PomyK Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 A ja polecam ten--> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80193736 mój kumpel ma taki i chwali ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 A ja polecam ten--> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80193736 mój kumpel ma taki i chwali Tez kupilem ostatnio ten stojak , dokladnie w olku I wyglada na solidny, zobacze jak sie bedzie sprawowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 A ja polecam ten--> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80193736 mój kumpel ma taki i chwali ;) To ciekawe do czego go używa ten twój kolega - chyba do naprawiania dryny :D Właśnie o takim stojaku wypowiadał sie Filu. Sam go u niego w warsztacie widziałem i zdecydowanie NIE JEST solidny i godny polecenia bo po dłuższym okresie użytkowania sie rozlatuje :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jakieś dziwne te stojaki kupujecie... Ja mam taki jak z aukcji na allegro już 6 lat. W sezonie używany codziennie w mojm warsztacie. Tznl konstrukcyjnie jest taki sam jak ten z allegro, a przy tym solidny i niezniszczalny. nie wiem z czego jest robiony ten na allegro, skoro się rozlatuje :roll: Nic się nie rozleciało póki co. Zakup dokonany w Rapid Motocykle. Koszt 150 zł.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 zdecydowanie NIE JEST solidny i godny polecenia bo po dłuższym okresie użytkowania sie rozlatuje To się nie dziwie jak w 5 skaczecie po nim :laughing: ;) Pewnie jakiś feralny egzemplarz :D A i mój kumpel już nie ma tego blatu drewna,zamiast tego kupił taki plastik na 3 cm pokryty od góry jakąś gumą czy czymś,żeby motocykl się nie ślizgał nie spadł ze stojaka.Zamienił ten blat po około miesiącu :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Drewniany blat to podstawa - świetnie trzyma motocykl, wchłania zanieczyszczenia no i nie kaleczy ramy.Zdecydowanie drewno to najlepsze rozwiązanie. Inna sprawa, że tam pewnie musi być odpowiedni gatunek, żeby dawało radę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 a dziadek mojego wujka miał kolege który miał babcie a ona tez miała wuja który miał ciocie która była juz babcią bo miała wnuka który tez miał motor i podkładał pod niego stare sanki z 2 cegłami, które dostał od taty jednego z wujków, i wyglądały niesamowicie solidnie. 3/4 wypowiedzi tak wygląda niesamowicie pomocne......ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zdecydowanie drewno to najlepsze rozwiązanie. Inna sprawa' date=' że tam pewnie musi być odpowiedni gatunek, żeby dawało radę. [/quote'] Dokladnie!! u mnie sprawdza sie kawalek MDF-u, a tak na marginesie ja swój podnosnik zrobilem za jakies 20zł(koszty rur, reszta gemeli była w garażu ) :D może nie wyglada zbyt estetycznie ale za to jest solidny i doskonale znosi "trudy" serwisu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam!Ja sobie taki uspawalem i wyszlo mnie to okolo 25zlbo rurki mialemkupilem tylko kóleczko i farbe.A jest bardzo wytrzymały bo jak stawialem na nim 120kg motor to mozna bylo po nim skakac i niespadal.Polecam wlasne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 dzieki za zainteresowanie, cieszę się że wszyscy się pochwalili to co mają ! proszę kogoś kto ma taki podnośnik o zwymiarowanie, super by było jakby ktoś dorwał jakiś rys. techniczny. Może zrobie dwa, więc jeden będzie na sprzedaż zamiesze foty tutaj co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 ja robilem podnosnik typowo pod DT i jak kupilem YZ to podnosnik byl zaniski to dokrecilem do niego kawalek deski i znow jest na wymiar ;):D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 A ja polecam ten--> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80193736 mój kumpel ma taki i chwali też mam taki jak wyżej i kupiłem go na motobajzlu za jakieś 100-110zł razem z koszulką, ok roku ma i nie mam zastrzeżeń do niego, jedynie skleka się zasyfiła Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 POmysł wprost odkrywczy. Jak będziesz podnosił motocykl na stojaku na kółkach' date=' to Ci będzie wszystko odjeżdżało i nic nie podniesiesz. pzdr[/quote'] tak mi sie wydaje ze w warsztatach jest od groma lewarkow na kolkach, w dodatku jak ma odjezdzac? podnoszac motocykl ma Ci uciekac? na moja logike nie jest to zazbytnio mozliwe, w koncu podstawiasz taki stojak pod motocykl i podnosisz motocykl, wisi na stojaku no i nic nie odjezdza, chyba ze popchniesz motocykl to pojedzie na stojaku jak podloze jest plaskie i gladkie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 ak mi sie wydaje ze w warsztatach jest od groma lewarkow na kolkach' date=' w dodatku jak ma odjezdzac? podnoszac motocykl ma Ci uciekac? na moja logike nie jest to zazbytnio mozliwe, w koncu podstawiasz taki stojak pod motocykl i podnosisz motocykl, wisi na stojaku no i nic nie odjezdza, chyba ze popchniesz motocykl to pojedzie na stojaku jak podloze jest plaskie i gladkie..[/quote']Nawet mozna sobie podłozyc kawałek "drewienka" jak to mawia moj ojciec ;) :D Ja i tak stosuje tradycyjny taborecik i nie mam takiego wypasu jak wy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 tak mi sie wydaje ze w warsztatach jest od groma lewarkow na kolkach' date=' w dodatku jak ma odjezdzac? podnoszac motocykl ma Ci uciekac? na moja logike nie jest to zazbytnio mozliwe, w koncu podstawiasz taki stojak pod motocykl i podnosisz motocykl, wisi na stojaku no i nic nie odjezdza, chyba ze popchniesz motocykl to pojedzie na stojaku jak podloze jest plaskie i gladkie..[/quote'] Mam wrażenie, graniczące z przekonaniem, że w życiu nie widzialeś na oczy takiego podniśnika i w życiu go nie używałeś. Bo gdybyś widział i używał, tobyś wiedział, że działa on na zasadzie dźwnigni. Trzeba mocno docinąć nogą, by podnieść masę w górę. A gdy dociskasz, pchasz dźwignię do przodu. I gdyby stojak był na kółkachm, to byś go pchał i pchał, a on by sobie jechał i jechał. A ludzie wokoło mieliby ubaw po pachy. Więc zanim zaczniesz zbierać rurki i robić stojaczek, pofatyguj się zbadać, jakimi zasadami kieruje się on w rzeczywistości. tak mi sie wydaje ze w warsztatach jest od groma lewarkow na kolkach' date=' [/quote'] Jasne - tyle że to są podnośniki pod wahacz. Te - jeśli mają kółka - to tym łatwiej stawia się na nich motocykle (mam kilka takich w warsztacie). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi