dangel Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 ja słyszałem że jakiś gościu spalił "panewki" co to są panewki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 ja słyszałem że jakiś gościu spalił "panewki" co to są panewki???Ktos mial bujna wyobraznie. Panewki to jest takie cuś co jest zamontowane pomiedzy korbowodem a walem korbowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 W nocy dochodzi efekt ognia z wydechu, im dłuższy tym lepiej :icon_razz: Niw wszystkie moto strzelają na luzie (np. mój). Muszę jechać i wtedy odcinać zapłon, inaczej nici.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marec86 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 co to są panewki??? panewki... łożysko slizgowełożyska dzielą się na toczne i ślizgowe. toczne to np kulkowe... jak w piaście koła, stożkowe... w główce ramy.wał korbowy jest ułożyskowany w kadłubie(bloku silnika) na panewkach...korbowody są ułożyskowane na czopach wału korbowego poprzez panewki...w połączeniu tłoka i korbowdu również wystepują panewki.Powyższe przykłady odnoszą się do silników czterosuwowych... panewka jest to pierścień odpowidniej grubości i szerokości... przeważnie są dzielone (dwa półokręgi)między panewką i czopem doprowadzony olej tworzy klin smarny (taka powłoka olejowa zmniejszająca tarcie) Ale wątpię czy strzelanie z wydechu ma coś wspólnego ze spaleniem panewek... Mam nadzieję że jakoś Ci pomogłem... Jeżeli ktoś się nie zgadza to prosze mnie poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Mojemu znajomemu w gsx600f od strzelania pokrzywiły się zawory :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) (marec86: Mam nadzieję że jakoś Ci pomogłem...) pomogłeś, pomogłeś a dałbyś radę jakiś rysunek podrzucić tego? na mojego maila?dzięki Edytowane 2 Maja 2006 przez dangel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Madrale, ktorzy uwazaja ze nic zlego sie nie dzieje, niech smialo strzelaja dalej :icon_mrgreen:. Adam M. Edytowane 2 Maja 2006 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 kiedyś dla zabawy strzelałem w motorynce stella bez tłumika (samo kolanko, nawet ogien był), efekt był taki że nakrętka trzymająca ową rurę zeskoczyła zrywając gwint na cylindrze i odskoczyła głowica (2 śruby puściły) , ale warto było ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiba_gpz Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Witam U kolegi w yzf 750 r od nawalania w wydech przesunela sie plytka zaworowa, krzywo ułozyłazaczał stukac zawor, kiepska sprawa bo glowica poszła na stól, koszty sami wiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtcross Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 http://83.149.73.174/~wheeliholi/gallery/a...Clipboard01.jpg ...ale olejaki sa do tego stworzone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Po prostu glownie w dupe dostaje wydech gniazda ,zawory tlomik/ki ,ale zeby spalily sie panewki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 pewnie juz bez oleju strzelal.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 pewnie juz bez oleju strzelal.... :icon_mrgreen:Sorry!!! Moze zapomnial jak sie sprawdza poziom oleju. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 No mój strzela jak nawiedzony, bez wyłączania zapłonu. Ale tylko pod obciążeniem (podczas jazdy) na luzie nigdy.Po prostu odpuszczam gaz i gdy schodzi gwałtownie z obrotów to bum! :icon_mrgreen: Ale chyba musze coć z tym zrobić, bo się wreszcie coś rozleci.A pozatym jeszcze mi jakiś rolnik może w sądzie sprawe założyć że krowy mleko straciły bo się za bardzo stresowały gdy przejeżdzałem obok. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemoo Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja mam pytanie odnośnie mojego moto 125 jest szansa żeby strzelał zobaczcie jaka jest długa i ktęta rura w moim moto!!ma to jakiś wpływ??I czy odcięcie i włączenie zapłonu wystarczy przy dużych obrotach żeby strzelał??Dodam że mam przelotówe!!pomóżcie ! ! T ! U \/ Edytowane 4 Maja 2006 przez Przemoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi