Misugi Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Gdzie jest jakis wiarygodny servis alarmow motocyklowych? Alarm mi sie rozkodowal i dziala jak by chcial a nie mogl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Gdzie jest jakis wiarygodny servis alarmow motocyklowych? Alarm mi sie rozkodowal i dziala jak by chcial a nie mogl... Witam wszystkich posiadaczy zzr , dla mnie ten motockl to spelnienie marzen z dziecinstwa ,nie przespane noce , plakaty na scianach, teraz mam swojego Big Zeta i jestem zadowolony, choc wielka ta maszyna jest , i opinie ma rozne to nie zamienie jej na nic innego, plotki o panewce sa i beda , wiem jedno lac wiecej oleju i bedzie dobrze , kolega prezez ma doswiadczenie i wie co pisze , znamy sie z portalu Moje kawasaki i wiele mi doradzil co i jak zeby dbac , niebawem ukaza sie zdjecia mojej niuni i to w nowej odslonie :) a co do tematu to w tym to ci nie pomoge , ja nie mam alarmu ale chyba musisz sie wybrac do servisu ale nie poradze ci gdzie dokladnie , pozdrawiam i pytam jak wam mija zima i zycze wszystkiego najlepszego w nowym roku hej oby przyszly sezon byl pelen pozytywnych wrazen udanych zlotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam Sqter ciesze się, że pomogłem. Jak mija zima? No np. ja przeciągnąłem sezon do 19 grudnia co prawda 18 spadł śnieg i wracając z roboty na lodzie złapałem szlifa...W sumie może jakbym jechał wolniej jak później zaobserwowałem jechałem na moto ze 2 razy szybciej niż cała reszta w puszkach, ale nie będę się nad tym zastanawiał. przeszlifowałem ze 30m bo na lodzie dalej się pojedzie :buttrock: urwana klamka sprzęgła i uszczerbiony kierunek + przerysowany bok. Moto zostawiłem u jakiegoś typa wróciłem z kumplem autem na drugi dzień zabrałem klucze i klamke z mojego drugiego zygzaka pojechałem poskładałem i wróciłem... Pewnie wiele nowego wam nie powiem ale zygzak jednak nie nadaje się do :crossy: po oblodzonej drodze... Pozdrawiam zygzakową brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam!Jakoś cicho tu u nas, właściwie co się dziwić zima w pełni dlatego nikt nie lata. ja z moim zygzakiem rostałem się już pod koniec listopada (w garażu) śpi jak niedźwiedź i czeka jak go zudzę , myślę że to nastapi już niebawem.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 witajcie o zacni bracia :buttrock: ja tez zimuje zygzaka, spi biedactwo i czeka na wiosne zrobilem jz w nim wszystko co sie tylko da , regulacje zaw, gazniory , oczywiscie nie wluczylem sie po servisach tylko wszystko sam , kupilkem plytki caly komplet i sobie siedzialem i tak ustawialem , kawunia chodzi cicho, potem przyszledl czas na gazniory , wiec kupilem waku, i tak siedzialem i ustawialem , jedno piwko potem 2 :) heheheheh i ustawilem , chodzi jak trzeba , a ze rozebralem owiewki to pomalowalem rame na grafitowa perle, z dodatkiem metaliku, coz wyszlo zajebiscie jak nowka sztuka z 2000 roku, brat sie zajmuje lekiernictwem samochodowym to mi machnal raz dwa i gotowe, a ze ja lekko po**bany to machnolem z nim i plastiki, malowanie takie samo tyle ze kolory zamienione jak czarny to grafit a jak zielony to fiolte perla , machnolbym foty ale brak dobrego aparatu, ale zrobie takim jakim mam , moze jeszcze dzis ale juz z poludnia, co tam jeszcze zrobilem , a zamontowalem sobie miernik cisnienia oleju , temp oleju, woltomierz takie tam dodatkowe gadzety, klocki zmienilem , plyny exploatacyjne , hamulcowy , w chlodnicy , odpowietrzymel wszystkie uklady , przyciemnilem szybke, gripy zmienilem bo byly dojechane jak piety beduina :) i pewnie cos jeszcze zrobie , jakas kosmetyke , ale tak to wam powiem ze wyszla idealnie taka jaka zawsze chcialem, nie chwalac sie zrobilem to wszystko u siebie w przydomowym warsztacie , wszystko kosztowaleo mnie jakies 2000 pln ale raz sie zyje , przynajmniej bede w sezonie zapinal jak trzeba Przesesie Arturze , pociagnoles sezon niezle, szlif nie potrzebny ale zdarza sie , ja tak mialem gsxf w lutym 2004 roku, postanowilem sie przejechac a ze nie bylo w poludnie zimno to ciach na miasto, ta sie zapedzielm ze o 16 juz bylo dosyc zimna , na skrzyzowaniu zapala sie czerowne a ja na blacie 60 samochody juz jada , wiec po cheblach i ciach w ostanim momencie hamowania kierala sie skrecila sama i gleba , najlepsze to to ze nic sie nie stalo, w sumie tak jak u cebie przetarte plasty i urwana klamka , ale mailem takie ladne kierunki urwaly sie i idiota za mna co jechal , rozjechal mi je i sie glupio smial z mnie w cieniasie , podnioslem moto , a nie bylo latwe i odpalilem , a ta idiota nadal sie brechta, siadlem z moto i zdjolem kask , jak mu nie zajebalem w szybe tym kaskiem, bylo mi juz obojetne , szyba w drobny mak , a koleszka pamietam jego mine jak dzis , zdziwko, a ja do niego i co h..u ebany , smieszne to takie , kask na glowe i do domku, normalnie mto pozlepialem na sezon i jak widac na zdjeciu wyszlo ladnie bo to wlasnie moja ex gsxf , ale miny tego szczawia nie zapomne , moze postapilem zbyt nerwowo ale , jego smiech doprowadzal mnie do szalu , musialem hehehhehehe tak wiec to byl muj jednyny ziomwy szliff, a letnich tez nie bylo malo ,ale sie nie bede rozpisywal , wcale nie jest tak cicho!!!!!! wiosna rusz dupe , jezdzic mi sie chce :) PS kolego ci pisales mi w sprawie oleum, 4 litry lej smialo i nie martw sie oczkiem , jak zejdzie ponizej oczka tz pokaze sie posta przestrzen po ulywie 500 km tz ze pije oil ale to nic kawy tak maja wiec kontroluj olej zeby nie zajechac panewy ,dolewaj, tak lekko powyzej okienka do 5 mm max, zauwaz ze przy odpalaniu na zimnym silniku kawa zasysa caly olej jaki masz w misce ze w oczuku ehoo , ja z ciekawosci zalalem az 4,5 l i zassala wszystko, tak ze w oczku , ale pozniej po rozgrzaniu oddaje czesc , i ja mam tak ze po nagrzaniu zkrywa mi cale oczko, testowalem to jeszcze w listopadzie 11 dokladnie zrobilem 300 km ostatnia podroz w sezonie i moto szlo idealnie , sprzeglo pracowalo bez zarzutow , rozpedzialm ja do 260 km/h i chciala jeszcze ale odpuscialem , wiec 4 l wlewaj smialo, tak mi doradzil Prezes i sprawdzilo sie, tak wiec sa tu ludzie ktorzy wiedza co mowia , pozdro motobracia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 PS kolego ci pisales mi w sprawie oleum, 4 litry lej smialo i nie martw sie oczkiem , jak zejdzie ponizej oczka tz pokaze sie posta przestrzen po ulywie 500 km tz ze pije oil ale to nic kawy tak maja wiec kontroluj olej zeby nie zajechac panewy ,dolewaj, tak lekko powyzej okienka do 5 mm max, zauwaz ze przy odpalaniu na zimnym silniku kawa zasysa caly olej jaki masz w misce ze w oczuku ehoo , ja z ciekawosci zalalem az 4,5 l i zassala wszystko, tak ze w oczku , ale pozniej po rozgrzaniu oddaje czesc , i ja mam tak ze po nagrzaniu zkrywa mi cale oczko, testowalem to jeszcze w listopadzie 11 dokladnie zrobilem 300 km ostatnia podroz w sezonie i moto szlo idealnie , sprzeglo pracowalo bez zarzutow , rozpedzialm ja do 260 km/h i chciala jeszcze ale odpuscialem , wiec 4 l wlewaj smialo, tak mi doradzil Prezes i sprawdzilo sie, tak wiec sa tu ludzie ktorzy wiedza co mowia , pozdro motobracia Racja ja również olej leję na max (zakryte całe oczko) i pilnuję tego skrupulatnie-bo w zz..rze to najważniejsza sprawa + zawory oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 dokladnie zaworki tez trzeba pilnowac , co jakies 6000 do 8000 tys km , bardzo prosta sprawa z wymiana plytek, w zyciu nie widzialem ze mozna tak latwo to zrobic, bez zdejmowania walkow , rach ciach i zrobione mi zeszlo 2 h , oczywiscie mailem wszystkie plytki pod reka kazdy wymiar dlatego ale coz ,kupilem i mam :) , a wkawach lubia robic se za ciasne nie za luzne , dziwne ale taka prawda , pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zaworki trochę rzadziej niż 6-8 tyś bo podaje się co 12 tyś sprawdzić ewentualnie wyregulować, a co 6000 to olej i filtr. Ale jeśli masz ochotę i możliwość co 6-8 tyś to czemu nie ja np. olej i filtr nie co 6 a co 5 tyś, a jeśli bym nie zrobił 5 tyś w ciągu sezonu to w następnym i tak wymiana. Teraz od ostatniej wymiany z 4800 zrobiłem a i tak na następny sezon wlewam nowy olej i zakładam filtr. Koszta to aż takie nie są, a jednak dla motocykla lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) no mozna i tak jak piszesz co 12 tys, a ja jakos przewrazliwiony chyba jestem na ptk mojego moto , lubie sobie zajrzec , grzebnac, poprawic co nieco, fakt zaworki co 6 cz 8 tys to dosyc czesto , ale nawet jak zerkne na luzy to nic sie nie stanie i wrazie czego ujeden cz 2 poprawie :) , u mnie w miescie jest dzis 0 st a czuje sie jak by byla juz wiosna , po tych mrozach to 0 st to zajebiscie cieplo, chyba sie przejade hehehehe nie no swiruje , za wczesnie jescze, planujemy z kumplami na WOŚP moto skoczyc ale nie wiem cz da rade sie zobaczy :) pozdro do wszystkich hej powiedzcie mi dlaczego zzr jest tak czuly na olej i krazy opinia ze chodzi jak kosiarka do trawy, ze niby glosno pracuje silnik , w porownaniu np do hondy hmmmmm , jak wasze sprzety pracuja ????? Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Sqter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 powiedzcie mi dlaczego zzr jest tak czuly na olej i krazy opinia ze chodzi jak kosiarka do trawy, ze niby glosno pracuje silnik , w porownaniu np do hondy hmmmmm , jak wasze sprzety pracuja ????? :) silnik pracuje idealnie. Kosiarka do trawy z poj 1100cm3 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) u mnie w miescie jest dzis 0 st a czuje sie jak by byla juz wiosna , po tych mrozach to 0 st to zajebiscie cieplo, chyba sie przejade hehehehe nie no swiruje , za wczesnie jescze Świrujesz? To pomyśl ile wtedy było :buttrock: http://img186.imageshack.us/img186/7751/pic000232xw2.jpg Dodam tylko, że to tam wszędzie to nie jest wata cukrowa :icon_biggrin: A tak przy okazji to zapraszam wszystkich: http://img220.imageshack.us/img220/4945/imprezaba1.jpg Osoby niezrzeszone w klubach nie muszą potwierdzać przybycia. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez prezesartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) hehehheh z - 700 oC i snieg po kolana 1100 poj to chyba sa najszybsze wsrod kosiarek :) Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Sqter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://www.fotosik.pl/pok...85138061fa.html http://www.fotosik.pl/pok...6705f6c05c.html http://www.fotosik.pl/pok...9ad7c95338.html oto fotki jakie udalo mi sie zrobic mojej kawie po metamorfozie , mnie sie podoba :) a wam w rzeczywistosci wyglada lepiej niz na zdjeciach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 z pewnością lepiej, bo na zdjęciach nic nie widać :P jak kopiujesz posty z innego forum to popraw linki jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) jakos nie dziala sory postaram sie to poprawic ale jak to zrobic zeby dzialalo ????? kopujuje link i sie nie uruchamia hmmmmm why http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3477bc85138061fa.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d48e56705f6c05c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/99b6139ad7c95338.html o teraz dziala :) Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Sqter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi