Gość Visuz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Może ktoś wie które modele prędkościomierzy (elektronicznych) rowerowych nadają się do zamontowania na moto? A konkretnie chodzi mi o to które są w stanie mierzyć prędkości powyżej 100km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Dobre liczniki robia firmy: sigma, cateye, vdo. Raczje nawet najtansze liczniki z tych firm mierze predkosc do 300km/h ale trzeba sie zapytac na wszeli wypadek czy nie jest inaczej. W dobrym sklepie rowerowym na pewno dostaniesz taki jaki sobie zyczysz. Oprocz predkosci musi miec ustawianie obwodu kola w odpowiednim zakresie. Wtedy dokladniej ustawisz taki licznik niz gdyby mial mozliwosc ustawiania srednicy w calach. Nawet jesli ustawisz sobie powiedzmy te 17" to i tak bedzie zle mierzyl bo trzeba wzias poprawke na wysokosc opony motocyklowej ktora jest wyzsza od rowerowej. Ja mam licznik techwell'a mate-2. Mierzy do 300 ale jak mialbym kupowac to sigme (nie wiem jak najnowsze liczniki ale te starsze mierzyly do 300 i ustawialo sie je podajac obwod kola) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 ja mam sigme w motorze idzie do 200km/h dziala bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 cateye troszke stary 99km/h max ale na simsona i tak ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 ja mam sigmę 400 najniższy model i gra, kosztował około 45 zł i bierzy idealnie. widziałem nawet ten licznik zamontowany w tuningowanym czoperze, wiec to nie jesty lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Dzienks.Właśnie myślalem o Sigmach. Chce sobie taki zamontować bo mam wrażenie że analogowy trochę mnie kantuje. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 sluszne sa twoje podejzenia potrafvia oszukiwac nawet o 8km/h a w skuterach to juz kosmos do 15 nawet widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 kolega miał sigme w Iżu i na początku działał dobrze ,a pozniej wskazywał tylko do 99km/h jak sie przekroczyło 100 zliczał od nowa ,smiesznie to wyglądało :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 kolega miał sigme w Iżu i na początku działał dobrze ,a pozniej wskazywał tylko do 99km/h jak sie przekroczyło 100 zliczał od nowa ,smiesznie to wyglądało :lapad: bo dla Iża taka prędkośc to śmierć :)mam sigme sport i działa wyśmienicie :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 sigmy seryjnie w ktmach montowali więc warto Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 bo dla Iża taka prędkośc to śmierć :)mam sigme sport i działa wyśmienicie :lapad:Sądze że nawet nie wiesz o jakiego iża chodzi ...... IŻ planeta 5 z 94 roku 350ccm na jednym garze wszystkie mzki i jawy zostawia.Taki mały offtop :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Mam w XJ Sigmę BC 906. Działa doskonale i pokazuje powyżej 100 km/h.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi