Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał pokrywę sprzęgła o ile jest tam mokre, ale w 600-kach z tego co wiem to tak.

jagdtiger widziałem na alegro, pokrywę jakiej szukasz za 250 zeta z błotnikiem i mocowaniem podnóżków.

tu masz link

http://moto.allegro.pl/item317420683_ducat...tny_i_inne.html

To zanosi się że białymkoszu będzie fajnie.... byleś muminek na kremówkę nie trafił....hihihi :(

Pozdr Seb

www.ducati-klub.pl

Niestety, jak pisalem deal nie doszedl do skutku - silnik zostal u poprzedniego wlasciciela jako "magazyn czesci"... Ciezko bedzie taki silnik znalezc - chyba za granica, jak radzil Janek... Chyba juz wiem na co poswiece czas w weekend :-)

Pozdrawiam

M

PS Robi sie cieplej i cieplej... Czyzby niedlugo juz byl ten czas, zeby mozna bylo wyciagnac kulturalnie Duca z garazu?

Niestety, jak pisalem deal nie doszedl do skutku - silnik zostal u poprzedniego wlasciciela jako "magazyn czesci"... Ciezko bedzie taki silnik znalezc - chyba za granica, jak radzil Janek... Chyba juz wiem na co poswiece czas w weekend :-)

Pozdrawiam

M

PS Robi sie cieplej i cieplej... Czyzby niedlugo juz byl ten czas, zeby mozna bylo wyciagnac kulturalnie Duca z garazu?

a nom faktycznie jesli chodzi o silnik to raczej też bym proponował szukac za granica bo w Polsce... hym w sumie nie wiem... a jesli chodzi o wyciagniecie DUCA z garazu to nawet juz mozna to zrobic w sumie na weekend zapowiadaja znaczna poprawe pogody a wiec kto wie ?!

Ostatnio czytałem recenzje w lutowym "Motocyklu" Ducati 848 :icon_twisted:

Zarąbista maszynka V-ka :D

Nie ma już tej ramy kratownicowej :P, znaczy może ma ale ukrytą :crossy:, nie chce żeby ktoś się uraził, ale ten typ takiej kratownicowej ramy w Ducatach mi akurat się nie podoba.

Ducati właśnie jest z tego znane tak jak z rozrządu Desmodromicznego :icon_twisted:, pewnie wszyscy tu są dumni z tego Desmo :D :)

Pzdr

Z tego co wiem sportowe Ducati nie mają kratownicy na wierzchu... :icon_twisted:

Oczywiście nie mówie o Monsterku, bo to właśnie kratownica wyróżnia go wsród innych modeli.

No właśnie wiem że 848 i 1098 nie mają na wierzchu tej ramy, ale te monstery i te inne "potwory" :crossy: :icon_twisted: :) mają taki typ ramy, niektórym się podoba niektórym nie, ale jednak nie jest to dość popularne w japońskich markach :P , ale nie porównujmy Ducati do innych marek japońskich, to tak jakby porównywac Enzo, czy Gallardo do Supry :P :D

Wbrew pozorom oryginalne te ramy w mosterach a oryginalność się podoba w dzisiejszym świecie :D

Z tego co wiem sportowe Ducati nie mają kratownicy na wierzchu... :icon_twisted:

Oczywiście nie mówie o Monsterku, bo to właśnie kratownica wyróżnia go wsród innych modeli.

http://www.ducati.com/en/bikes/my2008/Mode...model=SBK848-08

ja tam widziałem i dotykalem ramy kratownicowej

No właśnie wiem że 848 i 1098 nie mają na wierzchu tej ramy, ale te monstery i te inne "potwory" :icon_mrgreen: :icon_twisted: :buttrock: mają taki typ ramy, niektórym się podoba niektórym nie, ale jednak nie jest to dość popularne w japońskich markach :bigrazz: , ale nie porównujmy Ducati do innych marek japońskich, to tak jakby porównywac Enzo, czy Gallardo do Supry :bigrazz: :biggrin:

Wbrew pozorom oryginalne te ramy w mosterach a oryginalność się podoba w dzisiejszym świecie :buttrock:

Wszystkie Ducati maja i musza miec rame kratownicowa z rur tak sama jak desmo ...

Tak samo w superbike Ducati (w tym Desmosedici RR) jest jej sporo na wierzchu,bo to jest jeden ze skutecznie dzialajacych symboli tych motocykli ...

Wszystkie Ducati maja i musza miec rame kratownicowa z rur tak sama jak desmo ...

Tak samo w superbike Ducati (w tym Desmosedici RR) jest jej sporo na wierzchu,bo to jest jeden ze skutecznie dzialajacych symboli tych motocykli ...

No tak to prawda, to znak rozpoznawczy :icon_twisted: tylko sporty mają troche bardziej ukrytą tą, rame, nie widac jej tak jak w mosterach. :icon_mrgreen:

Witajcie,

Sorry, że wbijam się w poważny temat kratownic, ale po obejrzeniu filmiku na Youtube:

http://pl.youtube.com/watch?v=m6X0KWwcO0E&feature=related

chciałem zadać Wam pytanie.....czy dajecie się komuś przejechać na swoich Ducat-ach ?

PS:

Jak wiecie części do włoskich Moto kosztują, a czasami trzeba poczekać. MTS-a czekała w Boldorze na części prawie 3 miesiące (a nawet jej nie opuściłem).

Pozdrawiam

No jak nie maja kratownicy- jak maja....

Rama i desmo sa znakami rozpoznawczymi Ducatow, chociaz w starych klasykach roznie z tym bywalo( i rozne ramy byly i desma nie bylo...).

Kto nie chce sie z tym pogodzic musi sobie szukac innej maszyny.

Tak sie sklada ze akurat seria 848/1098 nie bardzo mi sie podoba- szczegolnie z przodu- pachnie skosnymi oczami- a to porazka totalna...

o wiele lepiej by zrobiono jak zastosowano by oczy w stylu Desmosedici, a tak nie chce sie patrzec.

Przeszkadza mi tez za duza szerokosc zbiornika paliwa(co prawda i tak jest wezszy niz ryzopedow), w moim 748 jest wezszy o dobre 5 cm, a serii 749/999 o jakie pol metra:-))), i glupoty pismaki pisza ze lepiej sie czuje motocykl - wlasnie jest odwrotnie- teraz jedzie sie na Ducu, a nie kieruje nim- rezygnacja z regulowanej glowki ramy to zbedna oszczednosc, tak samo jak rezygnacja z suchego sprzegla w 848- teraz juz bedzie problem z wyrzucaniem przed swiatlami na luz( a na suchym nie bylo...) , zwiastuje tez ze przy mokrym sprzegle w 848 praktycznie dla zachowania w dobrej kondycji silnika nalezy wymiane oleju przeprowadzac 2 razy czesciej niz podaje oficjalnie fabryka- ale to wiem z doswiadczenia i pewnie za rok w zagranicznych klubowych forach bedzie to walkowane...

Ale i tak to niewazne- u mnie z Ducami jest tak jak z dzieckiem niewazne jakie ono jest i tak sie je uwielbia!!!

POzdr. Janek Klekotek 748 S.

Tak sie sklada ze akurat seria 848/1098 nie bardzo mi sie podoba- szczegolnie z przodu- pachnie skosnymi oczami- a to porazka totalna...

No Janek, musze sie z Toba zgodzic. 848/1098 jest jak taka bardzo ladna blondyna, typ Pameli Anderson- fajna laska, tylko troche poprawiona, zeby wszystkim sie podobala. W sumie ladny motocykl ale troche jak nie Ducati. Malo oryginalny i "najgorsze", ze wszystkim sie podoba. A np. 749/999 to taka Judie Foster, ladna ale inaczej, bije od niej styl i inteligencja. 999 to motocykl dla koneserow. Dlatego Swiezak po dlugich namyslach i konsultacjach wybral wlasnie 999s zamiast nowego 848. Zbyt komercyjny ten motocykl ale musieli uderzyc w komercje bo firma musi zarabiac-prawa rynku!!!

Yasec, wysle Ci te graty!!!

P.S.: Aha, 916/996/998 porwnalbym do Sofii Loren, moze motorek nie jest az tak wiekowy jak ona ale chodzi oto ze mimo lat ciagle sie podoba i nie traci na stylu. To byl motocykl ponadczasowy.

Edytowane przez duke75

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

No Janek, musze sie z Toba zgodzic. 848/1098 jest jak taka bardzo ladna blondyna, typ Pameli Anderson- fajna laska, tylko troche poprawiona, zeby wszystkim sie podobala. W sumie ladny motocykl ale troche jak nie Ducati. Malo oryginalny i "najgorsze", ze wszystkim sie podoba. A np. 749/999 to taka Judie Foster, ladna ale inaczej, bije od niej styl i inteligencja. 999 to motocykl dla koneserow. Dlatego Swiezak po dlugich namyslach i konsultacjach wybral wlasnie 999s zamiast nowego 848. Zbyt komercyjny ten motocykl ale musieli uderzyc w komercje bo firma musi zarabiac-prawa rynku!!!

Yasec, wysle Ci te graty!!!

P.S.: Aha, 916/996/998 porwnalbym do Sofii Loren, moze motorek nie jest az tak wiekowy jak ona ale chodzi oto ze mimo lat ciagle sie podoba i nie traci na stylu. To byl motocykl ponadczasowy.

Hmm, no nie wiem... Wlasnie temat trzech dziewiatek zostal zaorany przez Ducati z uwagi na to, ze odeszli za bardzo od klasycznego superbike i generalnie temat sie nie przyjal. Przeciez to wlasnie nowe superbike ze stylizowanym swiatlami- ale w poziomie i powrotem do jednoramiennego wahacza sa jakby ucielesnieniem nostalgii za 'staruszkami'. Mysle, ze niekoniecznie to przypadek, ze ciesza sie az takim zainteresowaniem. Wreszcie patrzac z boku po 999/749- Ducati upodobnilo sie do 916, mowie tu o linii owiewki i rur ramu, jednoramienny wahacz. No, ale o gustach sie nie dyskutuje przeciez ;-]