jannikiel Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) Tez nie rozumiem skoro 900 MHE kickstart wyprodukowali 4601, a electric start 1457...To juz bardziej exkluzywny jest Mille MHR ktorego zrobili 1111, a najbardziej exclusiv Mille S2 zrobili tylko 171 sztuk 71 sztuk w 1984 roku a pozostale 100 w 1985 roku.Jednak jesli chodzi o najbardziej pozadany klasyczny Ducati ceniony wsrod znafcow to przypominam o esencji Caferacera czyli o 750 Super Sport z 1974 roku tzw roundcase , zrobiono jego 401 sztuk i jak kiedys widzialem na aukcji ebay w USA to chcieli za niego 45 tys dol.Jesli chodzi o tego konkretnego 900 MHE to produkowano od 1979 roku do 1984 roku, najpierw mial 80 KM, potem 63 KM a w 1983 roku 72 KM, silnik wiadomo Desmo na walkach krolewskich , gazniki Dell Orto PHM40B, sprzeglo od 83 roku suche(wczesniej mokre), , masa od 205 do 212 kg na sucho, v.max, od 220 do 222 km/h, owiewki typu Mike Hailwood Replica , napis Ducati styl Guigaro ,kolor w wiekszosci czerwony z zielonymi stripamii i zielonym dolem bokow owiewki...Moze dlatego tak cenia bo malo tych motocykli jest na rynku, poniewaz braly udzial w roznych lokalnych wyscigah do polowy lat 80 tych, a i wlasciciele niezbyt grzecznie traktowali te motocykle, a jakosc owczesnych oliw wymagala wymian co 1500- 1600 km nie rzadziej... no i wiadomo jak ktos zaniedbal podstawowe servisowanie- szybko dolaczyl do grona piewcow skosnookiej tradycji technicznej, z pogarda wywozac padniety z ich winy Klasyk do huty...Pozdr. Janek 748 S. Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 cudo... http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...pl&pageNumber=1 pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 I wsio wiadomo... to jest rocznik 81-82, dlatego ze ma ta paskudna plastikowa nakladke na puche akumulatora, i przod kierunki wbudowane w owiewke, wczesniejsze przed 81 nie mialy wcale puszki i widac bylo akumulatorek, a wersja po 82 miala zaciski hamulcowe z "nowoczesnej" strony, przod kierunki prostokatne na nozkach i 4 wciecia w boczkach nad napisem 900...no i elektricznie startowane a nie na kopniak jak ta ze zdjecia, ale i tak moto klasyczne w pelnym tego slowa znaczeniu. Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jednak jesli chodzi o najbardziej pozadany klasyczny Ducati ceniony wsrod znafcow to przypominam o esencji Caferacera czyli o 750 Super Sport z 1974 roku tzw roundcase , zrobiono jego 401 sztuk i jak kiedys widzialem na aukcji ebay w USA to chcieli za niego 45 tys dol.Moim zdaniem 750 Super Sport 1974 to jeden z najpiękniejszych jeśli nie najpiękniejszy klasyk w ogóle nie tylko Ducati.http://www.ducati.com/heritage/anni70/750ss/750ss.jhtmli ten napis na silniku majstersztyk :icon_twisted: http://www.cybermotorcycle.com/gallery/duc..._Sport_1974.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jeden z pierwszych prawdziwych Superbikow:-))) - w fachowej zagranicznej prasie uznany jest wlasnie za jeden z najpiekniejszych motocykli wszechczasow...pewnie wiecie ze ten model to byl wtedy szok dla motocyklistow to tak jakby Honda wypuscila RCB1000 ze swiatlami do handlu, albo NR 500 :-)))- tylko Ducati sie na to odwazylo...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 A ja troszkę z innej beczki, może mnie nie skreślą.Mam kilka pytań.Może ktoś wie gdzie można nabyć tzw. hugger do 749, licytowałem coś takiego kiedyś na irlandzkim e-bayu ale mi się godziny po... i poszło do kogoś innego za śmieszną cenę?Pytanie nr 2 mój sprzęt ma 4 lata ale tylko ponad 12 tys przebiegu, czy powinienem wymienić paski rozrządu. W specyfikacji jest podobno napisane że co 20 tyś ( takie otrzymałem informacje przy przeglądzie po 10 tyś)?Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 A ja troszkę z innej beczki, może mnie nie skreślą.Mam kilka pytań.Może ktoś wie gdzie można nabyć tzw. hugger do 749, licytowałem coś takiego kiedyś na irlandzkim e-bayu ale mi się godziny po... i poszło do kogoś innego za śmieszną cenę?Pytanie nr 2 mój sprzęt ma 4 lata ale tylko ponad 12 tys przebiegu, czy powinienem wymienić paski rozrządu. W specyfikacji jest podobno napisane że co 20 tyś ( takie otrzymałem informacje przy przeglądzie po 10 tyś)?Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam 1. http://cgi.ebay.co.uk/Ducati-749%2F999-rea...808181030a37297 - mielismy kolege w Poznaniu, ktory takie cuda robil za smieszne ceny, oklejal takze kola karbonem, normalnie byl artysta w tym fachu- kilka Duk tak jezdzi...no, coz- siedzi w GB jak wielu Polakow ;-[ 2. Tak- co 20 tys lub chyba co dwa lata przebiegu nalezy wymienic ale jesli garazujesz to elastycznie podszedlbym do tych dwoch lat ;-]. Sam juz znacznie przepalowalem i zyje. Fakt- zagladam tam co jakis czas. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 A ja troszkę z innej beczki, może mnie nie skreślą.Mam kilka pytań.Może ktoś wie gdzie można nabyć tzw. hugger do 749, licytowałem coś takiego kiedyś na irlandzkim e-bayu ale mi się godziny po... i poszło do kogoś innego za śmieszną cenę?Pytanie nr 2 mój sprzęt ma 4 lata ale tylko ponad 12 tys przebiegu, czy powinienem wymienić paski rozrządu. W specyfikacji jest podobno napisane że co 20 tyś ( takie otrzymałem informacje przy przeglądzie po 10 tyś)?Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam Przyjedź do mnie z paskami jak przekroczysz 20 tysi to ci wymienie. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Wiem, co mówi :) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Przyjedź do mnie z paskami jak przekroczysz 20 tysi to ci wymienie. Witaj,U mnie 20 tys. to może bć za 2 lata, ale dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Najlepiej skontrolowac stan i naciag paskow- a jest dosc dobry dostep... wszelkiego typy przelamania struktury, lub bardzo luzny pasek- nie ma mozliwosci naciagniecia wymaga szybkiej interwencji w postaci wymiany tejze czesci nanowa...paski nie sa drogie, mozna znalezc zamienniki, a jak ktos ma troche oleju w glowie praktycznie w trasie moze sobie sam zrobic wymiane...Teraz do rzeczy:po ostatniej przejazdzce na Ducacie nasunal mi sie pewien wniosek- ze nie trzeba ostro palowac zeby zachwycac sie sprzetem... jechalem sobie tak 90-100 przy lekko uchylonej szybie i wsluchiwalem sie w klekot sprzegla i lomot wydechu z tylu - porownujac do muzyki- sprzeglo gitara basowa a lomot wydechu bebny- tylko zeby mi przesmiewcy nie dodawali: a swierszczenie zacierajacych sie pierscieni solowka na "wiosle" :-))))...Oj cos w tych Ducach jest- zadna 2 cylindrowka ryzempedzona, ani Apliriowata tego ni ma...Pozdr. Janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troublemaker Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 hmmm....Janek jestes smakoszem jazdy :clap: Ale nie pisz tyle o muzyce bo cie jeszcze jakiś buc zbanuje i smutno tu będzie bez ciebie :smile: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 hmmm....Janek jestes smakoszem jazdy :) Ale nie pisz tyle o muzyce bo cie jeszcze jakiś buc zbanuje i smutno tu będzie bez ciebie :) :icon_eek: Nie mat takiego silnego na tym 4um aby Janka zbanował.pozdro Hej, Dlaczego Ducati 900 MHR z 1983 roku jest tak potwornie drogie? 12.000 EUR? Co to za maszyna oprocz tego, ze zaj....e piekna... :D mniam... pozdr Jak rozkminisz MHR to sam dojdziesz do wniosku że 6000 za moto i drugie tyle za historię. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Nie mat takiego silnego na tym 4um aby Janka zbanował.pozdroJak rozkminisz MHR to sam dojdziesz do wniosku że 6000 za moto i drugie tyle za historię. I Amen! :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jak rozkminisz MHR to sam dojdziesz do wniosku że 6000 za moto i drugie tyle za historię.No właśnie powoli rozkminiam i czytam :icon_exclaim: Wiesz, od początku wiedziałem, że ta cena nie jest wartością maszyny jako takiej tylko - nie tego jaka jest, tylko czym jest. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi