Wazzabii Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 otoz jest duzy problemponiewaz bak cieknie bo sie przetarl, jest to uszkodzenie majace z 5cm, i cieknie dosc sporokupilem w sklepie kit do uszczelniaka zbiornikow paliwa, zakleilem i bylo dobrze (podobny patent mam juz przy kraniku bo ani nowa uszczelka ani klingieryt nic nie dawal bo bak byl pogiety przy kraniku lekko)po 30 minutach jazdy po poligonie zaczelo cieknac, po prostu bak troche pracuje, bo siedzenie sie o niego opiera, no i przejmuje jakies naprazenia na dziurach i kit puscil, pytanie brzmi co mam zrobic? spawanie? jakies klejenie? czy moze mam jeszcze wicej nalozyc tego kitu?przetarcie znajduje sie obok mocowan zbiornika,motocykl to Suzuki DR125 z 89' (enduro)pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Cynowanie, musisz oczyścić te miejsce z farby, wytrawić kwasem i przy pomocy lutownicy zakleić cyną (taką grubą laske kupisz bez problemu. Później pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 ja lutowalem srebrem technicznym bak bardzo trwala i dobra metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Też racja. W sumie po akcji lutowania nie powninna się szpachlować zbiornika, tylko cynować dalej, ewewntualnie ołowiować. Chociaz z doświadczenia wiem że szpachlowanie niema ubocznych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) to moze byc zwykla lutownica taka do lutowania kabli czy musi byc jakis wiekszy kaliber? na pewno nie pusci ? bo to jest w miejscu narazonym na naprezenia, no i czy nie wybuchnie jak bede to lutowal, benzyne spuscilem ale troche jej tam zostalo jeszcze, mam jakies szmaty wsadzic do srodka czy woda zalac? Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Wazzabii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Do tego raczej większy kaliber kolby lutowniczej. Zwykłą lutownicą można sobie tylko posmarkać :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K1100rs Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Nie wiem z jakiego tworzywa masz bak ale ja bym na Twoim miejscu zaspawał tak czy inaczej. Nie ma trwalszej metody. Gożej może z ludźmi którzy chcą sie tego podejmować ale jak w Poznaniu są tacy to w Pile też sie pewo znajdą. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Spawać spawać stary.A co do spawania to ten co bedze spawał to juz zobie bak przygotuje.Jesli chciałbys sam spawać to na pewno zalej bak wodą bo z tym nie ma zartów.Razde jednak "oddac w dobre ręce" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 spawac spawaja pewnie, ale ile to moze kosztowac? a jak cieknie pod kranikiem i wymiana uszczelki nic nie dala ?bak w ogole jest po przejsciach bo sprzet kupilem od dziewczyny ktora na nim wyglebila i bak wyladowal na kamieniu przez co jest na nim porzadne wgniecenie, tylko jakos ostatnio sie bak troche naprostowal nie wiem od czego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis3 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 spawac spawaja pewnie, ale ile to moze kosztowac? czasami lepiej jest rozejrzec sie za dobra uzywka nisz bawic sie w latanie sita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K1100rs Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Też uważam, iż lepiej byłoby dostać używkę w niezłym stanie, jednak jak chcesz spawać to koszt nie jest duży. Nadal nie napisałeś z czego jest ten bak, ale jeżeli nie z aluminium to 50-100zł, a jak z aluminium to możesz się liczyć z wydatkiem trochę większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 no nie wiem czy w 89' produkowany aluminiowe baki, ale jest to z pewnoscia bak ze stali, co do spawania to troche przesadziliscie z cenami bo sadze ze w 30zl sie zmieszcze :biggrin: co do kupowania uzywki... to juz przesada, bo wole juz ten pospawac (bo jest to przetarcie od spodu) a nie widzi mi sie wydawac ponad 150zl na bak ktorego znalezienie jest juz trudne bo jak wiem to DRek duzo nie ma, jesli chodzi o model ktory ja mam, a czarnego baku od nowszej DRki nie bede wsadzial bo bedzie kiczowato wygladalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Co do spawania, to u nas w "KOSPECU" spawają za 2 piwa, dosłownie wszystko - za knapa nie jeden bak nam pospawali. Ogólnie jest też taki klej "Pro Seal - Pro Weld Quick" - mieszanka do spawania na zimno, która po zmieszaniu (dwie tubki) robi się gorąca i szybko schnie :biggrin: - pozostawia efekt spawu. Używałem go własnie do klejenia baku i jest super. Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Meydey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Ten klej to z pewnością DISTAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 pojade u mnie do gosci od tlumikow ktorzy maja XT i inne tego typu maszynki w garazu wiec moze mi pospawaja za piwka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi