Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Te klamki nadają się do kierownic bez pełnych handbarów.Zakładanie ich przy zamontowanych pełnych handbarach nie ma sensu, gdyż i tak mogą się połamać - przy upadku habdbar mimo wszystko pręży i złamie końcówkę dźwigni.Tu chodzi o sytuację, gdy nie ma w ogóle osłon na kierownicy, dopiero wówczas te dźwignie będa spełniały swoją rolę dzięki temu, że tak elastycznie się wyginają. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Wejdzcie na stronke producenta, maja takie klamerki co sluza zamiast poluzowania chwytu klamki na kierownicy. Zobaczcie bo ja kiepsko wytlumaczylem http://www.asvinventions.com/RotatorClamp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Dlatego ja zrezygnowałem z handbrów i zamówiłem te klamki zobaczymy jak zda to egzamin to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Wejdzcie na stronke producenta, maja takie klamerki co sluza zamiast poluzowania chwytu klamki na kierownicy. Zobaczcie bo ja kiepsko wytlumaczylem http://www.asvinventions.com/RotatorClamp/ Niezły patent! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 na ebayu mozna juz sobie wyczaic za 10 $ a nie taka cene jak koles sobie zyczy :/ (plus koszt przesylki . .. ale to i tak znikoma cena jak jest sie w usa) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oociep Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 na ebayu mozna juz sobie wyczaic za 10 $ a nie taka cene jak koles sobie zyczy :/ (plus koszt przesylki . .. ale to i tak znikoma cena jak jest sie w usa) pzdr.10 dolcow to jest dla picu wystawione wylicytujesz za wiecej plus trzeba dodac ok 30 dolarow transport i czekac trzeba ponad 2 tygodnie wiec nie wiem czy sie oplaca.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dzisiaj oglądałem GP Hiszpanii i kilku zawodników miało właśnie takie klamki ASV !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Co do tych dzwigni to moze i by sie to sprawdzalo ale jedna rzecz mnie martwi: Ta dzwignia wygina sie na boki, czyli do przodu i do tylu, no ale czy wygina sie w gore i w dol?? Nie i pewnie przez to moze peknac... Ja bym handbary wolal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ale klamke się zawsze słabiej dokręca tak alby przy większym nacisku poprostu sie przesuneła na kierownice w gór lub w dół :Dpozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) W mojej Yamaszce miałem zamontowane seryjnie klamki z jednym mechanizmem przeciw ich złamaniom.Przy upadku przesuwały się do góry jakby z częścią mocowania po czym wracały na swoje miejsce.Ale mi to średnio pasowało czułem jak by za małą ich sztywność, trudno to trochę wytłumaczyć. Ja jakoś nigdy nie miałem problemu z łamaniem klamek może dlatego, że mam je zazwyczaj poustawiane i poprzerabiane po swojemu i nie wystają poza kierownice. A robię to dlatego, że strasznie drażni mnie orginalny kształt szczególnie dźwigni sprzęgła. Edytowane 6 Czerwca 2006 przez BaRy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 W mojej Yamaszce miałem zamontowane seryjnie klamki z jednym mechanizmem przeciw ich złamaniom.Przy upadku przesuwały się do góry jakby z częścią mocowania po czym wracały na swoje miejsce.Ale mi to średnio pasowało czułem jak by za małą ich sztywność, trudno to trochę wytłumaczyć. Ja jakoś nigdy nie miałem problemu z łamaniem klamek może dlatego, że mam je zazwyczaj poustawiane i poprzerabiane po swojemu i nie wystają poza kierownice. A robię to dlatego, że strasznie drażni mnie orginalny kształt szczególnie dźwigni sprzęgła. W swojej Yz250f mam dokladnie to samo.. Ksztalt klamki sprzegla doprowadza mnie do szalu.. :D hamulec jest jakos normalnie zrobiony, a sprzeglo kurde jak zupelnie z innej bajki ;/ Ja przesuwam mocowania dalej na kierownicy tak aby wlasnie nie wsytawaly poza kiere i mam dosc mocno dokrecone mocowania do kierownicy... Jak narazie nic sie nie lamie, moze to dlatego ze mam listki zalozone ?:buttrock: Moze mi sie jakos farci poprostu ale wyglebilem juz przynajmniej po 20x na kazda strone i klamki mam prosciutkie, nic sie nie powyginalo, zadnych luzow, stukow pukow... No coz... moze to Yamaha poprostu :buttrock: pozdr :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 u mnie jest podobnie, klamka na 2 palce wystarzczy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 10 dolcow to jest dla picu wystawione wylicytujesz za wiecej plus trzeba dodac ok 30 dolarow transport i czekac trzeba ponad 2 tygodnie wiec nie wiem czy sie oplaca.Pozdr pisze jesli jestes w usa.. wiec Ci powtorze koszt nie jest wysoki , wiem bo zamawiam pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi