zajac Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wez, Straszny SierZant wbij sie na jakieś inne forum. Może dla niedowartościowanych funkcjonarjuszy. Tam będziesz błyszczał inteligencją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) zajac - Regulamin tego 4um wyrażnie mówi,aby sprawy prywatne załatwiać na PW. Na moje PW nie odpowiedziałeś .Niestety Ty wyrażnie nie umiesz czytac ze zrozumieniem ( 2 klasa podstawówki ).Pisać po polsku również nie potrafisz niestety. Na 3 zdania masz 3 błędy.Nie wiadomo kim jesteś , ile masz lat , jaki masz motocykl - ale burzyć się potrafisz. Chyba jesteś strasznie zakompleksiony - może pomocy potrzebujesz ????Niedowartościowany jesteś sam - bo nie wiesz chyba o co chodzi w moim poście - czyżbyś również miał problemy z załatwieniem prostej sprawy ??Rejestracja pojazdu to wypełnienie max 2-3 formularzy i koniec - jeśli tego nie potrafisz , to Ci współczuję - idż do psychologa - on na pewno Ci pomoże.Nie uraziłeś mnie swoim tekstem - raczej ośmieszyłeś siebie- więc wyluzujnajlepiej , wypucuj wydechy ( o ile masz w ogóle motocykl ) albo się prześpij.Za parę dni Ci przejdzie i poczujesz sie lepiej, PS.Adresy psychologów znajdziesz w Książce Telefonicznej - to taka duuuża żółto - czarna książka. W razie trudnosci złap mnie na PW lub GG.Miłego dnia i nie denerwuj się - bo Ci jeszcze zaszkodzi..... chłopczyku .;))))) Dot.postu poniżej : często tak mówisz do siebie ? Hmm - niepokojący to jest objaw. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Stary Sierżant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Hehehehehe, rozbrykał się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hehehehehe, rozbrykał się!A najgłupsze jest to, że Stray Sirżant ma rację. Dlaczego ludziska puszczają całą kasę na motocykl, zapominając przy tym o dodatkowych wydatkach (rejestracja, ubezpieczenie, ubranko odpowiednie)? W mojej starej głowie pewne sprawy się nie mieszczą. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?osiuex Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 witam ja mój motocykl dopiero przerejstrowałem po 162 dniach na początku wszytko było ok ale dopiero po około 2 miesiącach przyszło do mnie wezwanie od skarbówki w sprawie wykroczenia że nie zapłaciłem w termini pcc no i cóż musiałem sie stawić i zapłaćić kare 100zl i jeszcze babka mi powiedziała że pcc należy od kupna pojazdu uregulować w ciągu 14 dni procent w ciągu miesiąca wynosi 19% albo 16% jakoś tak od kwoty zakupionego pojazdu ja jeszcze na dodatek zostałem obskubany bo powinienem zapłacić mniej ale polak jest mądry po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Być może jestem totalnie upierdliwy , ale odróżnijcie w końcu opłacenie podatku od czynności cywilno - prawnych ( druk PCC - Urząd Skarbowy ) , od zarejestrowania pojazdu w Wydziale Komunikacji . To są dwie różne instytucje - a część userów zachowuje się jakby ich nie rozróżniała.Pozdro. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Stary Sierżant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A jak to jest z taka sprawa, jezeli koles kupil motor i go nie przerejestrowal na siebie do tej pory i ja teraz od niego kupie motor i bede chcial zarejestrowac, czy nie bede mial zadnych problemow???? Ponoc drugi wlasciciel ktory nie przerejestrowal musi miec od pierwszego wlasciciela orginalna umowe od niego. Czy to prawda???? Pozcie bo to pilne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To ja słyszałem taką rzecz... Jeśli np. zarejestrujesz pojazd np X dnia, a Ubezpieczysz następnego dnia albo później to (podobno!) mogą skierować sprawę do sądu za to że "Jeździłeś ileś tam dni bez ubezpieczenia"... Wie ktoś coś o tym??Polskie prawo jest chore... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Samo przerejestrowanie na siebie pojazdu nie powoduje rozwiązania umowy ubezpieczenia. Jeśli termin ubezpieczenia minął i nie przedłużysz go, to rzeczywiście może być problem, ale jeśli kupisz motocykl i go przerejestrujesz, a nie wypowiesz umowy ubezpieczenia, możesz jeździć do końca trwania tej umowy i nie musisz nic z tym robić. Co najwyżej pójść do towarzystwa ubezpieczeniowego i poprosić o aneks do umowy, tzn. zmianę posiadacza i numer rejestracyjnego na umowie. Ale jeśli masz mniej zniżek niż poprzedni właściciel, to i tak dopłacisz różnicę (a właściwie jej część, stosowną do czasu pozostalego do konca umowy). Ale jeśli jesteś pierwszym właścicielem w kraju, to musisz mieć ubezpieczenie od samego początku posiadania tablicy rejestracyjnej. I to nie jest chore - wręcz przeciwnie. Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 1.nie ma tych 30dni od zakupu na ubezpieczenie, to plota. na 30 dni to wydają miekki dowód, aby zarejestrowac nalezy mieć przegląd bodajze na 14dni wazny oraz ubezpieczenie - bez tego nie zarejestrujesz.2. w US pcc1 zmieniło sie na pcc3 i tam nie podajesz juz niektórych danych sprzedajacego (np danych ojca i matki), no i oczywiscie do 14dni od daty ktora widnieje na pcc3 musisz zaplacić podatek od wzbogacenia(od umowy). ja dostalem za dzien zwłoki 200zł mandatu i nie pomoglo tlumaczenie ze jestem student itp itd - przyszlali mi wezwanie po roku za to(!). urzad skarbowy to jest chyba najgorszy z urzedów, nie odpuszczaja szybko:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 np pcc3 mendowaty podatek, ja ubłagałem w urzędzie i dali mi tylko 100 zł mandatu, a rejestrowałem 4 miechy po terminie. Na pcc1 naliczyli mi tylko 16 zł odsetek za 1,5 roku jazdy na nieopłaconym motocyklu więc chyba nieźle. ps a czy przy sprzedaży motocykla trzeba coś zglsaszac w skarbowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotek_73 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 przy sprzedaży nic nie zgłaszasz, na szczęscie :P Cytuj PozdrawiamMaciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi