Vector Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A są klocki z nacięciami i bez nacięć? Kawa takie stosuje i jakoś klocki kupuje się normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_bad_boy Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 oczywiście że są klocki z nacięciem na środku i są bez nacięcia . gdzieś słyszałem ze do tarcz WAVE lepiej stosować pełne klocki ale proszę was o wypowiedz może ktoś ma jakieś doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Teraz ogarniam... :banghead: Nie wiem z czego wynikają różnice, ale widzę, że renomowanych firm są dzielone, poza tym lepiej zainwestować coś z wyższej półki... Pewnie kwestia lepszego odprowadzania temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 do tarcz galfer zalecane sa ich klocki ,a do chinszczyzny to pewnie byle co :icon_mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jak masz markowe tarcze to tej samej firmy kup klocki, a jak masz chińskie tarcze to wypierdol je do śmietnika. Klocki z nacięciem są lepsze bo nie piszczą tak często jak zwykłe. Z takimi tarczami i tak masz już "popsute" hamulce, niewiele zrobi różnica nacięcia. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 no i jak produkcja made in czajna to tez nie hamuj za ostro bo od temperatury sie pokrzywią i nie dojedziesz do domu ;) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Zauważyłem, że na Allegro pojawiły się kolcki za 50 złotych. Qrwa, złoty interes :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Potrzebuję kupic do mojego Intrudera c 800 klocki do przodu.Czy mozecie polecic mi sprawdzone lub poprostu dobre klocki?Znalazłem klocki firmy SIFFERT co uważacie na temat tych klocków oraz o ich jakosci? Moze ktos używał produktów tej firmy?Czekam na odpowiedzi - sprawa w miarę pilna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Szarowski Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 podobno brembo sa najlepsze, ktos sie zgodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) sbs, nissin, carbone lorraine, brembo - to najczesciej zakladam. co do brembo slyszalem tylko dobre opinie - sam na nich nigdy nie jezdzilem dluzej. prowadzilem raz motocykl z brembo na przodzie i bylo bardzo ok. w c800 zainwestuj w przedni uklad hamulcowy - dobre klocki i przewod hamulocowy w stalowym oplocie, plyn hamulcowy dobrej jakosci i prawidlowe odpowietrzenie ukladu. w c800 uklad hamulcowy jest mocno niedoszacowany - to wlasciwie zwalniacz a nie hamulec. Edytowane 15 Lutego 2012 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nie wiem jak u Ciebie, ale w crossówkach oryginalne klocki Nissina hamują rewelacyjnie i są sporo lepsze od zamienników a nie kosztują majątku. Zakładaj porządne Nissin, Brembo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Założyłem SIFFERTy i jestem z nich zadowolony jak dotąd, nie jeżdzę ekstremalnie ani po torze, wydaje mi sie że na trasę i miasto są wystarczające. Tarcze mam oryginalne choć już też nadawały by sie do wymiany Cytuj kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja kupuję najczęściej EBC typ HH i jestem zadowolony.Pożądne klocki do dużych,ciężkich i szybkich moto. Siffert mogą być,ale nie organiczne trociny! Szybko sie kończą i tylko brudzą koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 moim daniem nie ma co kombinować za bardzo i wchodzićw klocki niskobudżetowe. brembo nissin vesrah to jak dla mnie No1 na rynku. Lucas deko gorzej ale tez bardzo wysoko podobnie sbs choc jakość tych ostatnich znacznie spadła.. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Też używam HH ale zmieniłem z FA na SFA, bo z jakiegoś powodu zużycie identyczne a cena prawie połowę niższa. Na mokro trochę się ślizgają ale woda szybko spływa w otwory na tarczy i jest ok. Wadą jest palenie tarczy. Jeśli jeżdżę ostro to tarcza zmienia kolor na fioletowy i jej powierzchnia robi się bardzo nierówna. Wytrzymują dłużej i mordują tarczę mniej niż fabryczne zwykłe nissiny za ok 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi