kenezzz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Panowie proszę o radę, jakich opon (firma rozmiar i bieżnik) używacie w swoich Magnach??? Producent zaleca opony bezdętkowe: Przód: 110/90-18 61H Dunlop F11 lub Bridgeston L303 Tył: 130/90-16 67H Dunlop K527 lub Bridgeston G510 Szukałem powyższych bieżników Dunlopa w tym rozmiarze ale mi się nie udało. :( Dla tego prośba o radę jaką oponę kupić (na tył i na przód) żeby potem nie żałować, oczywiście w miarę za rozsądną cenę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Nie patrz na zalecane. Powątpiewam aby firmy robiły testy wszystkich dostępnych rodzajów opon i wybrały najlepszych. Musisz dobrać pod kątem swoich potrzeb. Czy jeździsz turystycznie, sporotowo, w każdą pogodę itd. Ja tylko raz do magny kupiłem nówki Michelin. Później stosowałem używki w dobrym stanie. Bridgestone, Dunlop, Metzeler. Najlepiej trzymały się drogi Dunlopy wersja Harley-D. Przy czym nie były rewelacyjnie trwałe. Najtrwalsze Metzelera. Modele tak się szybko zmieniają, że już nie pamiętam nazw. Dla bmw dałem się skusić na Dunlop sportmax i serdecznie żałuję. Dobre jak żar leje się z nieba i jest gorący asfalt. Gdy zimno a nie daj Boże deszcz pada to pozostaje jazda z wyczuciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Witam - ludziska zaginęło mi gdzieś światełko kontrolki biegu jałowego - jaka przyczyna? - olej , czujnik?, oraz zdechł licznik - linka nie,licznik również , zdejmowałem koło i sprawdzałem ślimaka niby wszystko ok ale i tak nie kręci,nie wiem ile km przejeżdżam co było przyczyną suszy w zbiorniku i szukania pomocyu kolegów jak i butelki w rowie (w czymś trzeba było to paliwko dowieźć). :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Edytowane 15 Czerwca 2010 przez prowokator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ojojoj ale się porobiło. Światełko: sprawdź: żarówka, styk biegu jałowego, przewodzenie kabli w instalacji. Linka: tu możesz zrobić kilka testów: odkręć linkę od licznika i zakręć kołem, sprawdź jak kręci się linka, przytrzymaj palcem czy jest opór. Jeśli ok to przyczyny trzeba szukać w liczniku. Mozna też licznik podpiąć do sprzęta kolegi i zobaczyć czy w ogóle funkcjonuje. Nie wiem czy teraz są zakłady naprawiające liczniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenezzz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Hejka i jak z tymi Oponkami?? jaki bieżnik Macie jakie oponki doradźcie coś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Hejka i jak z tymi Oponkami?? jaki bieżnik Macie jakie oponki doradźcie coś.... dział co, jak kupić - dla motocykla, temat opony do choppera, cruisera; kilka stron gadania o gumkach jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenezzz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mam prośbę - czy może ktoś mi tu napisac jakie sa oznaczenia na pompie hamulcowej przedniej w magnie (najlepiej z tych większych silników-750, 1100) Chodzi o to że musze dobrac pompe do shadow 1100 z roku 86 i próbuje coś wykminić jaką by tu podpasować. Co do znaczeń chodzi o te wszystkie cyferki i literki nadlane z boku albo od dołu pompy, a najbardziej chodzi mi jakie bedzie oznaczenie w calach 1/2, 5/8 czy 3/4. Bardzo was prosze o pomoc bo nie chce kupić w ciemno na allegro i okaze się że jest zła :/ Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mam prośbę - czy może ktoś mi tu napisac jakie sa oznaczenia na pompie hamulcowej przedniej w magnie (najlepiej z tych większych silników-750, 1100) Chodzi o to że musze dobrac pompe do shadow 1100 z roku 86 i próbuje coś wykminić jaką by tu podpasować. Co do znaczeń chodzi o te wszystkie cyferki i literki nadlane z boku albo od dołu pompy, a najbardziej chodzi mi jakie bedzie oznaczenie w calach 1/2, 5/8 czy 3/4. Bardzo was prosze o pomoc bo nie chce kupić w ciemno na allegro i okaze się że jest zła :/ Zerknij na fichki, może to Ci pomoże: http://www.cmsnl.com/honda-vf1100c-v65-mag...7592/partslist/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Witam Panowie proszę o radę, jakich opon (firma rozmiar i bieżnik) używacie w swoich Magnach??? Producent zaleca opony bezdętkowe: Przód: 110/90-18 61H Dunlop F11 lub Bridgeston L303 Tył: 130/90-16 67H Dunlop K527 lub Bridgeston G510 Szukałem powyższych bieżników Dunlopa w tym rozmiarze ale mi się nie udało. :( Dla tego prośba o radę jaką oponę kupić (na tył i na przód) żeby potem nie żałować, oczywiście w miarę za rozsądną cenę. pozdrawiam obecnie mam sport demon pirelli-150/80 v16 M/C 71V i przód 110/90-18 M/C 61v cena była atrakcyjna i oceniam je na dwa sezony przy umiarkowanej jeżdzie. tył ładnie trzyma zakręty ale są dość miękkie i szybko znika bieżnik na tyle. jak wolisz bardziej spokojną jazdę to kup typowe do chopera, są twardsze i mają głębszą perforację ale profil opony bardziej na płaską trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferarri42 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jaki jest rozmiar uszczelniaczy przedniego zawieszenia do Super Magny ? Rocznik w papierach to 1991 ale w tych latach jej już nie produkowali. A po numerze VIN też jest ciężko czegokolwiek się dowiedzieć, silnik RC 07 Zewnętrzny rozmiar lagi to 39 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jaki jest rozmiar uszczelniaczy przedniego zawieszenia do Super Magny ? Rocznik w papierach to 1991 ale w tych latach jej już nie produkowali. A po numerze VIN też jest ciężko czegokolwiek się dowiedzieć, silnik RC 07 Zewnętrzny rozmiar lagi to 39 mm wejdź sobie i szukaj modelu w slect; http://www.cyclepartsnation.com/pages/part...nd/7/Honda.aspx jak znajdziesz model to przednie zawieszenie i po nr części zamów org. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jaki jest rozmiar uszczelniaczy przedniego zawieszenia do Super Magny ? Rocznik w papierach to 1991 ale w tych latach jej już nie produkowali. A po numerze VIN też jest ciężko czegokolwiek się dowiedzieć, silnik RC 07 Zewnętrzny rozmiar lagi to 39 mm Masz ciekawy rocznik. Porównaj sobie:" VF750C A (83) MOTORCYCLE, JPN, VIN# JH2RC071-DM100011 TO JH2RC071-DM122819" To był ostatni rocznik dla modelu RC07 :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferarri42 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 (edytowane) wejdź sobie i szukaj modelu w slect; http://www.cyclepartsnation.com/pages/part...nd/7/Honda.aspx jak znajdziesz model to przednie zawieszenie i po nr części zamów org. Dzięki, bardzo przydatny link :lalag: Masz ciekawy rocznik. Porównaj sobie:" VF750C A (83) MOTORCYCLE, JPN, VIN# JH2RC071-DM100011 TO JH2RC071-DM122819" To był ostatni rocznik dla modelu RC07 :biggrin: Mój motocykl to ogólnie jest jakaś rzeźba :banghead: Moc podana w papierach 74 KW Edytowane 20 Czerwca 2010 przez ferarri42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Mam pytanie. Jaką moc VF1100C podaje manual? Serwisówka podaje 111,5KM roczniki 82-85 i 116KM rocznik 86. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi