szulbor Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 WItamStary moja rada nie spawaj plastikow. Ja taki zabieg przechodziłe w zzeszym sezonie i gucio dało tylko tyle ze z portfela mi wyfruneła spora sumka, a plastiki pekly w tych samych miejscach za niecaly miesiac:( mysle ze duzo lepszym i tanszym sposobem jest poklejenie zywica + mata szklana, koszty sa naprawde symboliczne sam w domu mozesz to zrobic a trzyma 100X pewniej i mocniej pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 WItamStary moja rada nie spawaj plastikow. Ja taki zabieg przechodziłe w zzeszym sezonie i gucio dało tylko tyle ze z portfela mi wyfruneła spora sumka, a plastiki pekly w tych samych miejscach za niecaly miesiac:( mysle ze duzo lepszym i tanszym sposobem jest poklejenie zywica + mata szklana, koszty sa naprawde symboliczne sam w domu mozesz to zrobic a trzyma 100X pewniej i mocniej pozdrawaim ale male elementy i na widoku to ciezko bedzie zywica posmarkac zeby to jakos wygladalo a jak dobrze pospawane to beda trzymac Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Generalnie jest tak:Za pospawanie dwóch owiewek w W-wie chcieli od 150 do 200zł w zależności od warsztatu. Bez gwarancji że nie pękną znowu!Więc sie wkurzyłem i zadzowniłem do firmy Henkel-Loctite zapytac o sposoby klejenia tworzyw. Bardzo fajny gość umówił się ze mną i przywiózł mi na pokaz plastiki poklejone ich nowym systemem dla Suzuki (PolAndPosition). To system marki Teroson - Terokal 9225 i uważam że jest zajebisty. Łączy tak, że można po tym chodzić, można uzupełnić ubytki plastiku nawet do 10cm średnicy, a jak stwardnieje można obrabiać mechanicznie, jest sprężysty i przenosi naprężenia. A trzyma jak skurczybyk! :icon_mrgreen: Dla mnie bomba. Minusem jest koszt - jesli chce się to robić w domu, to za pistolet, klej dwuskładnikowy i podkład wyjdzie ponad 250zł, więc na jedną naprawę nie ma sensu inwestować (chyba ze ktoś wali gleby często jak chłopaki z Suzuki :buttrock:)). Lepiej oddac do zakładu. Podobno najlepszy w tym systemie w okolicach W-wy to West-Car w Nadarzynie lub Auto-Michał w Grójcu. Ja za poklejenie i pomalowanie zapłaciłem 250zł. Adres:West-Car Zakład Blacharsko-Lakierniczy Waldemar Tłustowski. Nadarzyn, ul. Mszczonowska 28 A, tel. 022 7298805 (z trasy katowickiej na światłach w prawo i na rondzie w lewo. Zakład jest 500m dalej po prawej) Pozdro ...i jak najmniej potrzeb korzystania z ww. usług!Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Tylko pospawać. Twoja owiewka jest zrobiona z tworzywa ( pewnie ABS albo ASA ). Tworzyw jest wiele i jak je pospawasz innym to d...pa pęknie. Musisz je pospawać takim samym. Jak będziesz kleić klejem to sprawdzi się powiedzenie " jak gówno gównem robisz to gówno będziesz mieć ".Jedź do kogoś kto to spawa ja to robię w wlkp i cena nie powinna być większa niż 30zł. Pozdrawiam Generalnie jest tak:Za pospawanie dwóch owiewek w W-wie chcieli od 150 do 200zł w zależności od warsztatu. Bez gwarancji że nie pękną znowu!Więc sie wkurzyłem i zadzowniłem do firmy Henkel-Loctite zapytac o sposoby klejenia tworzyw. Bardzo fajny gość umówił się ze mną i przywiózł mi na pokaz plastiki poklejone ich nowym systemem dla Suzuki (PolAndPosition). To system marki Teroson - Terokal 9225 i uważam że jest zajebisty. Łączy tak, że można po tym chodzić, można uzupełnić ubytki plastiku nawet do 10cm średnicy, a jak stwardnieje można obrabiać mechanicznie, jest sprężysty i przenosi naprężenia. A trzyma jak skurczybyk! :icon_mrgreen: Dla mnie bomba. Minusem jest koszt - jesli chce się to robić w domu, to za pistolet, klej dwuskładnikowy i podkład wyjdzie ponad 250zł, więc na jedną naprawę nie ma sensu inwestować (chyba ze ktoś wali gleby często jak chłopaki z Suzuki :icon_mrgreen:)). Lepiej oddac do zakładu. Podobno najlepszy w tym systemie w okolicach W-wy to West-Car w Nadarzynie lub Auto-Michał w Grójcu. Ja za poklejenie i pomalowanie zapłaciłem 250zł. Stareńki ja takie coś spawam za 100zł max i jakoś nikt nie wraca że popękała więc chyba trzyma :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baribale Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 WItamStary moja rada nie spawaj plastikow. Ja taki zabieg przechodziłe w zzeszym sezonie i gucio dało tylko tyle ze z portfela mi wyfruneła spora sumka, a plastiki pekly w tych samych miejscach za niecaly miesiac:( mysle ze duzo lepszym i tanszym sposobem jest poklejenie zywica + mata szklana, koszty sa naprawde symboliczne sam w domu mozesz to zrobic a trzyma 100X pewniej i mocniej pozdrawaim no dokladnie. jak kleilem swoje zywica. pod spod podkladasz mate i wychodzi rewelacja. moj stary kleil nia wozek do motolotni (on jest caly z tej zywicy) i tez chula :icon_mrgreen: ale male elementy i na widoku to ciezko bedzie zywica posmarkac zeby to jakos wygladalo a jak dobrze pospawane to beda trzymac zywica zasycha i robi sie twarda. potem mozesz to sobie dopiescic papierem sciernym i bedzie jak nowe :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Żywica jest OK ale waga moto wzrasta i jak masz wszystkie owiewki z żywicy to masakra. ABS jest lekki i można go formować pod wpływem temp. a żywica nie. Trzeba szlifować itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Clyde Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) SPAM Edytowane 30 Czerwca 2017 przez _Monter_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otzi Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Nie ma to jak odkopać wątek po 11 latach... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 to jest bot albo ktoś kto pisze metodą - wklej na wszystkich możliwych forach . Dokładnie taki sam post pojawił się dzisiaj na kilku innych forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Włókno szklane żywica i jedziesz od środka a na zewnątrz możesz dać szpachle na pęknięcie Najtaniej szybko bardzo mocno i samemu Tyle w temacie klejenia plastików 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Włókno szklane żywica i jedziesz od środka a na zewnątrz możesz dać szpachle na pęknięcieNajtaniej szybko bardzo mocno i samemuTyle w temacie klejenia plastików Nie wszystko...bo nie wszystkie plastiki pokleisz włóknem i żywicą...znaczy pokleisz ale na chwilę. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi