Lucass Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Umyć, ewentualnie potem przetrzeć szmatką gdzie dużo wody zostało i na słońcu zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja zawsze myje moto wodą z węża. Najpierw opłukuje, póniej gąbka wodą z szamponem i znów woda z węża. Zakrywam tylko uszczelniacze przedniego zawieszenia (kurzowe) tj. oklejam taśma izolacyjna. Pod tymi uszczelniaczami są pierścienie zabezpieczające które szybko rdzewieją. Później wycieram do sucha cały moto i odpalam na pare minut. Nie miałem jeszcze żadnego problemu. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 wiadro z wodą, gąbka i szampon Jakbym mial tak myc tygodniowa warstwe blota (kilka centymetrow w niektorych miejscach to kilka dni by mi to zajęlo :biggrin: ) Myje wszystko karcherzem uwazam tylko na: lozyska w kolach, dziwigniach,silnik, wydech i airbox. Tzn leje tam tez, ale "delikatniej" a na silnik wylaczam myjke i lece takim cienkim strumieniem zeby odpadlo bloto. Reszta wszystko pelny strumien i tyle :) (tylko uwazajcie na naklejki) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdx21 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 jak z moto jest wszystko ok to można lac wodą , ale ja raczej nie polecam. Bo szlauchem Prawdziwy Motocyklista nie myje swojego moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Nie liczy sie sposób mycia , tylko jego efekt Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja myję kerszerem. Psikam po wszystkim i jest ok :biggrin: Po siedzeniu, podwoziu, zegarach. Jak leci.Pozdrawiam.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggmarquez Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Pewnie, karcher uber alles, ale tylko po maksymalnym ubloceniu. Jak jest ubrudzony tylko troche, to kosmetyki motocyklowe w sprayu, szmatka i polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUCU Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 witamPanowie, może zadam głupie pytanie, ale dlaczego trzeba tak uważać, zeby nie nalać wody do wydechu? chodzi o ewentualne rdzewienie tłumika, czy jest jakiś poważniejszy powód!? witamPanowie, może zadam głupie pytanie, ale dlaczego trzeba tak uważać, zeby nie nalać wody do wydechu? chodzi o ewentualne rdzewienie tłumika, czy jest jakiś poważniejszy powód!? witamPanowie, może zadam głupie pytanie, ale dlaczego trzeba tak uważać, zeby nie nalać wody do wydechu? chodzi o ewentualne rdzewienie tłumika, czy jest jakiś poważniejszy powód!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 bo może zassać przy odpalaniu ? przeglądaj wcześniejsze posty, już padła taka odpowiedź Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ja jak mam mocno ubloconego to karcherem wszystko myje, a pozniej odpalam zeby pochodził a jak jest tylko troche brudny to nie myje :lalag: tak na serio to wosk i szmatka jak jest lekko brudy Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulbor Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 oczywiscie ze moznaja swojego myje "caucherem" (no wiecie pod cisnieniem :icon_rolleyes: ) szamponik i do przodu potem tylko wosk pasta czy jakis inny specyfik nadajacy blysk. i moje cudo swieci sie jak psu jajca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 myc tak zeby nie wypłukiwac smarow z elementow takich jak łozyska itp. oraz uwazac na airboxy i elementy elektryki ukryte przed deszczem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ja myję teraz karcherem ,przedtem myłem zwykłym weżem i nie ma porownania :( Zadne robactwo nie ma szans ,w polączeniu z pianą aktywną ,czy plynem do silnika Idzie poznac kto myje zwykłym węzem a kto myjką cisnieniową :evil: Nie raz spotykam sie z robactwem wgryzionym w lakier :evil: ochydnie to wyglada Niedowiarką proponuje sprobowac ,tylko trza uważac . Jak ktoś ma jaja i troche rozumu w glowce to da rady i nić złego nie zrobi , Jak ktoś ma stary zniszczony lakier z odpryskami ,nie polecam w przeciwnym razie jak najbardziej. :evil: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi