rzoov Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Wydaje mi sie ze to prostu te baterie ktore kupujesz juz sa wyladowane, spytaj w sklepie ile to u nich lezy. Jesli powiedzmy pol roku, to zaloze sie ze w zimie sie rozladowaly. Mnie to tez zaczyna wkurzac, sytuacje ratuje fakt ze dwa razy dostalem nowy komplet baterii za darmo w Riderze (dostali od Xeny worek bateri wlasnie pod katem reklamacji - to chyba swiadczy o tym ze problem istnieje)... Jak kiedys mialem dobry komplet to z pol roku podzialaly, a teraz tez mi padl szybko. A przechowujesz oczywiscie zamknieta - alarm sie wtedy nie wlacza. Edytowane 23 Lipca 2007 przez rzoov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) U mnie bateryjki wytrzymują sezon, pierwsze chłody skutecznie je dobijają. A stan zamka w blokadzie, przynajmniej w mojej wersji nie ma żadnego wpływu na załączenie elektroniki. W module z bateriami masz nadajnik i odbiornik IR, a w szczelinie na tarczę lustro. Zobacz czy się nie zabrudziło.Jeżeli kolejne świeże baterie padną po 2 tyg to, jeżeli masz jeszcze gwarancję, oddaj blokadę do sklepu jako uszkodzoną.Pozdrawiam Edytowane 23 Lipca 2007 przez Kaszpir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) U mnie trzymaja spokojnie 4-5 miechow wiec to moze Twoj egzemplaz jesr felerny:crossy: Edytowane 23 Lipca 2007 przez DRACO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 kup akumulatory, wydasz troche kasy, ale sie zwroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Jeżeli kolejne świeże baterie padną po 2 tyg to, jeżeli masz jeszcze gwarancję, oddaj blokadę do sklepu jako uszkodzoną. Tyle ze to raczej baterie sa trefne a nie alarm. W kazdym razie zadaj co najmniej nowych dobrych baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolick Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 a to ja mam od razu pytanie. skoro uzytkujecie, zadowoleni jestescie? bo zamierzam taka kupic. czy moze jednak, polecilibyscie inny model, gdybyscie mieli decydowac ponownie. z gory dziekuje za info:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 a to ja mam od razu pytanie. skoro uzytkujecie, zadowoleni jestescie? Jestem zadowolony o tyle, że blokada od 3 lat działa bezawaryjnie i nie ma z nią kłopotów. Działanie odstraszające jest w sumie niewielkie, głównie dla przypadkowych dotykaczy/dosiadaczy ;). Wystarczy guma do żucia i praktycznie jej nie słychać - przetestowane. Sama konstrukcja mechaniczna jest dość pancerna więc i tak nikt nie będzie się bawił w jej cięcie tylko złamie tarcze.Ma jedną ważną zaletę - nie wyglebisz przy ruszaniu bo zapomniałeś jej zdjąc. Dość głośno o sobie przypomina :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Jeśli ktoś nosił się z zamiarem kupna tego "wynalazku" to odradzam. Zwykły szajs. Czasem można kopać w motocykl i alarm się nie włączy. Innym razem wystarczy tupnąć obok motocykla, żeby się wzbudził. A bywa też tak, że włącza się kiedy chce zupełnie bez przyczyny. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Xena jest o tyle do dupy, że (abstrahując od czułości itp.) otwór od syreny ma na wierzchu. Wystarczy zakleić to gumą do żucia, żeby uciszyć. Jest na rynku podobna blokada (firmy nie pamiętam), która "wylot" syreny ma w szczelinie na tarczę a więc raczej niedostępny przy założonej blokadzie. Widziałem to cudo w MCS na prymasa. pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Spróbuj zapiąć na dole tarczy , tak , aby spokojnie zwisała. U mnie pomogła wymiana baterii i wyżej opisany montaż. U góry wyła non stop. Mam ją zaledwie 1,5 miesiąca i już była na naprawie gwara. zobaczymy jak będzie się sprawować po kilkunastu miesiącach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpakos Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Zabierzcie tą xenę ode mnie, ciągle wyje. moja tez caly czas wyla jak opetana :D bez przerwy :( wkur****m sie i rozkrecilem, wyciagnalem ten je***y alarm ze srodka i teraz korzystam z samej blokady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Z moją nie mam żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 A co sądzicie o tanich zamiennikach Xeny ? Tzn. disc locki z alarmem elektronicznym, w cenach 40-60 zł. Domyslam sie ze jakosc wykonania jest duzo gorsza, ale widze ze pewna, stosunkowo duza grupa osob narzeka na Xeny wiec moze nie warto przeplacac ? Czy takie tanie disclocki spelniaja swoja role ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Ja sie ciesze ze juz padaja baterie, bo teraz nie wyje, tylko piknie przy poruszeniu. I tak niech pozostanie, bo ten alarm sie wczesniej odpalal non-stop (nawet przy zapinaniu jej na samym dole tarczy). Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 To nie lepiej bylo po prostu wyjac baterie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi