Nemesis Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam, od dawna zastanawiałem się czy świece wkręcać z podkładką czy też może lepiej byłoby bez niej?Dziś wkręciłem bez podkładki, wydaje mi się że bez niej można łatwo zerwać gwint, ale chcem poznać wasze opinie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Oczywiście że z podkładką , każda firma sprzedająca świece montuje je odrazu.Ta podkładką jest podkładką miekką uszczelniająca, każda świeca powinna ją mieć , w silnikach wysokoprężnych pod wtryskiwaczami też są takowe głównie miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ta podkładka pełni rolę uszczelki, jest bardzo miękka i się dopasowuje do głowicy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 jeśli fabryka zamontowała podkładke to znaczy ze do "czegoś" jest ona potrzebna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Podkładka jest po to aby uszczelinic komorę spalania, żeby Ci nie uciekała kompresja. Nie rozumiem jak każdy odwiedzający ten temat do czego chcesz ściągać tą podkładkę. A jeżeli chodzi o zerwanie gwintu, to czy podkładka jest czy jej nie ma to gwint i tak możesz zerwać. Bo świecę przykręca się delikatnie. Wydaję mi się również że podkładka ta pełni rolę dystansu, aby świeca nie była za głęboko wkręcona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Myślałem że bez podkładki świeca wkręci się troszke dalej zmniejszając tym samym komore spalania i to da "troszke" mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskader8 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 to zakęć sobie samochodówkę to Ci zmniejszy komore i będziesz miał z podkładką :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Myślałem że bez podkładki świeca wkręci się troszke dalej zmniejszając tym samym komore spalania i to da "troszke" mocy...Ty sobie w poszukiwaniu mocy chłopcze zawory w tej emzecie wyreguluj :wink: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Stary montuj swiece z podkładką tak jak powinno byc nie wymyslaj jakis tuningow bo od producenta madrzejszy nie bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Stary montuj swiece z podkładką tak jak powinno byc nie wymyslaj jakis tuningow bo od producenta madrzejszy nie bedziesz. dokladnie! Jak chcesz mam w piwnicy swiece iskre z dlugim gwintem (chyba od poloneza o ile sie nie myle) nawalisz podkladek tak zeby zmiejszyc komorę spalania i wsio :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Hehe, wiecie co świeca bez podkładki sie mi wczoraj wykręciła, mogłem ją dokręcić palcami, dobrze że gwint w głowicy nie poszedł. Hmmm ale świece dokręciłem mocno jak nigdy i sie wykręciła... więc poznałem jeszcze jedną zalete podkładki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Hehe, wiecie co świeca bez podkładki sie mi wczoraj wykręciła, mogłem ją dokręcić palcami, dobrze że gwint w głowicy nie poszedł. Hmmm ale świece dokręciłem mocno jak nigdy i sie wykręciła... więc poznałem jeszcze jedną zalete podkładki. Pozdro No widzisz powoli sam wyciągasz wnioski zalety tej podkładki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Tak, jeszcze jakbyś miał dobrą kompresję to by mogło gwint rozwalić jakby ta świeca biła góra dół od kompresji. Komorę spalania inaczej się zmniejsza, ale sprawdź wał zanim stoczysz głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Spokojnie, głowicy napweno nie będe staczać, nie jestem aż tak po**bany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi