romek :) Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 No to sprawa wygląda tak uczyłem się jeździć na tylnim kole i widocznie za bardzo zaszalałem :) nie ma pierwszego biegu starter nie łapie kopie i nie załapuje ale odbija bieg I jak wisne to tylko coś stuka ale nie załapuje aby zacząć kręcić wałem. Pozostałe biegi normalnie chodzą itd tylko musze go odpalać z popychu na IIPytanie :1) CO POSZŁO? Musze rozpoławiać silnik? :icon_razz: ps.prosze mnie nie kamieniować już mój portwel odczuje to najbardziej i ja.... a jeszcze niby da się ruszać z I ale coś strasznie żegocze :clap: coś jak łańcuch ale to nie to bo już sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tannenberg Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Posypaly ci sie zeby z 1 biegu prawdopodobnie dostalo w dupe tez sprzeglo czeka cie rozpolawianie simka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Mialem tak w WSCe. Wszystkie biegi oprocz 1 wchodzily. Rozwiazanie jest jedno, trzeba rozkrecic silnik i wymienic taki maly wodzik ktorego czesc prawdopodobnie sie urwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotek34 Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Co jak co ale trzeba nparwde neizle cyrki wydziwiac, zeby w simku zeby w skrzynce zjechac. Ja mysle ze skrzynia bedzie cala zarowno z zebami 1 biegu. Tak jak tu juz napisal kolega @d8-vid pewnie dostal w dupe wodzik. Co do sprzegla to tutaj jedyni mozna sie domyslac. Po prostu trzeba rozbierac i innego wyjscia nie ma. Gdzie sie chlopie wziales za stawianie debow na simku :icon_razz: Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Miałem to samo w simku trzybiegowym , wtedy jako ze jeszcze nie znałem sie tak na tym oddałem do mechanika i zaplacilem chyba 140zł , teraz zrobił bym to sam........ NIewiem co wtedy poszło ale zębatki były całe.... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 to bedze wodzik chyba ze zmielilo kuleczki co wbijaja bieg :icon_razz: zeby wyjac wodzik nie trzeba rozpolawiac silnika, lewy dekiel i heja :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 tak tylko potem masz problem z włożeniem kulek cwaniaku także bedzie trzeba rozpoławiać silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Jak mu zmieliło kulki albo wodzik(klin przesówny) sie rozleciał to musi rozebrać zeby usunąć ze środka wszystkie opiłki i kawałki metalu. W przeciwnym razie zrobi mu wiekszy meksyk niz teraz. Tak więc chcesz nie chcesz- musisz rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Dzięki za rade w tym tygodniu rozpołowie silnik i zobacze czy to wodzić czy zębatka pierwszego biegu. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 troszke przesadziles ze sypla ci sie skrzynia jak chcesz rozpolowic to spusc olej wycagnij silnik odkrec zebtke przednia zaplon sruby wszystkie z prawej strony i poloz na strone sprzegla i sciagaj prawy krater tak ci wszystko zostanie na swoim miejscu i nic nie wyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) no rozpołowiemniem sobie poradzie dzięki za rade przy rozkładaniu. To jak zrobie tak jak mówisz to wszystko cacy pozostanie na miejsci? Nasuneło mi się jeszcze pytanie czy poszedł tylko wodzik skoro starter nie załapuje?? ten wodzik poszedł? Edytowane 14 Maja 2006 przez romek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 jak reszte biegow masz to sterter tez musi chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 no to coś jeszcze poszło? mozłiwe że ta grzechotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 zobacz i wtedy mozemy gadac bo teraz to ty tylko sadzisz co moglo sie stac zobacz i powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Ja miałem tak, że dałem Simsona do mechanika, bo 3 bieg nie wchodził, mechanik coś tam powymieniał - wodzik, kulki i tą oś do której te kulki wchodzą. Pojeździłem z 2 tygodnie ale był straszny kłopot z biegami. Zamiast wbijac na 2 powiedzmy szarpało stopką. Rozebrałem silnik i okazało się, że na tym nowym wodziku objechała któraś kulka. Założyłem stary i do teraz jeżdżę. Jedyne z czym mam problem, to to, że jak chcę wbić na 3 (3 biegowy) to musze dać troszkę w dół i w górę, ale już się przezwyczaiłem. Nie zauważyłem, żeby jazda na jednym kole powodowała jakies uszkodzenia w silniku :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi