roddick Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam pomóżcie!!! Nie działają mi hamulce. przedni hamulec działał dopóki nie musiałem rozebać całego przodu. Został wylany płyn hamulcowy. wyczyściłem przy okazji szczeki i sprawdziłem klocki. kupiłem dot4 i wlałem go.Odpowietrzyłemnawet sprawdzałem dwukrotnie ale nic hamulec dalej nie działa. Co może być przyczyna?? wszedzie płyn jest sprawdziłem krok po kroku i dalej nic. Tylni to poprostu musiałem go odkrecić nie spóściłem płynu tylko wszystko odkręciłem i położyłem z boku. Po skręceniu spowrotem i małym odpowietrzeniu hamulec działa ale nie tak jak powinien ponieważ dociskam nóżke do końca a motor jedzie ledwo ale jedna k jedzie co jest przyczyna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Sproboj w miejsce odpowietrzania przy zacisku wlozyc rurke i nalac troche plynu do jakiegos pojemnika i wlozyc ta rurke (polaczona z odpowietrznikiem) tak aby byla zanurzona koncowka. Nastepnie naciskaj na klamke i rob to dotad ale przeztana leciec bombelki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 A zacisk ci się nie zapiekł?? jak ci się nie uda po radzie addam-a to musisz rozebrać, wyczyścić porządnie i jeszcze raz złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Moim zdaniem masz jeszcze powietrze w ukladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zapowietrzony i tyle nie ma innej opcji....... Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 zapowietrzona pompka, wstzryknij płyn przez odpowietrznik, powinno pomóc Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 napewno gdzies jest powietrze jak pisal enduromaster mozesz miec pompe zapowietrzona zacznij najpierw od odpowietrzenia jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja się podepnę pod temat: Zablokował mi się tylny hamulec (niecałkowicie, czuć duży opór w ruchu).Ledwo mogę popchnąć maszynkę... Po wyciągnięciu z garażu wszystko działało lekko, dwa razy nacisnąłem podczas jazdy nóżkę hamulca i nagle przychamowało mnie ostro i juz tak zostało. Ostatnio jak sprawdzałem to płyn juz miał ciemniejszy kolor. Mysle ze czas zmienić płyn, każdy do układów hamulcowych pasuje? Dot.4 :] ? Sądze, że trzeba przeczyścić tam co nieco tylko zabardzo nie wiem jak zdemontować uchwyt i czym to wszystko przywołać do porządku... Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zapieklo Ci cylinderki, albo sie zaciely(jezeli masz zuzyta tarcze). Ale powod glowny to stary plyn. Wymien go bo jeszcze sobie biedy narobisz jak ci przod zablokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Kupić byle jaki płyn hamulcowy? :-D Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 najlepiej jakis polecany przez producenta :P Dot-4 jest chyba uniwersalem :) ja dokladnie nie wiem jaki ma byc w aprilii.. zapytaj Siwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 rodzaj plynu czesto pisze na pokrywce od zbiornicza do pompy ale do aprilki dot 4 sie stosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Dzięki za info :D Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 nie koniecznie to musi byc plyn...u mojego znajomego bylo podobnie....zlapalo mu tyl.....myslelismy ze plyn...a okazalo sie ze tloczki mu sie zapiekly...no itrza bylo rozbierac i czyscic.....jezeli lej ci nie pomoze to rozbierz zacisk :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 masz powietrze w przewodzie... Nie jest to trudno usunąć i nie wymaga to specjalistycznych narzędzi jak co to wal na gg... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi