Sloniu Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Jest kilka sposobów na to żeby przekonać starych. Ja np.nie miałem problemów z kupnem moto bo po kumunii zostało mi kilka tys. zł, które leży sobie do tej pory. Ale nie chcąc wydawać kasy umówiłem się ze starymi że będe się zajebiście uczył i za jakaś tam średnią ocen mi kupią moto. No i w ten sposób małym nakładem pracy (umie się sciągać) :D za mega wyniki w nauce i wygranie kilku konkursów starzy mi fundneli moto. Tylko niestety że nie chcą zmienić na większą pojemność bo stary twierdzi że wszystko katuje i psuje :crossy: No i znowu ugadałem ze starą że za wyniki w nauce mi zmienią moto ;) Tylko ja mam prostszą sprawę bo rodzice też smigali w młodości - tata na komarku mama na wsce :crossy: a do biednych też nie należą. Tak więc zostaje Ci uprosić starych, zacząć się uczyć, dorabiać na czymś albo oszczędzać kieszonkowe i kupić wymarzonego sprzęta czego Ci życza. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 oj u mnie z nauka jest problem i tez dla tego stary sie nie zgadza ale sapie tez o te spalanie do dt ale jak nie pozwoli kupic bede mial odpowiednia ilosc kasy sprzedam sima pojade po dt i przyjade ja do domu i ojcu szczena zapadnie i pierwszy miesiac bedzie sapal:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Powiedz mamie że podepnież płóg i inne użądzenia rolnicze i zaorasz jej ogródek, a dotego jeszcze jej podziekujesz bo bedziesz miał przy tym niezły ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja tez mam uklad ze dobre ocenki i bedzie moto. Narazie mam z 5 piatek. Trzymac Kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 To widze, ze tu wiekszosc taki uklad ma ;D ja nie mam problemu z kasa, ale potem musza ja oddawac :) tzn sa wyniki w nauce (a to latwo przychodzi bo naprawde dobrze sciemniam i improwizuje) i brakuje mi paru k do moto to pogadam z tata dorzuci, ale potem musze mu oddawac stopniowo. Czasem sie mama do paliwa dozuci czy do jakis czesci a poza tym to jeszcze kombinuje w inne strony jakis handelek i te sprawy. Ogolnie uzyj argumentu, ze w terenie jest bezpieczniej. Jesli sie wywalisz to ze swojej winy (w 90 % przypadkow). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ja zawsze stawiam rodziców przed faktem dokonanym tzn kupuje moto i przyprowadzam starszy tlyko oglada coś burknie najwyzej i to jest finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja teraz mam dobrą sytuację.Ojciec nie wie że sprzedałem CR i za ile,nie wie że sam pojechałem po YZ i kupiłem,ale będzie niespodzianka :buttrock:,się ucieszy tatuś,zawsze chciał żeby jego synuś miał YAMAHE !! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 a teraz mam dobrą sytuację.Ojciec nie wie że sprzedałem CR i za ile,nie wie że sam pojechałem po YZ i kupiłem,ale będzie niespodzianka smile.gif,się ucieszy tatuś,zawsze chciał żeby jego synuś miał YAMAHE !! Hehehehe sorry ze pytam ale jak ci sie to udalo ze nikt z rodzinki nie wie ze masz nowe moto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 W moim przypadku mama nie widzi problemu. Nawet mi dołoży. Tata już nie dokońca. Boi się że mnie policja złapie a ja bez prawa jazdy i problem. I teraz nie wiem jak go przekonać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Hehehehe sorry ze pytam ale jak ci sie to udalo ze nikt z rodzinki nie wie ze masz nowe moto??Heh jak nikt :) ,wszystko robiłem z mamą ;),heh jak tato przyjechał i zobaczył to powiedział "no ładna ładna ;)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 No to mega tak zalatwiac sprawy z mama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortal Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 W moim przypadku mama nie widzi problemu. Nawet mi dołoży. Tata już nie dokońca. Boi się że mnie policja złapie a ja bez prawa jazdy i problem. I teraz nie wiem jak go przekonać ;) mam taką samą sytuacje;/ co im nagadać??? bo mi sie juz pomysly skonczylypozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortal Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 W moim przypadku mama nie widzi problemu. Nawet mi dołoży. Tata już nie dokońca. Boi się że mnie policja złapie a ja bez prawa jazdy i problem. I teraz nie wiem jak go przekonać ;) mam taką samą sytuacje;/ co im nagadać??? bo mi sie juz pomysly skonczylypozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Nooo Mario, ale to jest temat jak przekonać rodziców a nie zniechęcić :clap: Więc o tym szlifie na Cr przy rozmowie z rodzicielami można by zapomnieć :( Podaj mi sport oprócz szachów który jest w 100% bez urazowy ;)warcaby :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 No nie wiem.... można sobie zwichnąć nadgarstek :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi