remus Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 smolax71 coś taki nerwus, w schemacie masz wyraźnie opisane, która cewka do którego gara i który gar z której strony. To ze dla ciebie nie wynika to nie znaczy że nie jest opisane,Przy położeniu spuszczasz płyn i wyciągasz aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes66 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Czy mógłbym Cię prosić o podesłanie mi na mail kilka dokładniejszych fotek tej lampy u Ciebie? Ja mam prostokątną i podobno przy zmianie na okrągłą są jakieś problemy, bo tam jest klakson i jakieś bezpieczniki. Ponadto prostokątna lampa jest dość "wąska" i jej wysokość jest mała, że z przodu jest wszystko "upchane", więc nie wiem, jak to jest przy okrągłej, bo ona ma pewnie dość sporą średnicę. chciałbym zobaczyć, jak to wygląda u kogoś, kto ma okrągłą w ogóle. Najlepiej dokładniejsze fotki obu motocykli z przodu, boku, od góry. po prostu, bym mógł to sobie zwizualizować. z góry dziękuję. [email protected]Pytałem poprzedniego właściciela i przekładał prostokątnąna okrągłą bez przeróbek , pasuje wymiennie ta lub ta Cytuj Magna V45/ Yamaha Road Star 1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jirki Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Pytałem poprzedniego właściciela i przekładał prostokątnąna okrągłą bez przeróbek , pasuje wymiennie ta lub ta Ale to musi być konkretnie pod ten rocznik, model i okrągła?? nie ma jakiegoś "zamiennika"? bo nigdzie w sklepach nie mogę tego dorwać ani na alledrogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remus Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Chyba przesadzasz mocowanie lampy chyba się nie zmienia w modelach, proponowałem Ci przemierzenie uchwytów. Podaj wymiary z prostokątnej, rozstaw, głębokość i za chwilę będziesz wiedział czy wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jirki Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Chyba przesadzasz mocowanie lampy chyba się nie zmienia w modelach, proponowałem Ci przemierzenie uchwytów. Podaj wymiary z prostokątnej, rozstaw, głębokość i za chwilę będziesz wiedział czy wejdzie.Generalnie chodzi głównie o to, czy się zmieści miejsce, które jest zaznaczone na pomarańczowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zakładając, że zaznaczony obszar to domniemane przez Ciebie miejsce montażu, jak myslisz co tam wejdzie?Chiński led do wyglądu stritfajta?Nie psuj tego sprzęta, jak nie przymierzając przeróbką junaka na czopera. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) smolax71 coś taki nerwus, w schemacie masz wyraźnie opisane, która cewka do którego gara i który gar z której strony. To ze dla ciebie nie wynika to nie znaczy że nie jest opisane,Przy położeniu spuszczasz płyn i wyciągasz aku. :)spoko :) magna położona, pod materacem są 2 metalowe pachołki położone po skosie ; proszę spojrzeć na uszczelkę pokrywy skrzyni biegów :(ciekło z miejsca przejścia wałka od zmiany biegów Edytowane 11 Maja 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jirki Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zakładając, że zaznaczony obszar to domniemane przez Ciebie miejsce montażu, jak myslisz co tam wejdzie?Chiński led do wyglądu stritfajta?Nie psuj tego sprzęta, jak nie przymierzając przeróbką junaka na czopera.NIe wiem, czy ja coś źle tłumaczę, czy chyba niekoniecznie się rozumiemy... NIE MAM ZAMIARU zakładać żadnych ledów, czy innych wynalazków... Napiszę jeszcze raz w czym problem. Jak widać na zdjęciu lampa jest pęknięta, więc chciałem wymienić ją na również oryginalną lampę Magny, tyle, że OKRĄGŁĄ. Tylko zastanawiam się, czy ona mi po prostu wejdzie na miejsce tej prostokątnej, gdyż moja prostokątna ma 18cm szerokości a 13 wysokości, więc nie wiem,czy wejdzie tam po prostu okrągła lampa, która będzie miała 18 cm średnicy. a zaznaczone pole, to jest właśnie punkt mojego domniemywania, że o to się "zaprze" i nie będzie chciała wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes66 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Ale to musi być konkretnie pod ten rocznik, model i okrągła?? nie ma jakiegoś "zamiennika"? bo nigdzie w sklepach nie mogę tego dorwać ani na alledrogo...Ta za 115 np pasujehttp://allegro.pl/lampa-przod-neken-gsr-shaft-aston-gr500-zetka-50-i3207955572.htmlKształt tyłu lampy jak w oryginale tyle że czarny, ale oryginał to prawie 600zetalub takahttp://allegro.pl/plaska-lampa-reflektor-boczne-lub-dolne-mocowanie-i3192499068.htmlale musisz sam poszukać, lub dopytać sprzedających o konkretny wymiarp.s.fotki maila doszły? Edytowane 12 Maja 2013 przez zetes66 Cytuj Magna V45/ Yamaha Road Star 1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) NIe wiem, czy ja coś źle tłumaczę, czy chyba niekoniecznie się rozumiemy... NIE MAM ZAMIARU zakładać żadnych ledów, czy innych wynalazków... Napiszę jeszcze raz w czym problem. Jak widać na zdjęciu lampa jest pęknięta, więc chciałem wymienić ją na również oryginalną lampę Magny, tyle, że OKRĄGŁĄ. Tylko zastanawiam się, czy ona mi po prostu wejdzie na miejsce tej prostokątnej, gdyż moja prostokątna ma 18cm szerokości a 13 wysokości, więc nie wiem,czy wejdzie tam po prostu okrągła lampa, która będzie miała 18 cm średnicy. a zaznaczone pole, to jest właśnie punkt mojego domniemywania, że o to się "zaprze" i nie będzie chciała wejść. chyba znalazłem odpowiedź ...oto zdjęcie z serwice manual magna - lampa okrągła - i widać tu, że nie ma tej osłony na kable między klaksonami,a klaksony trzeba bardziej ''położyć'' na lagi i zbliżyć do siebie aby zakryć lekko dziuręcałość kabli upychasz w takiej lampietakże wszystko będzie normalnie pasować :) Edytowane 12 Maja 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jirki Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Ta za 115 np pasujehttp://allegro.pl/lampa-przod-neken-gsr-shaft-aston-gr500-zetka-50-i3207955572.htmlKształt tyłu lampy jak w oryginale tyle że czarny, ale oryginał to prawie 600zetalub takahttp://allegro.pl/plaska-lampa-reflektor-boczne-lub-dolne-mocowanie-i3192499068.htmlale musisz sam poszukać, lub dopytać sprzedających o konkretny wymiarp.s.fotki maila doszły?Dzięki za info. Powiem CI, ze ta za 115 trochę mi chinami zajeżdża xD czyżbym tam widział plastik?? Gdzieś znalazłem za 300 zł oryginał od Magny, tylko właśnie tutaj kombinuję co zrobić, by ją tam upchać. Fotek nie dostałem żadnych... może pomyliłem mail, jak możesz, to [email protected] pozdrawiam chyba znalazłem odpowiedź ...oto zdjęcie z serwice manual magna - lampa okrągła - i widać tu, że nie ma tej osłony na kable między klaksonami, które trzeba bardziej ''położyć'' na lagi i właśnie za tą zaślepką prawdopodobnie mam jakieś rzeczy, które by potrzebowały zabezpieczenia. muszę ją zdjąć i sprawdzić, co tam siedzi dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Dzięki za info. Powiem CI, ze ta za 115 trochę mi chinami zajeżdża xD czyżbym tam widział plastik?? Gdzieś znalazłem za 300 zł oryginał od Magny, tylko właśnie tutaj kombinuję co zrobić, by ją tam upchać. Fotek nie dostałem żadnych... może pomyliłem mail, jak możesz, to [email protected] pozdrawiam i właśnie za tą zaślepką prawdopodobnie mam jakieś rzeczy, które by potrzebowały zabezpieczenia. muszę ją zdjąć i sprawdzić, co tam siedzi dokładnieza tą zaślepką są kostki przyłączeniowe ; do stacyjki, zegarów i kontrolek itdmusisz część upchać do okrągłej lampy - tak ma 99 % motocyklijak nie oryginalną to w miarę ''grubą'', wystającą lampę żeby kable schować...także spokojnie możesz zakładać okrągłą psswoją drogą po co psujesz wygląd :) - mało jeździ motocykli z prostokątną lampą - i kable są dobrze upakowane i dla mnie - ładnie to wygląda :)zrobisz okrągłą to będzie shadow :( haha Edytowane 12 Maja 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jirki Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 za tą zaślepką są kostki przyłączeniowe ; do stacyjki, zegarów i kontrolek itdmusisz część upchać do okrągłej lampy - tak ma 99 % motocyklijak nie oryginalną to w miarę ''grubą'', wystającą lampę żeby kable schować...także spokojnie możesz zakładać okrągłą psswoją drogą po co psujesz wygląd :) - mało jeździ motocykli z prostokątną lampą - i kable są dobrze upakowane i dla mnie - ładnie to wygląda :)zrobisz okrągłą to będzie shadow :( hahaNo cóż, czyli będę musiał kombinować... a widzisz, całkiem sporo ludzi mi mówi, że po co "psuć wygląd", skoro ma prostokątną. tylko, że Magny też z okrągłymi wychodziły a mi się po prostu średnio podoba taka kanciasta. Jednak kształt idealny to koło ;) A tak serio, to po prostu okrągła bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) No cóż, czyli będę musiał kombinować... a widzisz, całkiem sporo ludzi mi mówi, że po co "psuć wygląd", skoro ma prostokątną. tylko, że Magny też z okrągłymi wychodziły a mi się po prostu średnio podoba taka kanciasta. Jednak kształt idealny to koło ;) A tak serio, to po prostu okrągła bardziej mi się podoba.z tego co widzę w manualach to w 1982 roku pierwsze hondy magna V45 - lampa okrągła, a honda magna V65 - lampa prostokątna, a hondy sabre - lampa prostokątnapotem honda chyba wymieszała lampy i liczniki między modelami, chyba ujednolicono wersje... ?twoja to na pewno V45 1984 rok - lampa prostokątnaaczkolwiek ta okrągła ma jakby lżejszy i bardziej zwarty przód :) a kombinacji nie będzie, po prostu upchać kable i tyle ... Edytowane 12 Maja 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dzięki za info. Powiem CI, ze ta za 115 trochę mi chinami zajeżdża xD czyżbym tam widział plastik?? Gdzieś znalazłem za 300 zł oryginał od Magny, tylko właśnie tutaj kombinuję co zrobić, by ją tam upchać. Fotek nie dostałem żadnych... może pomyliłem mail, jak możesz, to [email protected] pozdrawiam i właśnie za tą zaślepką prawdopodobnie mam jakieś rzeczy, które by potrzebowały zabezpieczenia. muszę ją zdjąć i sprawdzić, co tam siedzi dokładnieMiałem do czynienia z taką chińską lampą, nie polecam,chyba że tymczasowo,już przy montażu urwał się uchwyt nie mówiąc o regulacji światła,od razu w komplecie powinni dodawać klej dwuskładnikowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi