Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jak jeszcze masz ochotę poszukać kufrów to możesz zobaczyć firmę Shad ( http://www.shad.es/ ) produkty które dość podobne są do Givi ale chyba tańsze. Wydaje mi się, że importował je w swoim czasie Motostyl z W-wy (ul. Targowa) - teraz są dilerem Yamahy (wcześniej Suzuki).

Jak masz ochotę to polecam równiez zwiedzeni motobazarów, na których też można zanaleźć np Hepko&Becker (drogie ale Niemieckie :biggrin: ) lub innych producentów w znacznie niższych cenach niż w sklepie

Pozdrawiam,

krzysztof

melvin napisał:

nie mam pojecia o czym mowisz :biggrin:

co ty, facet........zartowalem :biggrin:

mialem na mysli, ze nie wiem jak ciezko by bylo zawsze sie kasa na motorowe akcesoria znajdzie

wracaj do zdrowia

pozdrowienia z wiosennego (26C) sydney :bigrazz:

melvin

jacek998 napisał:

...ale ladny temat powstal, piknie sie czyta :biggrin: :biggrin:

tak przegladam poprzednie zapisy i zauwazylem ze sie obijasz, kolego. czytac to kazdy lubi ale moze jakas mala kontrybucja z twojej strony by sie przydala

dlatego ze masz super-bike to cie z obowiazku nie zwalnia :bigrazz:

dzięki za życzenia u nas niestety jest tylko 23 stopnie i piękne słońce :biggrin: i piękna jesień się zbliża.

Co do kasy to jak wszędzie i u większości motomaniaków - zawsze brakuje :biggrin: ale my twardziele się nie dajemy i dalej inwestujemy w nasze cudeńka

Pozdrawiam gorące Sydney

Krzysztof

No można by trochę upiekszyć M600 ale z drugiej strony można łatwo popaść w przesadę, bo za wyglądem niestety nie idą osiągi!!! Tak, że zawieszenia napewno nie zmienię tylko kupię S2 albo jeszcze lepiej S4 i wtedy troszkę poeksperymentuję :biggrin: ale to może za dwa latka. Ja na pewno wymienię manetki bo te fabryczne to przypominają motorynkę, kierunki, tylnią lampę - żenada, zastanowię się nad lusterkami itp.

Pozdrawiam Seba

www.ducati-klub.pl

Seba

a masz już na oku jakieś konkretne modele od jakiś producentów?

Ja wrzuciłem tylną lampę LED od Louisa nasywa się Monster Style i jest bardzo fajna 9info na strinie www.louis.de w katalogu LED-RUECKLICHT. w drukowanej wersji jest na stronie 626).

pozdrawiam

Krzysztof

Muminek napisał:

...Ja wrzuciłem tylną lampę LED od Louisa nasywa się Monster Style...

mozesz tez popatrzec na produkt firmy clear alternatives bardzo popularna wsrod czlonkow DML

i powiem ci ze jest bardzo jasna a ich cena wysylki jest bardzo przyzwoita; tylo $9 za wyslanie z usa do australi......wyobrazam sobie ze do polski bedzie nawet taniej

scitro napisał:

...Ja na pewno wymienię manetki bo te fabryczne to przypominają motorynkę, kierunki, tylnią lampę - żenada, zastanowię się nad lusterkami itp.

to wszystko - i wiecej - znajdziesz wsrod produktow firmy rizoma

wiem, ceny sa spore, ale uzyj to tylko jako katalog ze zdjeciami

jesli chcesz cos kupic z rizoma, kup to od PJ's Parts facet o wiele tanszy, super solidny i tani w wysylce

Edytowane przez melvin

melvin napisał:

tak przegladam poprzednie zapisy i zauwazylem ze sie obijasz, kolego. czytac to kazdy lubi ale moze jakas mala kontrybucja z twojej strony by sie przydala

dlatego ze masz super-bike to cie z obowiazku nie zwalnia :biggrin:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

raaanyyy- domowyyy zlobek mam!!! ;-]]]] do pracy latam jak snieta ryba, w ogole na nic nie mam czasu!

potrzebowalem kopa w dupe, wiec spreze sie i cos naklikam o moich doswiadczeniach ale...wlasciwie tylko superbike. no tak, czas najwyzszy!

druga sprawa- poznikaly posty z 20.09, z popoludnia? Dziwny przeskok, problemy jakies? :biggrin:

pzdr,forza

Edytowane przez jacek998

Cześć, no nic jeszcze nie upatrzyłem, jak napisałem wcześniej mam Monstera od... 3 tygodni! A i do pracy trzeba chodzić i na bułki zarobić. Sezon przerabiania zacznie się jak spadnie śnieg... choć myślałem trochę nad łańcuchami do Ducati ale nigdzie ich kurcze nie mogę znaleźć.. he, he..

Pytanko do Krzycha: czy M620 ma regulację zawieszenia z przodu??? Czy tak jak mój - wymiana...

Co do odwagi w wyrażaniu opinii to Melvin pewnie nie wie, że my teraz w UE i trzeba być "politycznie poprawnym", ale na szczęście są na świecie jeszcze faceci na motooorach, którzy mają swoje zdanie, no ale dość tego politykowania.

Pozdro Seba

www.ducati-klub.pl

Chlopaki, dlaczego nie podoba wam się "tylny ogon" w monsterze, calkiem niezle wyglada i nadaje agresji motocyklowi!

Proponuję przeniesc się na jeden temat, bo drazni ciagle skakanie z 1 na 2 i z powrotem, myli się co ktos i gdzie napisal.

Temat "Jakie Ducati wybrać" zostawmy na porady dla kupujących :biggrin:

Pozdro Seba

www.ducati-klub.pl

Ech... Ducati... Mnie jeszcze brakuje kasy na zakup a i umiejętności nie pozwalają na wykorzystanie potencjału tych maszyn, ale poczekamy i zobaczymy... Moze za kilka sezonow?

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

hej nie poddawaj się tak łatwo - można jak się trafi coś za całkiem rozsądne pieniądze trafić. Znasz powiedzenie: szukajcie, a znajdziecie :biggrin:

ja równiez się rozglądałem przez ponad 6 miesięcy zanim znalazłem swego Duca

pozdrawiam

Krzysztof

scitro napisał:

...czy M620 ma regulację zawieszenia z przodu??? Czy tak jak mój - wymiana...

nie ma - kup ohlins a zobaczysz (poczujesz) roznice

a ty sobie z melvina jaj nie rob bo melvin oprocz motorow to dziennik tez oglada i wie mniej wiecej co sie na swiecie dzieje :biggrin:

gratuluje monsterka :biggrin: