poolski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 WitamNaciąg hamulca nożnego masz z tyłu przy kole jest dźwignia podkręć śrubę tylko nie zablokuj zmniejszysz skok pedału. Pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon82 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 WitamNaciąg hamulca nożnego masz z tyłu przy kole jest dźwignia podkręć śrubę tylko nie zablokuj zmniejszysz skok pedału. Pozdro :crossy:Dziękuję za wskazówkę. Po ustawieniu śruby pozycja stopy jest bardzo komfortowa i skok się zmniejszył. O to właśnie mi chodziło. Teraz jeszcze tylko pozostało mi uporać się z delikatnie cieknącym kranikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul2909 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam. Takie pytanie mam zeby się upewnic czy gazniki z vf750 sa takie same jak w 700? Zapiekla sie sruba regulacji skladu mieszanki i jesli nieuda mi sie ja jakos rozwiercic bede musial kupic inne gazniki. Moze ma ktos z forum do sprzedania? Na allegro ceny mnie przerazaja a gazniki nie musza byc w idealnym stanie byle mialy korpus dobry i srube do regulacji reszte moge przelozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam. Takie pytanie mam zeby się upewnic czy gazniki z vf750 sa takie same jak w 700? Zapiekla sie sruba regulacji skladu mieszanki i jesli nieuda mi sie ja jakos rozwiercic bede musial kupic inne gazniki. Moze ma ktos z forum do sprzedania? Na allegro ceny mnie przerazaja a gazniki nie musza byc w idealnym stanie byle mialy korpus dobry i srube do regulacji reszte moge przelozyc.Witam mam sześć gazników doVF750,ale musisz sie upewnić czy pasują do 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Gaźniki z 750 pasują do 700,jeżeli będą inne dysze to założysz ze swoich gaźników.Z tego co mi wiadomo to te modele różniły się jedynie wałem korbowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Z tego co pamiętam to jest na forum o różnicach silników 700 i 750 i wynika z tego że 700 to całkiem mniejszy silnik. Nie jestem pewny jak z gaźnikami ale do silnika nie podejdzie nic od 750. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Też kiedyś to wyczytałem, ale mam te maszyny w garażu . Mniejszy gabarytowo to 500 i z niego graty nie będą pasować a wiekszy 1100 . 700 i 750 różnią się skokiem tłoka i tyle, pozostałe części są identyczne Edytowane 1 Lutego 2017 przez zdarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Też kiedyś to wyczytałem, ale mam te maszyny w garażu . Mniejszy gabarytowo to 500 i z niego graty nie będą pasować a wiekszy 1100 . 700 i 750 różnią się skokiem tłoka i tyle, pozostałe części są identyczneJak skok tłoka to: korbowód lub skok na wale ale i cylinder jak cylinder to łańcuch rozrządu itd.W związku z tym ta identyczność może być całkiem różna ;)Dokładnie to nie wiem ale może to tylko mniejsza średnica tłoka a reszta byłaby wtedy bez zmian ?! Pozdrawiam :buttrock: Edytowane 1 Lutego 2017 przez poolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul2909 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Są jakieś różnice w silnikach jak i w gaźnikach pomiędzy magna a super magna?? Jeśli kupie gaźnik z starej vf700 będzie pasował do super magny 700 ? Pozdrawiam http://www.chudzikj.republika.pl/SuperMagna.htm Na tej stronce można wyczytać, że w super magnie fv700 gaznik jest keihin 32mm, a vf750 keihin 32/30mm, jak to rozumieć ? W 750 były albo 30mm albo 32mm ? czy dwa cylindry 32mm a drugie dwa 30mm co jest moim zdaniem bezsensu Edytowane 2 Lutego 2017 przez Paul2909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 jutro ci zmierzę jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) fi32 i wszystkie 4 są jednakowe, mierzyłem gaźniki vf700 84r. Edytowane 5 Lutego 2017 przez zdarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul2909 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 fi32 i wszystkie 4 są jednakowe, mierzyłem gaźniki vf700 84r.Ok Dzięki wielkie. Teraz tylko pytanie, jakie w końcu są w vf 750, i czy będą pasować do 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Cześć Panowie, w sąsiednim temacie o Walcach ktoś rekomendował dolewanie od czasu do czasy do paliwa środka STP do czyszczenia układów paliwowych w dieslach. Wg autora wpisu czyści to doskonale gaźniki, zawory itd. Z uwagi na ilość gaźników i dostęp do nich też chętnie bym skorzystał z tego patentu. ma ktoś jakieś doświadczenia ze stosowania tego typu środka ? Ćwiczył ktoś coś takiego ? Pozdrawiam marrio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 czemu do diesla skoro są środki dedykowane do benzyny?Kiedyś zalewałem jakiś stp do benzyny ale czy to coś daje, nie mam pojęcia no bo jak to stwiedzić, jak dolewałem nic się nie zatkało jak nie dolewam to też nic sie nie dzieje. Natomiast skusiłem się na ceramizer do silnika bo strasznie ciężko i twardo biegi wchodziły, efekt mnie zaskoczył na tyle że dodałem go do pozostałych moich pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 czemu do diesla skoro są środki dedykowane do benzyny?Kiedyś zalewałem jakiś stp do benzyny ale czy to coś daje, nie mam pojęcia no bo jak to stwiedzić, jak dolewałem nic się nie zatkało jak nie dolewam to też nic sie nie dzieje. Natomiast skusiłem się na ceramizer do silnika bo strasznie ciężko i twardo biegi wchodziły, efekt mnie zaskoczył na tyle że dodałem go do pozostałych moich pojazdów WitamNo to ciekawe a sprzęgło się nie ślizga ?Do motocykla gdzie jest mokre sprzęgło nie wolno lać oleju samochodowego ponieważ posiada modyfikatory tarcia i sprzęgło się może ślizgać a co dopiero ceramizer ?! :icon_question: Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi