Skocz do zawartości

Alarm motocyklowy

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre sa alarmy Patrol Line, ktore poleca yamaha. W swoim poprzednim moto - Princessie, mialem takowy zamontowany.

Obecnie w swoim vn zamontowalem alarm SNOOB M686TS. Bardzo dobry i za troszku nizsza cene oferujacy wiecej bajerow, a jakoscia wykonania itd. nie odbiegajacy od wspomnianego yamahy. Czesto sa one wystawiane na allegro/ Np. taki:

http://allegro.pl/item118496193_alarm_motocyklowy.html

Nie masz problemu z szybko rozładowująca sie baterią w pilocie ? Nigdy nie przekonałem sie do tych ciekłokrystalicznych bajerów, rzeczywiście dobrze działa funkcja powiadamiania ? Montowałeś sam czy w warsztacie ?

Pozdrawiam

w tym alarmie sprzedawanym na allegro nie ma ani słowa o poborze prądu. warto się dowiedzieć, bo to decyduje, czy będziesz z alarmu korzystał, czy będziesz na niego klął. alarm motocyklowy powinien mieć znacznie mniejszy pobór prądu - poszukaj np alarmu mat 45 (?), zdaje się że miał niezłe parametry

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Nie masz problemu z szybko rozładowująca sie baterią w pilocie ? Nigdy nie przekonałem sie do tych ciekłokrystalicznych bajerów, rzeczywiście dobrze działa funkcja powiadamiania ? Montowałeś sam czy w warsztacie ?

Pozdrawiam

Faktycznie,bateria rozladowuje sie szybciej niz w standardowym pilocie, ale ja ominalem problem wkladajac do pilota akumulatorek i spoko.

Funkcja powiadamiania dziala ok do jakichs 100 metrow. Niby malo, ale zwazywszy ze jestes np. za sciana czy nie widzisz moto, to ten bajer jest uzyteczny.

Montowal mi koles z serwisu. Ja po prostu nie mialem na taka zabawe czasu.

Zas co sie tyczy pradozernosci, to pobiera on malo. Generalnie zawsze po wyjeciu kluczyka sie uzbraja, wiec nawet w garazu jest na czujce i nigdy nie mialem problemu z rozladowaniem aku itp.

Kolega miał i zapomniał a błotnik do wymiany
bo zdarza mi sie zapominać i jest prawie pewne żę zostane bez błotnika albo tarczy

Jak to jest możliwe przy Xenie skoro reaguje na najmniejszy ruch kierownicą /czujka na podczerwień - zmiana odległości punktu odniesienia/ i zaczyna wyć.

Właśnie zamówiłem model XN 15 i czekam na przesyłkę.

Myślę, że jest to jedno z lepszych rozwiązań.

ja od 4 miesięcy mam zamontowanego Patrol Line 544 kupiłem na allegro w dobrej cenie. Nie narzekam. Ma regulacje czujnika wstrząsowego paro stopniową, mam ustawiony na najwyższy stopień czułości i nie jeden nadpobudliwy bachorek i nie jedna pani chcąca sobie zrobić zdjęcie się zdziwili. Może byłby jeszcze czulszy ale u mnie nie ma za bardzo miejsca do zamontowania takiego żeby miał mocny kontakt z moto żeby drgania wszystkie odbierał. Leży lużno na aku, przyciśnięty siedzeniem, swoją drogą muszę tam looknąc czy nic się nie przeciera. Z poborem prądu i aku nie ma żadnych problemów, z baterią w pilocie też. Syrena jest zaje**ście głośna, głośniejsza od nie jednego alarmu samochodowego.Ma jeszcze bajer tego typu że przypomina krótkim sygnałem o włączonym kierunku co w moim przypadku jest bardzo ważne, tylko co ciekawe miał przypominać po 32 włączeniach kierunku a robi to tylko za pierszym razem po zapaleniu moto, później zalęży zdażą się i po 2-3 zapaleniach. Niektórzy kierowcy i przechodnie myślą , że na nich potrąbujesz . Pilot mógłby mieć tylko większy zasięg. Ogólnie całkiem dobrze.

z tego co zrozumiałem to mając blokadę Xena każdorazowe zdejmowanie blokady przez właściciela również powoduje alarm? czy może jest jakieś opóźnienie dające czas na włożenie kluczyka i wyłączenie alarmu zanim się włączy? czy poprostu chodzi o to żeby włożyć kluczyk szybko tak żeby alarm zawył tylko przez chwilkę?

Qrcze, a moze ja bym zanabyl taka xene? Niby mam blokade na tarcze, ale bez czujnika i nie raz juz ruszalem z blokada :) zapominajac o niej. Tzn. robiac pelen obrot kolem i stop. Hmmm, trza by pomyslec.