cinek89 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Tak zalanego motora jeszcze nie mialem i mam nadzieje ze nigdy nie bede mial. A chodzi o to ze wczoraj zapomnialem zamknac kranika. Normalnie nic by sie nie stalo ale w zime kupilem nowy zaworek plywaka i okazal sie wadliwy. No wiec simson stal sobie cala noc a paliwo sie spietrzalo a doszlo do gardzieli i zaczelo wplywac do komory korbowodu. Przychodze po szkole a tu ZONK :banghead: nie da sie nawet kopnac. Odkrecilem swiece i kopnalem znowu. Z cylindra wyleciala doslowniefontanna benzyny. pokopalem chwile paliwa to chyba z litr stracilem bo tlumik tez byl pelny. Po jego oczyszczeniu na szczescie udalo sie odpalic. Po tej przygodzie na pewno juz nigdy nie zapomne zamknac kranika :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 hehe :banghead: zdarz sie no ale mi sie juz nie zdazy (mam podcisnieniowy kranik i nawet nie ma zadnych przlacznikow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 tez tak chcialbym miec :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 tez tak chcialbym miec :banghead:Uuuuu lipa jak nic, U mnie kiedys w jawce tez nie zakreciłem zaworek tez się nie zamknoł ale wszystko spłyneło odpływem od gaźnika po talezyku i pod moto nic ogólnie nie zalane ale 3 litry poszłoo się j*b znaczy bujac. teraz tylko uwazaj z tłumikiem zeby Ci się nie zachajczył bo ci pozmienia kolor jak kolanka w enduro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja tam mam zwykly kranik i czasmi zapominam zakrecic ale jest wszystko w poerzadku nawet po tygodniu ostatnio poszedlem i bylo oki. a myslalem ze juz pojezdzone mam i nawet lepiej zapalil bez sania bez niczego koplem i zlapal odrazu. a teraz to czasami specjalnie nie zakrecamzeby lepiej palil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Na starym zaworku tez moglem zostawic na tydzien i ani kapka nie spadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hehe, mój kumpel w sr50 ma kranik od s-ki i nie umie go zakręcić. Już ponad rok ma cały czas odkręcony kranik i nic się nei dzieje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 To wymień ten zaworek i bedziesz miał to z głowy :buttrock: Po co masz ciągle o tym pamiętać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Prawdopodobnie zaloze ten stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 i wymien olej w korbowodzie bo moglo przez pierscienie sie przesaczyc i masz olej do wy*****a a nie do smarowania silnika! :buttrock: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 i wymien olej w korbowodzie bo moglo przez pierscienie sie przesaczyc i masz olej do wy*****a a nie do smarowania silnika! :buttrock: :biggrin: :biggrin: Simson to dwusuw :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 ja też kiedyś nie zamknąłem kranika, ale około 2 litrów wyleciało mi przelewowym wężykiem na podłogę w garażu.:buttrock::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Niestety u mnie byl zagiety i paliwo nie moglo wyleciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidson151 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 A co zrobić gdy zostawiłem na noc odkręcony kranik i gdy przyszedłem ze szkoły ok godz 16 było pełno paliwa pod gaźnikiem i motor niechce odpalić wynieniałem świece próbowałem na goroąco i nic spod silnika kapie paliwo i niewiem co robić jak wiecie to odpisujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Musial ci sie plywak zaciac albo rozwalic i caly czas nabiera paliwa :flesje: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi