aker6 Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 a to zdjecia Jawy 175 Villiers:http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2337 - późniejszy modelhttp://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2338 - wcześniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
es_kol_ta Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Czesi wg mnie maja znacznie lepsza historie motocykli niz Polacy poczawszy od pradawnego Laurin & Klement poprzez wszystkie BD i Pragi az do powojennych Jaw i CZ . malo Polaków patrzy na ten kraj jako na bylego potentata motocykli , a wydaje mi sie ze warto JA osobiscie jestem fanem Jawy 500 OHC http://jawa-500-ohc.euweb.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal350 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Mam jawe 354 z 1955 silnik jest po remoncie ale problemy sa z wolnymi obrotami (nie jest to raczej kwestia wyrogulowania gaznika) lecz cos innego, po kilku dziesieciu sekundach pracy na wolnych obrotach zaczyna słabnąć i gasnie... jezeli ktos orientuje sie w czym tkwi problem to prosze o odpowiedz pozdr michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 po kilku dziesieciu sekundach pracy na wolnych obrotach zaczyna słabnąć i gasnieMam identyczny problem w 250. Tylko że u mnie podczas jazdy wszystko ok lecz na wolnych jak czasami mi zgasła to już nie odpaliła tylko trzeba bylo czekać az ostygnie. Na zimnym chodzi elegancko. Ja podejrzewam gaźnik bo zapłon mam sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 A ja bym stawiał na zapłon>nastawy książkowe są już nie aktualne.Jeśli na zimnym dobrze chodzi to gażnik wcale nie zubaża mieszanki ,to i na ciepłym co najwyżej by gorzej paliła. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 CZ to chyba Ceska Zbrojovka czy jakos tak w kazdym razie robili kiedys bron.To już druga osoba zwraca na to uwagę. Poddaję się, bo pomimo poszukiwań nie udało mi sie znależć instrukcji obsługi. Być może macie rację. Choć mam przed oczami napis na okładce instrukcji nieco inny niż podany przez Browarnego. No cóż - wypada przeprosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 CZ to chyba Ceska Zbrojovka czy jakos tak w kazdym razie robili kiedys bron. W mojej CZ350 472.5 z 1985r mam napisane w tabliczce znamionowej "Ceskie Zavody Motocyklove Strakonice" :P ,co ciekawe poza tym napisem oraz "Made in Czechoslovakia" i VIN wszystko jest w języku rosyjskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Fabryka nazywa się Ceska Zbrojovka AS. Strakonice to miejscowość gdzie sie znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 a ja jestem szczęśliwym posiadaczem CZ 98.piękny sprzęcik :P no i po nareszcie dziala.tylko ze nie mam juz na nim orginalnego lakieru, ale pomalowalem na wzor:)<lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 gratuluje ciekawy sprzęt :lapagora: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 dziex.w niedziele na niej wyjechalem i zlapala mnie policja:))ale byli zaskoczenia...a chcialby ktos moze jawe 175ccm(typ 356)z 1960??bo mam taka na zbyciu i nie wiem co mam z nia zrobic.nie ma dokumentów niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestia Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Witam. Jest nas kilku :clap: CZ 350 z 1987r. Obecnie od ponad roku w remoncie. Jak dam rade to w maju będe śmigał. Kupiłem moto w stanie średnim od drugiego właściciela. Niestety miałem glebe i postanowiłem go troche usprawnić i przerobić. Ogólnie zrobiłem nią tylko jakieś 3 tysiące km. Może latem się spotkamy? Taki mini zlot CZ?? Co Wy na to?? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Może latem się spotkamy? Taki mini zlot CZ??Czemu nie tylko ja mam troche daleko bo wszyscy sa z południa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesjasz Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 To już druga osoba zwraca na to uwagę. Poddaję się, bo pomimo poszukiwań nie udało mi sie znależć instrukcji obsługi. Być może macie rację. Choć mam przed oczami napis na okładce instrukcji nieco inny niż podany przez Browarnego. No cóż - wypada przeprosić. Czytam forum od jakiegos czasu i widze ze po raz kolejny pojawia sie ten temat. CZ to jest Ceska Zbrojovka,i produkuja bron do teraz.Sa jednym z najwiekszych producentow broni palnej na swiecie...tu jest ich oficjalna strona Produkuja rowniez silniki,maszyny ect.ale jest to tylko dodatek do ich glownego zajecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 jawka 50 mustang100% orginał drugi włąściciel jestem zadowlony mimo licznych uwag na temat tego wiatropęda. Silnik nie rozbierany na tamtych wakacjach przejechałem ok 120 km niewiele ale zakup świeży.UWaga: Jeśli chcesz pojeździć sobie takim motorkiem to musisz kupić go od pierwszego właściciela który nie pchał paluchów do silnika to jest gwarancja że jawka nadaje się do remontu a potem do normalnej jazdy. :mrgreen:Dodam troche od siebie, przejechalem ponad 1000km :)Wady: przednie zawieszenie suche, pozostawia troche do zyczenia. Gaznik wredny w regulacji. Nierowne niskie obroty. Naped predkosciomierza dziala niezbyt dobrze. Fabrycznie brak kierunkowskazow.Zalety: swietny silnik o duzej mocy w stosunku do pojemnosci (i roku produkcji) szczegolnie po odblokowaniu. Niezle hamulce. Srodek ciezkosci polozony nisko, wiec trzeba sie postarac, zeby sie wylozyc. Silnik odpala w kazdych warunkach pogodowych, nie straszny mu mroz, deszcz, snieg... A poza tym przerobki rulez :twisted: Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi