Gość adam88 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Witam, mam pytanie czy jest mozliwosc wyrobienia dokumentow do motocykla? Mam umowe kupna-sprzedazy z poprzednim wlascicielem lecz nie mam zadnych innych papierow na motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Zacznijmy od tego co to za motor->>weteran czy młodszy?? Motor może pochodzić np. z kradzieży. Niby masz umowe ale ja bym zweryfikował numery na ramie. A papiery to co pies zjadł?? Jak koleś mógł Ci sprzedać motor bez papierów i ty masz jeszcze na to umowe:> koleś jest j*b***niety albo sam nie wiem... dziwna sprawa. Czekam na wiadomości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam88 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Jest to Honda NX250. Jest to roczik ok 88'. Motor jest legalny juz to spawdzalem. No i mam ta umowe. Wiec co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) a masz na nim tablice? Edytowane 8 Maja 2006 przez nufry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam88 Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Adam88 musisz :1. Usiąść na "tronie" koniecznie z umową.2.Oddać kał do klozetu.3. Podetrzeć sobie nią dupę, a o papierach zapomnij :wink: Edytowane 8 Maja 2006 przez rad3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Radek, ale to moze być mało komfortowe, jesli umowa jest wydrukowana na sliskim papierze. Moze niech lepiej zgniecie ją w kulke i wsadzi sobie do łba zeby chociaz mózg przypominało? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Tak jak powiedziałem wcześniej a koledzy to podsumowali "soczyście" to nic się nie da zrobić bo umowe to sobie każdy głupi może napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 No właśnie, a jak wyglądałoby zarejestrowanie weterana bez papierów? Coś kiedyś słyszałem że teoretycznie jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Pepik z tego co słyszałem to tak. Podobna wystarczą jakieś zeznania poprzedniego właściciela, i jakiś czas aby ktoś się nie upomniał o motor. W Polsce mało komu się to udaje. Przykładowo w Niemczech i bodajże w Czechach nie ma problemów jeśli motor ma skończone 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erwin Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 WitamA moze zarejstrować go jako SAM kiedys do tego były potrzebne papiery na silnik, ale jakos niedawno weszła usawa ze nie potrzebne są nr silnika w samochodeach moze to tez tyczy motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Ja słyszałem że rzeczoznawca moze sie dowiedziec wszystkie info. o danym motorze i na tej podstawie bedziesz mógł zarejesterować ale to ponć tyle kosztuje że :?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Nie potrzebne sa numery na silniku...ja nie mam i zarejestrowalam bez klopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Jak koleś mógł Ci sprzedać motor bez papierów i ty masz jeszcze na to umowe:> koleś jest j*b***niety albo sam nie wiem... dziwna sprawa. Wiesz co tu się troche mylisz u nas w Polsce jest tyle sprzętów typu np WSK, MZ, JAWA, WFM, itp. do których ludzie nie posiadają papirów bo np. motocykl stał w somsieku pod sianem albo na strychu, a może jeszcze do piwnicy wpadł. I komuś niebyły papiry potrzebne więc gdzieś tam je żucił, a gdy ktoś kupuje motocykl to właściciel mówi, że papierów niem bo się gdzieś zgubiły. A klijent pomyślał sobie, że pieniądze są tak śmieszne to sobie kupi i bez papierów do np. wygłupów i pola orania :icon_razz: . POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Moze niech lepiej zgniecie ją w kulke i wsadzi sobie do łba zeby chociaz mózg przypominało?może sam sobie zgnieć jakiś papier i wsadz do łba, bo chyba tobie też mózgu brakuje. może wtedy sprawdzisz informacje zanim się wypowiesz.adam88, jest możliwość zarejestrowania motocykla który nie ma tablic. jest tylko jeden warunek: musiał być wcześniej zarejestrowany w polsce. sprawa wygląda tak: musisz dowiedzieć się gdzie był zarejestrowany motocykl (skąd są tablice) i z umową kupna sprzedaży wystąpić o zaświadczenie o pochodzeniu moto. oczywiście nie muszę dodawać że w ewidencji musi być ta sama osoba co na umowie.... z takim zaświadczeniem zaginasz znów do wydziału komunikacji w swoim mieście, gdzie składasz oświadczenie o tym co się stało z tablicą i dokumentami. i po krzyku. jeśli osoba od której kupiłeś moto nie jest prawnym właścicielem, to musisz mieć oryginały wszystkich umów kupna-sprzedaży między tymi osobami.te informacje uzyskałem w wydziale komunikacji w olsztynie u bardzo miłej koleżanki. zaznaczam to dlatego, że z doświadczenia wiem, że każda instytucja w polsce rządzi się swoimi prawami.a! jeszcze jedno: jeśli w trakcie tej procedury okarze się że jednak moto jest kradzione, to przesrane masz na całej linii.jeszcze jedno: moto nie może być wyrejestrowane.powodzenia i daj znać o efektach. Edytowane 12 Maja 2006 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi