MOC Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Mimo ze jest ladnie zrobiony, w przeciwienstwie od wszelakich wies-tjuningow, to podtrzymuje zdanie przedmowcow, ze szkoda i czasu i pieniedzy na upiekszanie polskiego JUNAKA :) Wg. mnie to wiecej frajdy, pozytku i przyjemnosci jest zrobienie pelnego oryginala z wyprowadzeniem na cacy wszystkich jego ulomnosci np. cieknacego oleju.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Pewnie, dopracowany oryginał byłby fajniejszy. Ale koleś miał inną wizję i zrobił całkiem niekiepską wydumkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja jestem zwolennikiem oryginalu lecz widac ze ten ktos ma pojecie o tym co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mła Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jeżeli go uratował i zrobił tego indiano - junaka z centralnych szczatek janka to brawo dla niego. Jeżeli pociął oryginała dla tej przeróbki ... to straciło to smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nie wiem czy moje zdanie będzie się w ogóle liczyć ,ale lepiej jednak byłoby zrobić Janka tak jak ma wyglądać. PS czy ktoś zwrócił uwagę na to pedało (pedał) od rowera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 przeciez to jest INDIAN, czyli zachowal klimat tamtego okresu wiec czego sie czepiasz... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) przeciez to jest INDIAN(...) :(Przeciez to kazdy widzi, INDIAN wypisz- wymaluj :buttrock:Chyba zrobie z MW -> Sokola 1000 :flesje: i sprzedam za 30tys haha Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez dr.Big Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Wypasiony :( Ale troche kosztuje... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 wszystko fajnie jak na ten styl -ale odnoszac sie do wypowiedzi korby i wnioskujac- po co? junak zawsze bedzie ciekl olejem z pod uszczelki czy kopnika, przerobiony na 12V bedzie mu huczec pasek od alternatora... za ta kase jaka zainwestowal, mial by 2 orginalne junaki. a ciezar jaki musi ze soba wozic, na pewno mu nie sluzy. Goska p.s korba co sie dzieje z forum na redmotorz? Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 gadanie cieknie, jak nie masz zalozonego odpowiedniego o-ringa wraz z odpowiednia tulejka i walkiem trzymajacym wymiary to cieknie, jesli wszystko zrobisz zgodnie z serwisowka i normami nic nie powinno ciec :D Co do forum o ktore wspominalas dostalem dzis maila, ze wszystko wrocilo do normy.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A jak nie cieknie to skąd wiedziec czy jest w środku olej? :) A Wild chodziło o to , że co by nie zrobić to to nadal jest Junak. Ze wszelkimi wadami i zaletami(chociaż w tej konstrukcji jedyna zaleta silnika Junaka to cena :D ). Ten pewnie jest cięższy od oryginału i z silnikiem 19 KM (jak jest zdrowy) to sobie nie pojeździ. Jak by tam wstawić nedzny silnik od GS 500 albo XV 535 (wypas) to wszyscy by się zachwycali a motocykl nadawał by się do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ważne, że facet sam jest z niego zadowolony, junak - nie junak, fajnie wyglada i tyle, każdy sprzet ma jakies wady. A w wczesniejszych postach czytałem, że tylko szkoda silnika na coś takiego - mi jest bardziej szkoda jak widze silnik u jakiegoś rolinika stojacy pod oborą lub na złomie gdzie wiadomo ze już go się nie wykozysta a on wykozystał to w fajny sposób i chwała mu za to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ważne, że facet sam jest z niego zadowolony, junak - nie junak, fajnie wyglada i tyle, każdy sprzet ma jakies wady. A w wczesniejszych postach czytałem, że tylko szkoda silnika na coś takiego - mi jest bardziej szkoda jak widze silnik u jakiegoś rolinika stojacy pod oborą lub na złomie gdzie wiadomo ze już go się nie wykozysta a on wykozystał to w fajny sposób i chwała mu za to!! mysle, ze gdyby byl w 100% zadowolony to by go nie sprzedawal... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 moim zdaniem sprzedaje bo mu się juz znudzil, wiem na pewno ze ma go juz ponad 1,5 roku. A nadal naprawia i tworzy inne motocykle wiec moze mu kasy potrzeba na nowe monstrum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Pztrze sobie dzisiaj na allegro a tu Taaaaki Janek !! wdł mnie jedno z lepszych przeróbek jakie ostatnio widziałem !!!! http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=99632232 Ja tak jak większość osób uważam że ładny Junak to Junak w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi