Gość smolax71 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) madzia83 DZIĘKIjuż dalej e-mail ... :) Edytowane 8 Lutego 2014 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Odblasków nie będę przydymiał,na przód bowiem przyjdzie ozdobny chromowany grill z napisem Magna,a na boki sakwy,jedynie można przydymić tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slevy70 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Witam , mam rozebrana Madzię ;) v65 i parę pytań :1. jak odnowić rury wydechowe z przednich cylindrów (zespolone z puszką ) chodzi mi o nowy chrom2. mam lampę okrągłą zamieniłbym na prostokątną jeśli ktoś jest chętny. (zdjęcie w złaczniku)3. Poszukuję łacznika lag, i chłodnicy4. Czy warto rozbierać gaźniki i cos ustawiać , (magna chodzi dobrze). ew czy ktos wie jak je odświerzyć z zewnątrz ( szkiełkować itp ?) ew posiada namiar na fachowca co doprowadzi je do ładnego stanu. Edytowane 14 Lutego 2014 przez slevy70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam,ja odnawiałem calutką moją Madzie(zdjęcia na 93 stronie) to dużo wiem.Jeśli chodzi o kolanka to są wspawane do puszki i wielkim błędem byłoby odciąć je ,musisz dać do chromowania całość z puszką(no oczywiście bez chromu na nią).Polecam firmy galwanizerskie z Poznania.Ja tam wysłałem wszystkie moje chromy i jestem zadowolony,ale nie jest tanio.Drugie regulacje zleć fachowcowi od moto on będzie wiedział o co kaman.Trzecie mam bardzo dobrego fachowca,ale w Szczecinie wyprowadził gazniki profesjonalnie(jak widać na fotkach),no i po czwarte mam chłodnice wyszkiełkowaną pryśniętą na czarny kolor,ale od VF750C 1983 rok,nie oriętuje się czy pasuje do twojej V65.popytaj dalej. Witam , mam rozebrana Madzię ;) v65 i parę pytań :1. jak odnowić rury wydechowe z przednich cylindrów (zespolone z puszką ) chodzi mi o nowy chrom2. mam lampę okrągłą zamieniłbym na prostokątną jeśli ktoś jest chętny. (zdjęcie w złaczniku)3. Poszukuję łacznika lag, i chłodnicy4. Czy warto rozbierać gaźniki i cos ustawiać , (magna chodzi dobrze). ew czy ktos wie jak je odświerzyć z zewnątrz ( szkiełkować itp ?) ew posiada namiar na fachowca co doprowadzi je do ładnego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slevy70 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 a możesz dać namiary ? potrzebuję wyszkiełkować gaźniki najlepiej gdybym wysłał kompletne zdemontowane z moto i takie odświeżone otrzymał z powrotem złożone i sprawneoczywiście , puszkę centralna z dwoma kolanami do przednich cylindrów oddał do renowacji , są wżery w chromach należałoby je uzupełnić przeszlifować i pochromować , szukam też chłodnicy i obudowę pompy hamulca ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 a możesz dać namiary ? potrzebuję wyszkiełkować gaźniki najlepiej gdybym wysłał kompletne zdemontowane z moto i takie odświeżone otrzymał z powrotem złożone i sprawneoczywiście , puszkę centralna z dwoma kolanami do przednich cylindrów oddał do renowacji , są wżery w chromach należałoby je uzupełnić przeszlifować i pochromować , szukam też chłodnicy i obudowę pompy hamulca ręcznego.Siemka,podaje maila do mojego mechanika,on mi gazniki zrobił i są sprawne i wyglądają jak nowe,powołaj się na Janka od Madzi którą robił.Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus1970 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam jestem tu nowy na tym forum oraz początkującym motocyklistą,posiadam Magne V45 700cm z roku 1984 i za razem mam pytanie związane z tym motocyklem,jaka może być przyczyna wariowania obrotomierza czy to może być związane z modułami zapłonu.Proszę o jakąś podpowiedz :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Tak, jeden z modulow jest na wylocie.Czy wykreca ci pelne obroty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus1970 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Tak, jeden z modulow jest na wylocie.Czy wykreca ci pelne obroty ?Właśnie potrafi się nie wkręcać, na wolnych obrotach przy dodaniu gazu zaraz gaśnie.A czy jest do stwierdzenia który moduł pada.Można się je naprawia czy raczej wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peery Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 A czy jest do stwierdzenia który moduł pada.Można się je naprawia czy raczej wymiana?Stwierdzic mozna podstawiajac dobry. Co do naprawy to w moich byla kupa zimnych lutow, I kilka kondensatorow wymienilem, wiec warto sprawdzic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito192 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 POMOCY ! Zaczynając od tego, że nie polecam Serwisu motocyklowego w Garwolinie, gdzie właścicielem jest pan Konrad, a mój problem to:Odebrałem motocykl z serwisu gdzie zapłaciłem za naprawy kilkaset złotych więcej niż było umówione, wracając do domu z serwisu, nagle przyspieszyłem wyprzedzając i motocykl zgasł, kontrolki się nie zapalają, słychać tyknięcie przy przekręceniu kluczyka poza tym jakby w ogóle odcięta była cała elektryka, nie mam co liczyć na pomoc tego gościa z serwisu, poza tym H mu w D no i czy ktoś mógłby polecić elektryka w okolicach garwolina, lub podpowiedzieć jak i do czego zajrzeć, co mogło się spieprzyć, Proszę o pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluto Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Sprawdzałeś bezpieczniki? Infantylne pytanie ale czasami zapomina się o oczywistych sprawach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Siemka,podaje maila do mojego mechanika,on mi gazniki zrobił i są sprawne i wyglądają jak nowe,powołaj się na Janka od Madzi którą robił.Pozdrawiam [email protected]robi całą mechanikę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie rozumiem takiego podejscia - jesli ktos cos robil i nie zrobil dobrze to wracasz do niego i dajesz mu szanse naprawiemia pomylki za darmo w ramach gwarancji. W tym konkretnym przypadku moja opinia w 99% jest ze jedna / obie klemy aku byly za slabo przykrecone.Sprawdz to, jak rowniez oczysc z nich korozje ( klemy i przewody tam mocowane ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw-d1 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Witam wszystkichJestem tu nowy , i dawno już nie miałem motoru więc na stare lata wzieło mnie i kupiłem sobie Honde VF 750 Custom z 1985r. a teraz mam mały problem z motorkiem , a mianowicie odpalam motorek, jest na luzie więc świeci kontrolka zielona N, po wbiciu biego powinna zgasnąć, a tego nie robi, już od tak dawnw nie miałem motoru że musze się od nowa wszystkiego uczyć , może ktoś z kolegów mógł by mi pomuc i podpowiedzieć mi gdzie szukać usterki, z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkichWiesław Edytowane 4 Marca 2014 przez wieslaw-d1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi