Skocz do zawartości

MZ - Technika, Porady, WWW

Sidewinder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a ja jednak napisze że nie ma to sensu żeby mz obwieszac cięzszymi lagami czy dwoma tarczami 150kilowy motor. lepiej niech poszuka lag 35mm i koła z jedną nowszą mniejszą tarczą.

nie wiem czy wiecie że wieksza masa = mniejsze osiągi :biggrin:

Problem był taki że motocykl nie pracował stabilnie - zmieniały mu się obroty jak chciały, czasem wygladało jak by miał za bogato, czasem za ubogo czasem jak by iskrę gubił...

Dzisiaj zajrzałem do gaźnika... jak się okazało pływak uległ uszkodzeniu. Oderwała się jedna banieczka. Znalazłem w garażu pływak od etz150... różni się nieznacznie - jest o ok 1mm szerszy - ale mieści się w karterze gaźnika. Teraz moje pytanie: Jak wyregulować gaźnik, czy książkowo jak dla 250-tki? (27 i 33mm) czy jakoś inaczej ze względu na inny pływak?

I te 27 i 33mm jest mierzone wzgledem najwyższej płaszczyzny czy tego wytoczenia od uszczelki?

Jesli postawicie beczke piwa i nowa skrzynie to zrobie bez oleju w skrzyni 30 tys i jedyne co bedzie do wymiany to łozyska skrzyni biegów oraz wodziki. Szkoda tylko ze wtym czasie kilka razy spale sprzegło itp;]

mysle, ze na suchej skrzyni 1000km max (nie licząc sprzęgla :biggrin: ) albo wogole bo przez opór na wodzikach-walku krzywkowym nie bedą sie biegi zmieniac i pękną koncowki

jebnie łancuszek sprzeglowy wszystkie tuleje tryby itd

Problem był taki że motocykl nie pracował stabilnie - zmieniały mu się obroty jak chciały, czasem wygladało jak by miał za bogato, czasem za ubogo czasem jak by iskrę gubił...

Dzisiaj zajrzałem do gaźnika... jak się okazało pływak uległ uszkodzeniu. Oderwała się jedna banieczka. Znalazłem w garażu pływak od etz150... różni się nieznacznie - jest o ok 1mm szerszy - ale mieści się w karterze gaźnika. Teraz moje pytanie: Jak wyregulować gaźnik, czy książkowo jak dla 250-tki? (27 i 33mm) czy jakoś inaczej ze względu na inny pływak?

I te 27 i 33mm jest mierzone wzgledem najwyższej płaszczyzny czy tego wytoczenia od uszczelki?

Mierzy sie tak, tylko nie sugeruj sie wartosciami http://www.wrzuta.pl/obraz/1dTRiF4bwh/pywak_158

Przez swoja niedbałosc i skleroze zrobiłem 2000km bez oleju w skrzyni ;] trzebab yło potem sprzegło ustawic jeszcze raz skrzsynia nie wykazywała zadnych oznak zniszczenia.

Mi tez sie tak zdazylo ale przez 50km, nalalem olej i bylo git.

Przez swoja niedbałosc i skleroze zrobiłem 2000km bez oleju w skrzyni ;] trzebab yło potem sprzegło ustawic jeszcze raz skrzsynia nie wykazywała zadnych oznak zniszczenia.

ok poddaje sie :)

ale biegi Ci wchodzily normalnie? bo bez oleju nie chcą sie wodziki ruszac w walku krzywkowym