Gość smolax71 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) A nie napisałeś najważniejszego ile zapłacił i czy z PL czy sprowadzał np. z Holandii ?kolega znalazł go w Holandii, wersja USA, odkupiony od pierwszego właściciela w Holandii :), który sprowadził go w 1992 rokuz transportem wyszło troszkę poniżej 6 tyś PLNwydaje się być dobra okazjatakie już będą coraz rzadsze Edytowane 20 Lipca 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRO52EK Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 ladne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) kuzyn dziś kupił V65 1986 rok :) , mały przebieg full oryginałnowy akumulator i po czyszczeniu gaźników i synchronizacjipięknie chodzi... miękko i cicho, silnik jak nowy, a zmiana biegów to bajka jakby mniejszy skok i lekko, bez zgrzytów :)... w porównaniu do mojejtylko cała do polerki a lakier czarny prawie idealny, oryginalny ;) lekko zazdroszczęaaawstawię zdjęcie ... zwróćcie uwagę na kolanka ... i w ogóle :) Edytowane 28 Lipca 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peery Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 A moze chce tanio sprzedac? ------------------------------------------------------- Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) A moze chce tanio sprzedac? -------------------------------------------------------Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonuhahaco to znaczy tanio ?ale może ... na pewno nie teraz, może za 3 tygodnie a może na koniec sezonu, zapytam kuzyna jak wróci z....ale niechętnie bo liczę na tę Magnę za rok :)mój dobrze chodzi ale w porównaniu do tej to ''rzęch'' , ta V65 chodzi, jak miałem kiedyś, CB250 hahahaha mięciutko i cicho :)i rocznik najlepszy 1986 po ostatecznych poprawkach silnika i w ogóle ostatni w tej ramie - trudno już taki znaleźć i z takim przebiegiem i w oryginale !!! Edytowane 28 Lipca 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ładne CACKO ! ! ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peery Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 A moze chce tanio sprzedac? ------------------------------------------------------- Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu hahaco to znaczy tanio ?ale może ... na pewno nie teraz, może za 3 tygodnie a może na koniec sezonu, zapytam kuzyna jak wróci z....ale niechętnie bo liczę na tę Magnę za rok :)mój dobrze chodzi ale w porównaniu do tej to ''rzęch'' , ta V65 chodzi, jak miałem kiedyś, CB250 hahahaha mięciutko i cicho :)i rocznik najlepszy 1986 po ostatecznych poprawkach silnika i w ogóle ostatni w tej ramie - trudno już taki znaleźć i z takim przebiegiem i w oryginale !!! Ja wlasnie mam takiego samego tylko troszke bardziej zmeczony zyciem...Silniczek jest dopieszczony i dziala jak nalezy, jedynie kupa drobiazgow pozmienianych przez poprzedniego wlasciciela mnie drazni. A jak tak podliczylem te drobiazgi typu lampa, kierunki, lusterka, kiera i takie pierdoly to wyszlo z 4tys to sie przerazilem. Wiec jakby taka ladna w oryginale sie trafila to chyba bym sie skusil. No i w jedynie slusznym kolorze oczywiscie. Wiec jak bylaby na handel to daj znac. -------------------------------------------------------Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Ja wlasnie mam takiego samego tylko troszke bardziej zmeczony zyciem...Silniczek jest dopieszczony i dziala jak nalezy, jedynie kupa drobiazgow pozmienianych przez poprzedniego wlasciciela mnie drazni. A jak tak podliczylem te drobiazgi typu lampa, kierunki, lusterka, kiera i takie pierdoly to wyszlo z 4tys to sie przerazilem. Wiec jakby taka ladna w oryginale sie trafila to chyba bym sie skusil. No i w jedynie slusznym kolorze oczywiscie.Wiec jak bylaby na handel to daj znac. -------------------------------------------------------Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonuok, dobrzeale dalej mam za uszami to, że będzie moja !!! jechałem nią !!! zaraz po przywiezieniu z Holandii... ! ale nie jest moja...i dam znać kuzynowi ... ( choć to ja pilnowałem całej transakcji kupna )on zaufał mi w pełni :) oczywiście :)także przekażę mu oferty kupna... :(i zdradzę coś dodatkowo - kuzyn myśli, marzy, o VMAX 1998-1999 ...to ja trochę go namówiłem na ten konkretny v65 :) z możliwością odkupienia za rok :) kuzyn dał znać, że za 8500 zł by oddał... :( ( na szczęście dla mnie, to nie ''tanio'' )nawet go jeszcze nie widział, nie jechał :( Edytowane 29 Lipca 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peery Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Hmmm 8500 to musialbym go poogladac, a nie jak zazwyczaj jade zeby kupic. Ale cena do zaakceptowania jak byloby wszystko ok. Tylko raczej mysle bardziej po wakacjach bo trzeba przejrzec przed jazda. A teraz trzeba jezdzic poki pogoda jest. ------------------------------------------------------- Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Hmmm 8500 to musialbym go poogladac, a nie jak zazwyczaj jade zeby kupic. Ale cena do zaakceptowania jak byloby wszystko ok. Tylko raczej mysle bardziej po wakacjach bo trzeba przejrzec przed jazda. A teraz trzeba jezdzic poki pogoda jest. -------------------------------------------------------Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonuLublin - Kluczbork prawie 400 km ...Magna przywieziona i stoi w garażu nieruszana - kuzyna nie ma.Ale też biedna długo stała w Holandii - jak pchałem ją to był duży opór jakby hamulce lekko trzymały - pewnie klocki szrotalbo po prostu pojeździć i dotrzeć,centralny podnóżek zapieczony, nie chce wracać do góry, trzeba podciągnąć z oporem - kolejny dowód ''nieruszania''na pewno wszystkie płyny i oleje do wymianycałość to w 100 % oryginało ile pamiętam to uszkodzona tylko prawa tylna guma kierunkowskazu i jedna zaślepka zabezpieczająca uszczelniacz lagi (ze starości)napisz mail to podeślę więcej zdjęć i powinienem dostać od żony kuzyna filmik jak przejechałem się Magną na próbę [email protected]drugi boczek Magny; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRO52EK Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Jeśli chodzi o oponkę jest wszystko OK.Wydechy - nie wiem co to jest, nie ma na nich żadnego oznaczenia. Puste rury z osłonami chromowanymi tylko. :biggrin: Proszę bardzo tylko nie wiem czy o taki bok chodziło ...witam.sa wkladales to kóleczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Panowie, do handlu jest giełda ewentualnie pw do indywwidualnych ustaleńjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Panowie, do handlu jest giełda ewentualnie pw do indywwidualnych ustaleńjszPrzepraszamWydawało mi się, że powinienem o tej Magdzie napisać... moja wina, nie mój motocykl, ale jestem ''w szoku '' jak nią pojechałem :)Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Nie, taki trochę domorosły mechanik, który też przerabiał moją Magnę Ostatnio zauważyłem w oryginalnej Magnie z 97r, że ma dwie linki podpięte do rolgazu a u mnie jest tylko jedna i zastanawiam się co to za ustrojstwo ??? Jak Ci się podczas jazdy zawieszą przepustnice i nie będziesz mógł zamknąć gazu wtedy się przekonasz po co jest druga linka :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) proszę o pomoc mechanika :)od początku;wymieniłem przepustnice wraz z membranami (stare popękały) na oryginalne, kupiłem ''cały gaźnik'' i przełożyłem(tego gaźnika nie mogę założyć - jest z inną ''górą'' oraz ogólnie gorszy od mojego) przy okazji czyszczenie i przedmuchanie gaźników, dysz, itpwkładam i na ssaniu zapala tylko nie mogę ssania wyłączyć, musi być mniej więcej do połowy linka ssania zaciągniętazrobiłem blokadę ssania :(rozumiem, że ma za mało paliwa...?nic nie daje dolna centralna czarna śruba, może minimalnie pomaga ustawić 1300 obrsilnik normalnie chodzi, ładnie się wkręca do 10 tyś obr i spada z obrotów, pali w cyklu mieszanym 7 do 8 l/100kmśrubki regulacyjne główne miałem zaślepionewydłubałem zaślepki i zapisałem ilość obrotów każdej z nich : 1,75 1,75 2,25 2,75 ( 1/2/3/4 cylinder)no i próbuję regulować - wszystkie na raz, o tyle samo :np 1 obrót w prawolub 2 w prawolub 1 w lewoi w sumie nic to nie daje... :(mniej więcej najlepiej chodzi na tym co było plus 1/4 obrotu w prawoale dalej linka ssania na blokadzieczy jest inna możliwość podania większej dawki paliwa ?gdzie ?może jakieś dysze trzeba wymienić ???może to wina pływaków ? może mają zły poziom ???jak się sprawdza poziom paliwa na pływakach ? - już sprawdziłem, trzeba wyciągnąć całość, zdjąć przykrywki i takim przyrządem mierzy się wychylenie pływaków do zaworka - ok 7,2 mm... :(proszę o pomoc Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi