Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na fajna galerie z Bologna-Imola WSB 09 ....

Polecam jest na co popatrzeć.... :bigrazz:

Małe info dla osób które jutro o 9:00 będą przed tv, na Discovery Channel leci godzinny program poświęcony marce DUCATI :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: ot tak mała historia ( która narodziła się w fabryce odbiorników radiowych.... :biggrin: ) a jaka piękna..... :bigrazz: :bigrazz: :bigrazz: :bigrazz:

Edytowane przez CHALSKI

Macie rację... powoli czas odstawić 2koła :(

W środę jak lało miałem lekką glebę, jak zjeżdżałem w Poznaniu z Mostu Dworcowego w stronę PKSu, jechałem za Navarrą i w sumie trzymałem się asekuracyjnie dobre 20m za nią, jednak gościowi wyskoczył jakiś pieszy i jak stopnął trochę mocniej ja też delikatnie mocniej docisnąłem klamkę, no i gleba :(

Na całe szczęście miałem może zaledwie 5-10km/h, więc praktycznie przewaliłem się tylko na bok, nawet nie szorowałem :)

Co zabawne oparłem się na klamce, łokciu i wstającej stopce centralnej-lakier nienaruszony- hehe.

Więc pozbierałem się, dojechałem do pracy i na miejscu dostrzegłem, że zgubiłem tablicę... :(

Dopiero po 3godzinach mogłem podskoczyć na miejsce wywrotki, bo w duchu modliłem się, żeby leżała tam gdzie się wyglebiłem :P

No i fucktycznie czekała sobie na mnie idealnie na środku dwu-pasmówki :D

Mi nic nie jest, Hondzia jeździ, ale pogoda już nie taka na motocykl... myślę o odpaleniu skuterka, ostatnie dwa sezony jeździłem bzykiem do pierwszych śniegów :D

Jednak masa i inne innym Nm/KM robią swoje, a dojechać idzie szybciej niż autem, czy komunikacją ;)

Desmo pozdro!!!

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Wpadłem na fajna galerie z Bologna-Imola WSB 09 ....

Polecam jest na co popatrzeć.... :bigrazz:

Tak hostessy Hannspree na wszystkich wyścigach są najlepsze.

Małe info dla osób które jutro o 9:00 będą przed tv, na Discovery Channel leci godzinny program poświęcony marce DUCATI :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: ot tak mała historia ( która narodziła się w fabryce odbiorników radiowych.... :biggrin: ) a jaka piękna..... :bigrazz: :bigrazz: :bigrazz: :bigrazz:

powtórka, ale jeśli ktoś nie widział obejrzeć warto. To trochę inna wersja niż to co na necie można znaleźć tej samej, DiscoveryTURBO, produkcji.

PS

A tu kilka moich fotek z tegorocznego Misano.

http://picasaweb.google.pl/roguskirafi/Misano2009#

O wycieczce po fabryce Bimoty nie wspominając :-)

http://picasaweb.google.pl/roguskirafi/Bim...CObqnrnE-YaZSA#

Witam Panowie.

Powoli schodzę chyba na jedyną słuszną drogę....mianowicie,chciałbym w przyszłym sezonie zakupić jakiegoś monsterka z charakterkiem i oczywiście basowym głosem.Aktualnie posiadam "dorodne jajo" które kupiłem z myślą o turystyce...ale po dłuższych obserwacjach zauważyłem iż tej turystyki uprawiam niewiele.Za którym Monsterem się rozglądać,a jeśli nie monster to może jakiś ST lub SS??

Czy wersja S2R jest dobrym wyborem?? np taka jak ta:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1244255

Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o Ducati...mam nadzieję że pomożecie...

Budżet będzie oscylował do max 15k zł

Pozdrawiam :flesje:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Witam Panowie.

Powoli schodzę chyba na jedyną słuszną drogę....mianowicie,chciałbym w przyszłym sezonie zakupić jakiegoś monsterka z charakterkiem i oczywiście basowym głosem.Aktualnie posiadam "dorodne jajo" które kupiłem z myślą o turystyce...ale po dłuższych obserwacjach zauważyłem iż tej turystyki uprawiam niewiele.Za którym Monsterem się rozglądać,a jeśli nie monster to może jakiś ST lub SS??

Witamy, witamy nawróconego.

jeżeli masz budżet 15k to śmiało możesz szukać ST4, ST2, SS 750, SS 900 no i prawie każdego monstera. ST duże turystyczne ducati. ST4 ma silnik od legendarnej 916. SS są trochę mniejsze i zwinniejsze. a monstery jakie są każdy widzi. Oczywiście każde ducati ma basowy dźwięk a jeżeli chcesz dodatkowe efekty dźwiękowe to szukaj ducati ze suchym sprzęgłem. przeważnie montowali je w większych pojemnościach 900 i wzwyż, choć nie jest to regułą. Jeżeli będziesz chciał konkretny model spójrz na stronkę docpoland.com czasami ktoś z klubowiczów rozstaje się ze swoją ukochaną maszyną.

Panowie, nie trzeba czekać na Discovery:

Ducati w 4 częściach:

Inne też ciekawe.

Bimota:

MV Agusta - w nazwach plików jest błąd - przemianowali na Auguste :lapad: .

Na nie ma w tej serii niestety Moto Guzzi, reszta filmików to BiEmDablju i japsy.

Miłego oglądania.

Witam Panowie.

Zadzwoń do Konrada właściciele www.caferacer.pl on go oglądał coś mówił że ma troche uszkodzeń.A co do basowego dźwięku jeśli oglądane przez ciebie moto będzie posiadało fabryczne ciche tłumiki to się tym nie zniechęcaj a powiem więcej targuj się że niema tłumików akcesoryjnych ładnie gadających co pozwoli ci zaoszczędzić na małą przebudowe tych że tłumików na ładnie gadające basikiem co nie jest wcale drogie i trudne,chyba że zależy ci na magicznej naklejce na tłumikach.Dźwięk zawsze można poprawić albo samemu powiedzmy z moją pomocą lub jakiegoś innego człowieka wiedzącego co trzeba zrobić lub zlecić to komuś.

Edytowane przez edzio

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Witamy, witamy nawróconego.

jeżeli masz budżet 15k to śmiało możesz szukać ST4, ST2, SS 750, SS 900 no i prawie każdego monstera. ST duże turystyczne ducati. ST4 ma silnik od legendarnej 916. SS są trochę mniejsze i zwinniejsze. a monstery jakie są każdy widzi. Oczywiście każde ducati ma basowy dźwięk a jeżeli chcesz dodatkowe efekty dźwiękowe to szukaj ducati ze suchym sprzęgłem. przeważnie montowali je w większych pojemnościach 900 i wzwyż, choć nie jest to regułą. Jeżeli będziesz chciał konkretny model spójrz na stronkę docpoland.com czasami ktoś z klubowiczów rozstaje się ze swoją ukochaną maszyną.

Jako że zakup Duca planuje na przyszły sezon,w tym chciałbym się zastanowić dokładnie czego wymagam od motocykla.Tzn czy to ma byc "brutalny wojownik"w stylu monstera,czy tez wygodne turystyczne wozidło(akurat z takim mam do czynienia-tyle ze japonia).Mam nadzieje że rozumiecie o jakiej rozterce mówię...Nie ukrywam jednak faktu iż obawiam się suchego sprzęgła-brak styczności z owym.

Co do mitów awaryjności itd nie wypowiadam się ale zapewne"jak dbasz tak masz". ;)

Korci mnie jakis Monster w stylu S2R.

Zadzwoń do Konrada właściciele www.caferacer.pl on go oglądał coś mówił że ma troche uszkodzeń.A co do basowego dźwięku jeśli oglądane przez ciebie moto będzie posiadało fabryczne ciche tłumiki to się tym nie zniechęcaj a powiem więcej targuj się że niema tłumików akcesoryjnych ładnie gadających co pozwoli ci zaoszczędzić na małą przebudowe tych że tłumików na ładnie gadające basikiem co nie jest wcale drogie i trudne,chyba że zależy ci na magicznej naklejce na tłumikach.Dźwięk zawsze można poprawić albo samemu powiedzmy z moją pomocą lub jakiegoś innego człowieka wiedzącego co trzeba zrobić lub zlecić to komuś.

Edzio co do wydechu,to doskonale wiem do kogo się zgłosić,jak coś nie będzie mi się podobał dzwięk(tzn jego głośność)to zgłosze się do Twojej Twierdzy :flesje:

Tak jak mowiłem,zakup planuję niestety dopiero na rok 2010 :icon_rolleyes:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

...Nie ukrywam jednak faktu iż obawiam się suchego sprzęgła-brak styczności z owym.

Co do mitów awaryjności itd nie wypowiadam się ale zapewne"jak dbasz tak masz". ;)

Korci mnie jakis Monster w stylu S2R.

Poza pełnym przelotem na termignoni jest to druga rzecz jaka kocham w tym motocyklu, szczerze nie wyobrażam sobie innego sprzęgła miałem okazje na różnych sprzętach się przejechać ale to co daje (mówię o walorach akustycznych i możliwościach manualnych tego cuda)

To krótki filmik z mojego monsterka i sprzęgło na pierwszym planie :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Witam Panowie.

...

Ej, dziewczyny... Czy kolega nas obraził, czy tylko zignorował?

:wink:

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

czy to ma byc "brutalny wojownik"w stylu monstera,czy tez wygodne turystyczne wozidło(akurat z takim mam do czynienia-tyle ze japonia).Mam nadzieje że rozumiecie o jakiej rozterce mówię...

Gwarantuje Ci że po przejażdżce na ST4 nie nazwiesz tego motocykla "wozidłem" :buttrock:

charakterystyka silnika + zawieszenie daje dużo wiecej niz tylko pakowny, wygodny motocykl.

Ale...

I tak potwory rzadzą światem :biggrin:

http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATI
http://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie

Ej, dziewczyny... Czy kolega nas obraził, czy tylko zignorował?

:wink:

No w tym konkretnym wypadku to na jedno wychodzi :)

Kolego Pozytywnie Zakręcony - Potwory Rządzą Światem !! :clap:

Prawda, Sihaja ?

Jeśli nie jeździsz dużo turystycznie powinieneś być zadowolony z wyboru Monstera.

A suche sprzęgło - przejedź się, jeśli masz możliwość, a będziesz wiedział, czy Ci ono pasuje, czy nie. IMHO - trzeba się z nim polubić. S2R - jak najbardziej tak. Tylko, wiesz... Raczej czerwony :) W końcu to Ducati...

Edytowane przez Ewa_75