Skocz do zawartości

kurtka skórzana czy tekstylna, skóra czy texy

Rekomendowane odpowiedzi

afish napisał:

Jak juz mowa o ciuchcach to pochwalcie sie w jakich bucikach smigacie ??

lekarstwo na kłopoty ze wzrokiem

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

afish napisał:

Hunter pochwal sie ile dales za komplecik ??

Jak juz mowa o ciuchcach to pochwalcie sie w jakich bucikach smigacie ??

http://www.motoglobe.pl/index.php?str=895

http://www.moto-abc.pl/kurtka-held-hakuna-bialym-p-2175.html

http://www.defender.net.pl/product-pol-175...ELD-MATATA.html

Buty kupiłem Falco, ale są zajebiście niewygodne. Kombik natomiast super i polecam.

Fakt, ciuchy Huntera zajebiaszcze, ale na pewno mniej bezpieczne od skóry. Spotkaliśmy ostatnio po trasie w Skwierzynie bikera, który miał konkretnego szlifa w texie i był cały poprzycierany a myślę, że w skórce pewnie wyszedł by bez szwanku. Dodatkowo jak latamy, my się w kombiakach gotujemy, a Hunter szlaja się jak gość bez słowa narzekania, że za gorąco :wink: Ale faktem jest również to, że za ten komplecik dał więcej niż kumpel za kombiaka 4SR...

Vector napisał:

Fakt, ciuchy Huntera zajebiaszcze, ale na pewno mniej bezpieczne od skóry. Spotkaliśmy ostatnio po trasie w Skwierzynie bikera, który miał konkretnego szlifa w texie i był cały poprzycierany a myślę, że w skórce pewnie wyszedł by bez szwanku

po czym wnosisz?

Guzik napisał:

po czym wnosisz?

Między innymi na podstawie testu z MOTOCYKLA - nie pamiętam który numer, w każdym bądź razie tex szybciej przeciera się od skóry czego potwierdzeniem właśnie wspomniany biker, który zaliczył szlifa w texie. Teraz śmiga w skórze :icon_twisted:

Vector napisał:

Między innymi na podstawie testu z MOTOCYKLA - nie pamiętam który numer, w każdym bądź razie tex szybciej przeciera się od skóry czego potwierdzeniem właśnie wspomniany biker, który zaliczył szlifa w texie. Teraz śmiga w skórze :icon_twisted:

ciekawe co bylo porownywane

Guzik napisał:

ciekawe co bylo porownywane

Buzik, wykaż odrobinę chęci... Widzę, że nie czytasz motocyklowej prasy. Były porównane texy ze skórami, co szybciej się przetrze w razie szlifa. A mi się nie chce szukać jednego testu w tonie motocyklowej makulatury :icon_razz:

HunterM napisał:

Raczej nie da się ukryć, że w Twoim wyborze brał udział aspekt estetyczny. Biorąc pod uwagę kombinację kolorów pewnie łatwo nie było :)

Ja osobiście mam podobne odczucia jak większość tutaj. W skórze czuję się bezpieczniej, ale mniej komfortowo... tak bym to określił w skrócie :)

Pozdr.

filipr napisał:

Raczej nie da się ukryć, że w Twoim wyborze brał udział aspekt estetyczny. Biorąc pod uwagę kombinację kolorów pewnie łatwo nie było :)

Ja osobiście mam podobne odczucia jak większość tutaj. W skórze czuję się bezpieczniej, ale mniej komfortowo... tak bym to określił w skrócie :)

Pozdr.

W wyborze główną rolę odegrało przeznaczenie - dalekie trasy, kolor jasny, żeby być lepiej widocznym i żeby nie męczyć się w słońcu (biały odbija promienie). Padło na teksa, wziąłem z topowy model. A przetrzeć się tak szybko też nie przetrze, przecież to nie dresy ortalionowe z trzema paskami tylko kombinezon motocyklowy, podejrzewam że ktoś go testował przed wypuszczeniem na rynek pod kątem przetarć i ochrony ciała :biggrin:

A wygodny i komfortowy to jest swoją drogą :bigrazz:

Jedno i drugie ma wady i zalety, jakbym kupił skórę to by była skóra, jest tekstyl to jest tekstyl, najważniejsze że w jednym i drugim można zapie*dalać :bigrazz:

Ja do tej pory śmigałę w skórcach bo jak że by inaczej na cruiserze... W tym roku nabyłem sobie spodnie i kurtkę tekstylna... Jak do tej pory pod spodnie przy 10 stop. zakładałem jeansy, pod kurtkę jeansowa kamizelkę, polar i podkoszulek tak teraz spodnie i gatki, podkoszulka i kurteczka... Komfort nie do porównania... Jak sie zrobiło ciepło wypinam ocieplacze i jest chłodno...

HunterM napisał:

A wygodny i komfortowy to jest swoją drogą :bigrazz:

Fakt, na pewno skóra nie przebije pod względem komfortu texów, kombiak po całym dniu w siodle daje małe we znaki, ale da się wytrzymać :wink: Co kto lubi! :flesje:

A w texach pewnie uczucie jest zbliżone do zwykłych ciuchów. Ale ja nie wiem bo nigdy nie jeźdźiłem w texie więc się nie znam :icon_razz:

Vector napisał:

Fakt, na pewno skóra nie przebije pod względem komfortu texów, kombiak po całym dniu w siodle daje małe we znaki, ale da się wytrzymać :wink: Co kto lubi! :flesje:

A w texach pewnie uczucie jest zbliżone do zwykłych ciuchów. Ale ja nie wiem bo nigdy nie jeźdźiłem w texie więc się nie znam :icon_razz:

Vector pożyczyć Ci kurtkę tekstylną na przejażdżkę ?:):)