lolek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja do cbr600f4 zawsze lałem 98 ale zauważylem że na 95 jednak silnik pracuje lepiej.Lolek już pisał o tym poematy :) i jestem tego zdania co on.. ano ano , do F4 tylko 95 :D na 98 nie chce jechać :evil: a dlaczemu to w wątku o paliwie Verwa98 :P i nie o oszczędność mi tu chodzi bo na baku to faktycznie nie zawielka różnica, ale wole jeździc na tym na czym moto chętniej pracuje .. only 95 :smile: Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez lolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zapomniałem dodać , że przy wyjazdach zagramanicę Polski zdecydowanie obstaję przy 95 :) Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolph2 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Na orlenie PB 98 na Shelu Vpower 99 :smile: na BP sie zawiodłem i tam już nie tankuje a stcje firmy "firmy" omijam z daleka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ano ano , do F4 tylko 95 :smile: na 98 nie chce jechać :P a dlaczemu to w wątku o paliwie Verwa98 :D i nie o oszczędność mi tu chodzi bo na baku to faktycznie nie zawielka różnica, ale wole jeździc na tym na czym moto chętniej pracuje .. only 95 :) mam f4 na wtrysku do tej pory jezdzilem na 95 ostatnie tankowanie w grudni z karnistra 98 jestem ciekaw czy ta opinia dotyczy wersji gaznikowej i szprycy chociaz niedlugo sam sie pewnie przekonam Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Pewnego razu jak zajechałem na stacje i poprosiłem Pb 95 to gośc na mnie spojrzał i spytał czemu nie tankuje Pb 98? Powiedział że to paliwo ma więcej oktanów i że sie wolniej spala więc na baku więcej przejedziesz niż na PB 95 I do tego na PB 98 motor jest żywszy (sprawdziłem i jest troche zywszy mój sprzęt na PB 98) Więc nie wiem co o tym myśleć a jak narazie to tankuje Pb 95 i od czasu do czasu PB 98:P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Pewnego razu jak zajechałem na stacje i poprosiłem Pb 95 to gośc na mnie spojrzał i spytał czemu nie tankuje Pb 98? Powiedział że to paliwo ma więcej oktanów i że sie wolniej spala więc na baku więcej przejedziesz niż na PB 95 I do tego na PB 98 motor jest żywszy (sprawdziłem i jest troche zywszy mój sprzęt na PB 98) Więc nie wiem co o tym myśleć a jak narazie to tankuje Pb 95 i od czasu do czasu PB 98:P PozdroHa ha a to dobre...to uważasz że jakby ta sama ilośc spalała się minute(co i tak by powodowało obrót o określoną ilość stopni wału)to by mniej paliło na 100km??Wał musi się obkręcić określoną ilośc razy żeby przejechać daną odległość i oktany nie mają tu nic do rzeczy!!Teoretycznie może powodować jedynie gorsze wkręcanie się na obroty(w praktyce różnice sa na tyle małe że nie widać różnicy) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Domel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Leję 95 i jest dobrze. Raz nalałem 98 i nie poczułem różnicy-więc po co przepłacać :) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie widze różnicy pomiędzy 95 a 98 ale widziałem jak miałem RSke 125 było to zwyczajnie czuc tylko wtedy zalałem z shella v power 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Moja suza zadowala sie 95,a tak szczerze to w naszym kochanym kraju to z tymi oktanami jest roznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a tak szczerze to w naszym kochanym kraju to z tymi oktanami jest roznie.Tak , pewnie nie raz Pb 98 ma 95 oktanów :icon_razz: więc właściwie powinniśmy kupować zawsze98 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A jakie jest zalecane przez producenta?Ja tam leje 98 bo mi ktoś kiedyś powiedział, że empirycznie udowodnił dłuższą drogę niż na 95.Osobiście żadnej różnicy w osiągach nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam!Na jednej ze stacji w Krakowie widziałem, że do zbiorników z benzyną pb95 i pb98 leje się to samo paliwo :bigrazz: wywnioskowałem z tego, że chyba nie ma różnicy pomiędzy tymi paliwami( może do pb98 dodają mniej wody:) ) no i oczywiście jest jedna zasadnicza różnica<---cena!!pzdr :wink:A czy możesz mi wyjaśnić w jaki sposób to zaobserwowałeś?W cysternie jest zwykle 5 komór i przy zmianie opróżnianego zbiornika nie odłącza sięwęża tylko przełacza odpowiedni zawór...W GB jest tylko diesel i unload petrol i nie ma problemu :icon_razz: Pozdro all :wink: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz6sty Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ja do ZX750f leje pb98 Różnica w mocy i pracy silnika jest minimalna.Ale za to zauważyłem że za 25zł na pb95 jestem w stanie zrobić 100kma na pb98 (też za 25zł) robie spokojnie 130-140km Pozdrawiam Sz6sty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ja do ZX750f leje pb98 Różnica w mocy i pracy silnika jest minimalna.Ale za to zauważyłem że za 25zł na pb95 jestem w stanie zrobić 100kma na pb98 (też za 25zł) robie spokojnie 130-140kmTo ciekawe. Sprawdzę to empirycznie w najbliższym możliwym okresie jak będę tankował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 na razie zawsze 95 :wink: czasem tylko Vpower racing 99 na shellu bo najwyzsze standary czystości i "podobno" oczyszcza silnik z wszelkich brudów... i pieniedzy w portfelu :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi