MZrider Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czy to normalne, że bezpośrednio po zmianie oleju i filtra, przy pierwszym odpaleniu silnika, kontrolka oleju świeci się przez kilka sekund? Pomimo że poziom oleju jest na MAX? Tak sobie pomyślałem że może się upewnię :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Podobno to normalne, ale u mnie nie zauwazylem jeszcze tego zjawiska :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 zalezy od moto, ale w moim tez tego nie zauwazylem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Normalne, nie powinienesz się przejmować, jeśli chcesz ograniczyć to zjawisko to po wymianie kręć rozrusznikiem przez kilkanaście sekund bez odpalania np. po odłączeniu modułu lub za pośrednictwem przekażnika rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 musi napelnic sie nowy (pusty ) filtr oleju. Zanim sie on napelni to w ukladzie (za filterm) nie ma praktycznie cisnienia, stad tez kontrolka cisnienia oleju sie pali.No i zalezy jaka kontrolke sie ma na mysli : czy cisnienia oleju, czy poziomu oleju w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 musi napelnic sie nowy (pusty ) filtr oleju. Zanim sie on napelni to w ukladzie (za filterm) nie ma praktycznie cisnienia, stad tez kontrolka cisnienia oleju sie pali.Tak właśnie to sobie tłumaczyłem. W samochodzie miałem to samo zjawisko. Tym bardziej, że po uruchomieniu silnika filtr oleju zapełnia się, powiedzmy, że "wsysa olej z silnika" i trzeba później ciut dolać.Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Dlatego dobrze jest nalac olej do filtra przed wkreceniem. Unika sie wtedy takich zjawisk :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Dlatego dobrze jest nalac olej do filtra przed wkreceniem. Unika sie wtedy takich zjawiskpod warunkiem, że jest mocowany pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 pod warunkiem, że jest mocowany pionowo. Ja mam mocowany poziomo, i tez nie ma problemu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Dlatego dobrze jest nalac olej do filtra przed wkreceniem. Unika sie wtedy takich zjawiskpod warunkiem, że jest mocowany pionowo.w dodatku wkręcany od dołu :D, bo jak wkręcany od góry, to pionowośc tylko szkodzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja mam mocowany poziomo, i tez nie ma problemu ... a mnie z przewróconego kieliszka wylewa się wódka i nie mam nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 ... a mnie z przewróconego kieliszka wylewa się wódka i nie mam nic. Widocznie pic nie umiesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 najlepiej nalać troszkę mniej, uruchomić slinik na kilka sekund i potem uzupełnić olej do porządanego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi