotki zapodam wieczorkiem jak wroce z przejażdzki :) Teraz ucze się go zapalać,nie jest łatwo konąć 600 setke :notworthy: całe szczęscie ża ma dekompresator w kopniaku to ułatwia zapalanie, Trening czyni mistrza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi