Skocz do zawartości

Opina o motocyklu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytając forum doszedłem do wniosku, że dobrym pomysłem było by założenie jednego wątku w którym ludzie chcący kupić motocykl mogli by spytać o opinie o znalezionej ofercie np. na allegro. Zaowocowało by to tym, iż nie będzie zbędnego zapychania forum, a i szukający pomocy mógłby szybciej uzyskać odpowiedź, bo napewno wśród nas są ludzie o wielkim sercu, którzy pomogą:icon_biggrin:

Aby nie pozostać gołosłownym, niniejszym rozpoczynam ten watek pytaniem o te moto :cool:

http://miniurl.pl/13335

w cuda wierzysz? znaczy w sensie, że ktoś będzie specjalnie tematu szukał? może gdyby taki dział forum był, to coś by to dało. ale i tak podejrzewam, że niewiele. za to zakładanie tematu z zapytaniami jest IMHO totalnie pozbawione sensu: ludzie potrafią pytać o to samo w odstępie kilku dni, bo im się nie chce przeglądnąć tematów...

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

w cuda wierzysz? znaczy w sensie, że ktoś będzie specjalnie tematu szukał?

oto chodzi, że tematu szukać nie trzeba będzize, bo jak ktoś napisze zapytanie to temat sam sie pojawi i ludzie będą go widzieli na szczycie listy

zakładanie tematu z zapytaniami jest IMHO totalnie pozbawione sensu: ludzie potrafią pytać o to samo w odstępie kilku dni, bo im się nie chce przeglądnąć tematów...

jsz

tu nie chodzi o pytanie typu "czy kupic gs'a czy er-5" tylko o ocene konkretnej oferty - a wiadomo, ze codziennie się pojawiają nowe, o który zazwyczaj na forum mowy nie było

A nie lepiej po prostu go przykleić??

Mi się wydaje, że warto, bo bardzo często pytania zadają osoby nowe, które mogą nie widzieć o istnieniu tematu jeśli będzie gdzieś, tam, ukryty. Drugim ogromnym plusem będzie to, że pozbędziemy się (bo będą umieszczone w tym poście) tematów, które tylko utrudniają czytanie.

• Administrator

Rozwiązanie nie ma sensu. Tworzenie jednego wątku do zadawania pytań dotyczących motocykli a aukcji tylko zrobi mi robotę. Bo przez kilka dni ludzie będą o takim wątku pamiętać, po czym zapomną i zaczną zakładać nowe tematy, a ja tylkoi będę się wkurzał kolejną robotą.

Ponadto zawsze jest większa szansa na uzyskanie satysfakcjonującej odpowiedzi w osobnym temacie, niż temacie gigancie.

Po trzecie zaś forum działa na zasadzie gromadzenia wiedzy - archwizacji. Osobiście wolę, aby po wstukaniu w wyszukiwarkę nazwy danego modelu wyskoczyło ileś tam tematów poświęconych stricte temu motocyklowi. A tak wyskoczyłby temat gogant i weź tam szukaj przez te ileś stron interesującej cie wiedzy...

Także jestem, niestety, na nie.

pzdr

Rozwiązanie nie ma sensu. Tworzenie jednego wątku do zadawania pytań dotyczących motocykli a aukcji tylko zrobi mi robotę. Bo przez kilka dni ludzie będą o takim wątku pamiętać, po czym zapomną i zaczną zakładać nowe tematy, a ja tylkoi będę się wkurzał kolejną robotą.

Ponadto zawsze jest większa szansa na uzyskanie satysfakcjonującej odpowiedzi w osobnym temacie, niż temacie gigancie.

Po trzecie zaś forum działa na zasadzie gromadzenia wiedzy - archwizacji. Osobiście wolę, aby po wstukaniu w wyszukiwarkę nazwy danego modelu wyskoczyło ileś tam tematów poświęconych stricte temu motocyklowi. A tak wyskoczyłby temat gogant i weź tam szukaj przez te ileś stron interesującej cie wiedzy...

Także jestem, niestety, na nie.

pzdr

Masz rację, ale ten temat wg mnie ma jeden, nie zaprzeczalny +, nie będzie psuł krwi ludziom, którzy pod prośbą o opinie piszą, że było juz wiele razy (a wiadomo, że np. o gs500 było wiele razy, ale każdy przypadek danej oferty sprzedaży należy osobno traktować)

filon 89 musze ci przyznac racje... sam szukalem wiele na temat mojej GS i wpisywalem suzuki gs500 i czytalem kto zachwalał i wogole jak byl taki temat a jak nie to zakladalem nowy i zawsze jest ktos kto sie wypowie bo akurat gs to dość popularne moto

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Jesli bylby 1 temat gigant to niebylo by kiedy sie wypowiedziec w sprawie danego modelu bo przychodzilby nowy moto i odpisywalo by sie o nowym a stary nieraz moglby pozostac bez odp co jest jakby bnie bylo frustrujace dla pytajacego, nie dostaje informacji na ten temat ktory chce, tylko moze poczytac szczatkowe nformacje o tym co chce wiedziec i o innych moto. Lepiej by bylo moim zdaniez zalozyc jeden dzial, pozniej podfoldery a w nich tematy o poszczególnych moto. Bylo b prosto i przyjemnie ale wiem ze to niewypali bo za duzo roboty by z tym bylo. Pozdr

SUPPORT 18