Logum Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Po wypadku w moim Kawasaki GPX dzieją się jakieś dziwne rzeczy i nie wiem co to jest czy silnik mógł się zepsuć od wstrząsu nie był uderzony ani otarty. Sprawa wygląda następująco kiedy odpalam motocykl po 3 4 dniach postoju zapalam go na ssaniu aż się trochę nagrzeje gdy już wyłączę ssanie z zamiarem jechania wrzucam 1 bieg i motor szarpnie i gaśnie nie wiem co to jest bo gaśnie jak np. wrzucam bieg bez gazu, jak zrobię np. przegazówke i tak jak obroty spadają to wtedy da się wrzucić bieg i nie zgaśnie jak już się pojeździ sprzęgło spzęlo dział bez zarzutów tylko po postoju tak jakby spzregla nie było ale nie klei się bo sprawdzałem na wylonczonym silniku wrzucam 1 bieg i pcham do przodu jest ok spzreglo jest a jak chce ruszyć to gaśnie pomocy nie chce popsuć maszyny a wcześniej takiego czegoś nie było...POMOCY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 jakaś dzwigienka popychacz nie uległ skrzywieniu?? ze sprzegło słabiej bierze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 niech ci ktoś kumaty sprzęgło wyreguluje.... :buttrock: jak moto miało kraksę, to prawie na pewno jest to wina skrzywionej klamki sprzęgła, a jak nie, to może pancerz linki gdzieś został uszkodzony.... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Dla pewnosci mozna to oczywiscie obejrzec, ale dla mnie to nic sie nie dzieje, trzeba po prostu dac troche gazu jak sie rusza na prawie zimnym silniku i juz, bo sadze ze jak moto jest rozgrzane to wszystko OK z wkladaniem jedynki ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusta Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Sprawsz klamke i naciag linki sprzegla.W moim GS po drobnym polozeniu motoru, klamka sie zgiela,wymienilem i moto gaslo na jedynce. Po regulacji i przesmarowaniu linki jest OK,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 A jakie tam jest sprzęgło,bo nie pamiętam. Linka czy hydrauliczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 a może czujnik podstawki się blokuje (jeśli jest takowy) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Rzeczywiście,też na początku czytania pomyślałem o czujniku w podstawce.Miałem GPZ600r i taki objaw był jak się nóżkę zapomniało schowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logum Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Sprzegło jest hydrauliczne a czujnik stopki bocznej tu raczej niema nic do zreczy bo sprawdzalem reakcje na rozłożonej stopce i jest co inego. Myslałem ze moze sprzeglo zapowietrzone ale nie, na ciepłym silniku wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jezeli na cieplym silniczku jest ok - to podreguluj troszke sprzegielko i po klopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi