Skocz do zawartości

POMOCY!!! hamulce nie działają !!!!!!!!!!!!!11

roddick
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pomóżcie!!! Nie działają mi hamulce. przedni hamulec działał dopóki nie musiałem rozebać całego przodu. Został wylany płyn hamulcowy. wyczyściłem przy okazji szczeki i sprawdziłem klocki. kupiłem dot4 i wlałem go.Odpowietrzyłemnawet sprawdzałem dwukrotnie ale nic hamulec dalej nie działa. Co może być przyczyna?? wszedzie płyn jest sprawdziłem krok po kroku i dalej nic.

Tylni to poprostu musiałem go odkrecić nie spóściłem płynu tylko wszystko odkręciłem i położyłem z boku. Po skręceniu spowrotem i małym odpowietrzeniu hamulec działa ale nie tak jak powinien ponieważ dociskam nóżke do końca a motor jedzie ledwo ale jedna k jedzie co jest przyczyna ???

Sproboj w miejsce odpowietrzania przy zacisku wlozyc rurke i nalac troche plynu do jakiegos pojemnika i wlozyc ta rurke (polaczona z odpowietrznikiem) tak aby byla zanurzona koncowka. Nastepnie naciskaj na klamke i rob to dotad ale przeztana leciec bombelki!!

Ja się podepnę pod temat:

Zablokował mi się tylny hamulec (niecałkowicie, czuć duży opór w ruchu).

Ledwo mogę popchnąć maszynkę... Po wyciągnięciu z garażu wszystko działało lekko, dwa razy nacisnąłem podczas jazdy nóżkę hamulca i nagle przychamowało mnie ostro i juz tak zostało. Ostatnio jak sprawdzałem to płyn juz miał ciemniejszy kolor. Mysle ze czas zmienić płyn, każdy do układów hamulcowych pasuje? Dot.4 :] ? Sądze, że trzeba przeczyścić tam co nieco tylko zabardzo nie wiem jak zdemontować uchwyt i czym to wszystko przywołać do porządku...

nie koniecznie to musi byc plyn...u mojego znajomego bylo podobnie....zlapalo mu tyl.....myslelismy ze plyn...a okazalo sie ze tloczki mu sie zapiekly...no itrza bylo rozbierac i czyscic.....jezeli lej ci nie pomoze to rozbierz zacisk :P