KingNothing Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja bym rometa nie bral, jakies uprzedzenie do marki :). Ale swoja droga to brzydkich skutow nie maja, bo je ogladlam na motoexpo ostatnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady_skuti Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Być może Romety mogą mieć dobre silniki - to już połowa sukcesu. Obawiam się, że jednak wielkość tych skuterów jest zbyt mała dla faceta z moimi gabarytami. Moim zdaniem moje potrzeby jednak oscylują bardziej w kierunku Peugeota Elyseo/Elystar, B&W.I coś czuję Olsen, że ten Peugeot to jest najlepszy wybór jak dla mnie. :) Nie bardzo rozumiem dlaczego cena B&W jest tak wysoka przy Peugeot który sprawia solidniejsze i bardziej dopracowane wrażenie. Tak poza tematem moich zainteresowań to Jet Force jest dla mnie kosmicznym skuterem rodem ze Star Wars ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Bravo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A napisz ile masz wogole pieniedzy na skuter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady_skuti Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Maksymalnie na skuter chciałbym wydać między 3500 - 4500, więc w zasięgu są wszelkie najprostsze nowe TGB/Kymco/Keeewaye no i spora paleta używanych innych marek. Jak oczywiście coś tańszego znajdę, to nie ma problemu - zaoszczędzona kasa ma już cel i pójdzie na obiektyw do aparatu... :) Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez blady_skuti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Bravo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) To kup aprilie sr jest to najlepszy duzy skuter i osiagi ma dobre. Jaki masz aparat?? Cyfrowa lustrzanke?? Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Johny Bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady_skuti Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Popatrze na SR ale to jest model sportowy, a ja raczej nie potrzbuje się ścigać tylko wygodnie jechać :) Co do aparatu to mam Olympusa E-500 - jest to cyfrowa lustrzanka. Zamierzasz sobie Johny Bravo sprawić jakiś aparat do sfery50? - i gratuluję zakupu! skąd go kupiłeś? allegro? jakaś giełda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks_xl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja tylko potwierdze ze najlepszy bylby Peugeot Elyseo/Kymco BET&WIN. Gilera Runner tez jest w miare duza, ma miekkie zawieszenie, jest wygodna, w miare szybka, bak 12l... Nie chce ci juz mieszac, ale moim zdaniem lepsza bedzie markowa uzywka, a nie nowy chinczyk (bardzo zle doswiadczenia z awaria i zakupem czesci). Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Jufimiuk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja mam SRke oczywiscie ja polecam ale jak napisales peugeot elyseo/elystar to jest genialny dla ciebie - wygodny nie jest szybki bo duzy, ekonomiczny jak kazdy skuter tylko z awaryjnoscia bym pomyslal, jeszcze jest TGB jakies pokroju wlasnie owego peugeota.. No i nie wiem czy cos kupisz za ok. 4 tysiace, zwracaj uwage na wszystko najlepiej by bylo jakbys dal nam ogloszenie a my bysmy je ze tak powiem skontrolowali ok ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady_skuti Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No i nie wiem czy cos kupisz za ok. 4 tysiace, zwracaj uwage na wszystko najlepiej by bylo jakbys dal nam ogloszenie a my bysmy je ze tak powiem skontrolowali ok ? Pozdrawiam Narazie zdecydowałem się z na TGB F409 i dogadałem się już z właścicielem. Skuter znajduje się w zachodniopomorskim (http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M181814), ale mam znajomych którzy pracują w serwisie skuterowym w okolicach i pojadą dokładnie obadać ten sprzęt, dodatkowo zapakują ten skuter jak będzie wszystko OK i skuter DHL'em przyjedzie do mnie. Jak by nie doszło do tej transakcji to napewno poproszę o grupową pomoc - także wielkie dzięki Bartek za chęci i pomysł :crossy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Jufimiuk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ten skuter ma moj kolega nic sie nie psuje wyciaga 65-70 jezdzi nim jego tata starszy pan troszke ponad 50 z zona robia trasy ponad 100 km czesto, sa z niego zadowoleni, wlasnie o tym mowilem TGB mysle ze skuter jest wporzadku :crossy:.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 TGB 409 - dobry wybór moim zdaniem. :crossy: Moc nienajgorsza, wygoda, przyzwoita marka, poważny wygląd - i o ile pamiętam - ma kola 13-calowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mój kumpel ma jakąś honde, bardzo duża 50, a osiągi coś koło 110, ale oczywiście po tuningu, bardzo fajny skuterek, nie psuje sie, taka używana, to coś koło 3 tyś, jak chcesz spytam go jaki model, bo zapomniałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady_skuti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mój kumpel ma jakąś honde, bardzo duża 50, a osiągi coś koło 110, Zapytaj się i zapytaj się ile pali po tym tuningu. On jest pierwszym właścicielem czy kupił już używkę? Coś czuję, że może nie dojść do kupna tego F409 - chłopak który to sprzedaje słabo się zna na tym jak powinna wyglądać taka sprzedaż. Nie ma przygotowanej umowy, ubezpieczenie tylko do 20 kwietnia, a ja bez ważnego ubezpieczenia skutera nie kupię. Dodatkowo skuter zarejestrowany na ojca... Czy skutery kupione w salonie też mają kartę pojazdu (to się chyba tak nazywa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jak nie ma umowy to sam wydrukuj i wypełnicie przy zakupie (czy też Twoi znajomi to zrobią)powiedz mu żeby go ubezpieczył, to jakieś 30zł wiec co za problemco z tego że zarejestrowany na jego ojca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czy skutery kupione w salonie też mają kartę pojazdu (to się chyba tak nazywa)? Jeżeli pisząc skuter masz na myśli motorower (czyli pojemność <50ccm) to nie ma. Motorowery, przyczepy, naczepy i inne takie cuda nie mają kart pojazdu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi