aleksmac77 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam.Moja Magna 750 okazała się 700.Sprawdziłem po numerach.Wdowodzie ma 750.Czy jest duża różnica i co z cześciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam.Moja Magna 750 okazała się 700.Sprawdziłem po numerach.Wdowodzie ma 750.Czy jest duża różnica i co z cześciami. No średnica tłoków wiadomo :smile: Reszta gratów praktycznie bez różnicy. Jak będziesz cokolwiek kupował to i tak powiesz, że 700-ka. W USA zrobiono swego czasu zapis w ustawach podatkowych, by amerykańce płacili większy podatek od moto japońskich i żółtki w ten właśnie sposób poradzili sobie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksmac77 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 No średnica tłoków wiadomo :smile: Reszta gratów praktycznie bez różnicy. Jak będziesz cokolwiek kupował to i tak powiesz, że 700-ka. W USA zrobiono swego czasu zapis w ustawach podatkowych, by amerykańce płacili większy podatek od moto japońskich i żółtki w ten właśnie sposób poradzili sobie. pozdro Dzięki.Troche mnie uspokoiłeś bo już sie bałem że nigdy nie znajde do niego części.Przez ostatnie dwa lata chodzi idealnie[jeżdził nim mój brat] ale nigdy nic nie wiadomo-swoje lata ma-1984r. Na liczniku ma niecale 15tys.mil niewiem czy real. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam.Moja Magna 750 okazała się 700.Sprawdziłem po numerach.Wdowodzie ma 750.Czy jest duża różnica i co z cześciami. Niestety ,ale jest więcej różnic.Do kumpla 700 tki próbowalismy wpasować półpanewki wałków rozrządu od 750 i okazało sie ,że to całkiem inne głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Niestety ,ale jest więcej różnic.Do kumpla 700 tki próbowalismy wpasować półpanewki wałków rozrządu od 750 i okazało sie ,że to całkiem inne głowice. O jakich półpanewkach opowiadasz? Tam nie ma żadnych półpanewek, wałki rozrządu pracują bezpośrednio w otworach głowicy i mostka. Ps. Podaj mi numer katalogowy tych panewek z załączonego linka: http://www.bikebandit.com/houseofmotorcycl...c-magna/o/m2752 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Mówię o części nazywanej camshaft holder,która wraz z głowicą spenia taką rolę.Pojechałem z nazewnictwem,ale każdy kto widział to na własne oczy i grzebał własnymi łapkami ,zapewne domyśli się o co chodzi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Mówię o części nazywanej camshaft holder,która wraz z głowicą spenia taką rolę.Pojechałem z nazewnictwem,ale każdy kto widział to na własne oczy i grzebał własnymi łapkami ,zapewne domyśli się o co chodzi :biggrin: Niestety mechanik się nie domyśli bo kilka motocykli ma na wałkach panewki takiej samej budowy jak te na wale korbowym. camshaft holder to dosłownie uchwyt wałka rozrządu w którym może być umieszczona półpanewka np. KAWASAKI Z900. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksmac77 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Niestety ,ale jest więcej różnic.Do kumpla 700 tki próbowalismy wpasować półpanewki wałków rozrządu od 750 i okazało sie ,że to całkiem inne głowice. A czy 700tka jest bardziej awaryjna od 750. W zasadzie to chyba ten sam silnik tylko troche mniejszy.Czy można dostać do niej części , czy jest trudniej niż do 750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianelko Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam koledzy mam pytanko : jakie powinno być ciśnienie w amortyzatorach przód Honda Magna VF 700c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro.66 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 witam !!!!!!! potrzebuje pomocy Czy do mojej magny mogę zalać zwykły płyn do chłodnicy czy muszę coś specjalnego????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Możesz zalać zwykły płyn chłodzący.Polecam Prestone. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energo102 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam ! Chciałbym dowiedziec się czy w Super Magnie 750 z 88r. rozrząd jest na zębatkach , czy ma łańcuszek rozrządu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Witam.Niebawem wiosna i sezon czas zacząć.Mam pytanie dotyczące świec zapłonowych w Magnie VF750c.Jakie polecacie? Edytowane 14 Lutego 2010 przez Namil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...d_motocykl=4553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Lancuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi