zonq Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 czarek, wez daj se na luz i dopoki Ci wlosy na jajkach nie urosna odpusc ten temat bo burdel robisz a sprawa jest raczej powazna a nie z gatunku "jak odbic domek na drzewie sposobem banda na bande i kijami po plerach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorola Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 niesamowite, mieszkam obok zywnego....tam zawsze nie ciekawe towarzystwo sie kreci... w szoku jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Artek, jak już zastosujesz te "porady", a z aresztu będzie się dało skorzystać z kompa -to podaj panom prowadzącym śledztwo link do tej wypowiedzi. co tak będziesz sam odpowiadał za czyny karalne wobec świadka, niech pomysłodawca znajdzie się w celi obok... :banghead: gdzie tacy idioci się lęgną..?jsz :notworthy: :notworthy: :notworthy: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek_wawa Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 kilka nowych faktów : wczoraj zakończyła się sprawa o odszkodowanie, zapadł w końcu korzystny dla mnie wyrok (jeszcze nieprawomocny), zasądzono mi odszkodowanie wraz z odsetkami oraz zwrot kosztów sądowych, wrak pozostaje u mnie pozwany oczywiście nie był zadowolony i powiedział mi ,że jeszcze się spotkamy w sądzie (ma 3 tygodnie na zaskarżenie orzeczenia), przytaknąłem że bardzo chętnie :( , zobaczymy czy to zrobi... ciekawe jak będzie z wyegzekwowaniem odszkodowania po uprawomocnieniu się wyroku ?na razie wszystko idzie w dobrym kierunku Pozdrawiam wszystkich,Artek ps. ile Waszym zdaniem warte jest to co pozostało z Fazera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 wczoraj zakończyła się sprawa o odszkodowanie, zapadł w końcu korzystny dla mnie wyrok (jeszcze nieprawomocny), zasądzono mi odszkodowanie wraz z odsetkami oraz zwrot kosztów sądowych, wrak pozostaje u mnie pozwany oczywiście nie był zadowolony i powiedział mi ,że jeszcze się spotkamy w sądzie (ma 3 tygodnie na zaskarżenie orzeczenia), przytaknąłem że bardzo chętnie :P , zobaczymy czy to zrobi... ciekawe jak będzie z wyegzekwowaniem odszkodowania po uprawomocnieniu się wyroku ?na razie wszystko idzie w dobrym kierunku 1. a satysfakcjonuje cię ta kwota? jeśli nie, to pamiętaj, że ty też masz prawo się odwołać. nie wiem tylko, czy można odwołać się od samej ustalonej wartości odszkodowania/ w zakresie wartości2. chyba 2..? w każdym razie w znanych mi sprawach nakazy i wyroki zyskują prawomocność po 14 dniach od chwili ogłoszenia/ doręczenia3. różnie. zajmuję się tym zawodowo, więc wiem co mówię. w razie czego mogę zaproponować (bezinteresowną, żeby nie było) pomoc. po referencje proszę do cinka z prm :( jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 pozwany oczywiście nie był zadowolony i powiedział mi ,że jeszcze się spotkamy w sądzie (ma 3 tygodnie na zaskarżenie orzeczenia), przytaknąłem że bardzo chętnie :( , zobaczymy czy to zrobi... gratulacje! a powiedz mi, czy pozwany powiedzial w jaki sposob wszedl w posiadanie motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek_wawa Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 kwota jak najbardziej satysfakcjonująca, z odsetkami wyjdzie coś niewiele ponad 12.500zł, zostaje mi też motor a właściwie jego wrak :) na odwołanie od wyroku są 3 tygodnie, chyba że pozwany wybierze opcję pisemnego uzasadnienia wyroku (na co ma tydzień) wówcza na odwołanie są 2 tygodnie a powiedz mi, czy pozwany powiedzial w jaki sposob wszedl w posiadanie motocykla? pozwany nie wszedł w jego posiadanie, domagałem się od niego odszkodowania bo wg. dokumentów jakie posiadam parking miał status strzeżonego a nie dozorowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) I bardzo dobrze będziemy wiedzieli na przyszlość na co patrzeć przy wyborze parkingu. Edytowane 21 Września 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 cieszy mnie ze sprawa sie zakończyła pozytywnie dla Ciebie, martwi mnie jedno ze złodzie nie dostał po dupie i teraz wie ze mu sie upiekło. gratuluje i pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 ja na twoim miejscu sprzedalbym motor na czesci albo jakos wyklepal i sprzedal za powiedzmy 4 tys jak wogle da sie go odpalic :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 ciekawe jak będzie z wyegzekwowaniem odszkodowania po uprawomocnieniu się wyroku ?na razie wszystko idzie w dobrym kierunku 3. różnie. zajmuję się tym zawodowo, więc wiem co mówię. w razie czego mogę zaproponować (bezinteresowną, żeby nie było) pomoc. po referencje proszę do cinka z prm :D jsz to jesteś komornikiem czy jak?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek_wawa Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 nowe fakty: w ręku mam już tytuł wykonawczy, dłużnik czyli właściciel parkingu miga się od zapłaty, dziś zaproponował mi takie rozwiązanie : daje mi 65% zasądzonej kwoty i zapominamy o sprawie albo będę przez 20lat męczył się wraz z komornikiem żeby sciągnąć to co mi się prawnie należy, twierdzi że zamyka właśnie firmę parkingową, nie ma konta, samochód którym jeździ nie należy do niego itd. jedny słowem kawał z niego cwaniaka i kombinatora , zastanawiam się jak to dalej rozegrać :biggrin: był ktoś w takiej sytuacji ? jakieś sensowne pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ja bym go potraktował zawodowo: wniosek do komornika, pełna procedura poszukiwania majątku, zus, samochód, mieszkanie/ dom, ściąganie wpływów kasowych w gotówce, w razie czego rozszerzenie klauzuli na żonę, wyjawienie majątku, itdw większości przypadków daje się ściągnąć, chociaż trochę to zawsze trwafacet chce się wykpić tanim kosztem, i tylechyba, żeby wziąć te 65% - i nie podpisując nic, że to zamyka twoje roszczenia resztę oddać komornikowi do zabawy ;> czasami i tak się robi...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A idz do niego z dyktafonem i pogadaj jeszcze raz o tym :icon_question:Nie wiem czy to jest jakis dowod, ale moze bys cos mial na niego :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 A idz do niego z dyktafonem i pogadaj jeszcze raz o tym :buttrock:Nie wiem czy to jest jakis dowod, ale moze bys cos mial na niego :buttrock:Ziobra rada :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi