michałek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam mam 18 lat lecz jeszcze nie mam dowodu a jutro dostarczają mi motor Czy moge spisać umowe?? czy musi spisać ją ktoś kto ma dowód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mozesz spisac na podstawie paszportu. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 a jak nie mam paszportu to co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 To na legitymacje szkolna... Najwazniejszy jest dowod sprzedajacego a twoj mozna wpisac pozniej jak bedziesz juz mial dowod. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Wpisujesz w polu nr dowodyu "brak dowodu" albo "nie wydano" i wpisujesz swoj pesel Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Wystarczy jakiś dokument potwierdzający twoją tożsamość :icon_razz: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ja kiedyś pisałem umowe na swoją legitymacje szkolną i przeszło :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Mam pytanie, a jak nie mam NIP-u sprzedającego to umowa jest nie ważna? pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorl Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Hmm, a po co ci NIP??Jeżeli motor był sprzedany przez poprzedniego wlasciciela po ponad 6 miesiacach odkad ON GO KUPIŁ to żadnych podatków się nie płaci więc i NIP nie potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Hmm, a po co ci NIP??Jeżeli motor był sprzedany przez poprzedniego wlasciciela po ponad 6 miesiacach odkad ON GO KUPIŁ to żadnych podatków się nie płaci więc i NIP nie potrzebny... jak nie wiesz, to się nie odzywajnip sprzedającego potrzebny jest do pcc1 i już. jak nie masz, to zadzwoń i niech poda telefoniczniejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Witam!Ponieważ temat trochę już dawny mam pytanie czy coś się zmieniło w tej kwestii?Mam podobny problem-jeszcze dowodu nie mam, mam paszport i jestem pełnoletni.Jak wtedy uzupełnić swoją część umowy i jak to wygląda z rejestracją.Mam też pytanie co do tego:Art. 87. 3. Nie wymaga się uprawnienia do: 1) kierowania rowerem, motorowerem lub pojazdem zaprzęgowym od osoby, która ukończyła 18 lat, to oznacza że nie powinno być żadnych problemów jak będę na paszporcie jeździł motorowerem/skuterem do czasu wyrobienia dowodu? Edytowane 5 Maja 2008 przez Deathraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Taa. Jazda motorowerem na tzw. "dowód" to oznacza że mozna prowadzić mając ukończone 18 lat. Dowód jak sama nazwa mówi jest dowodem tożsamości tudzież daty urodzenia. Paszport tak samo potwierdza datę urodzenia i jest oficjalnym dokumentem. W UK nie ma dowów osobistych, są tylko paszporty i one są uważane jako główny dokument tożsamośći a później prawo jazdy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 A ja mam trochę inne pytanie, ale też w temacie. Mianowicie jak sprzedałem skuter i spisałem umowę to czy coś jeszcze muszę zrobić (iść z umową do urzędu, wyrejestrować moto)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy2 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie musisz, jak gośc będzie na siebie rejestorwał to jego urząd zabierze papiery z Twojego, masz a to sprzedarz zgłosić ubezpieczycielowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 OdświeżamJestem pełnoletni, mam dowód jednak nie posiadam NIPu.Motocykl który ,,zamierzam" nabyć jest nie rejestrowany od X lat oc nieopłacane również X lat.W nadziei mam jednak że wszyscy wcześniejsi własciciele żyją i nie będzie problemu z spisaniem umowy.Sedno problemu to mój brak NIPu, zapewne skarbówkę będzie trzeba opłacić więc raczej by się przydał. :icon_biggrin: Proszę mi podpowiedzieć czy moje ,,prawne" rozumowanie jest w tym kierunku dobre.Co zrobić by nie czekać ok 3 tyg. na nadanie NIPu.Czy można spisać umowę a później ją uzupełnić o brakujący numer indentyfikacji podatkowej?? Proszę o pomoc w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi