Soken Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Cześć Aktualnie robię prawo jazdy a2 i zastanawiam się jaki motocykl wybrać, wcześniej jeździłem 50ccm, przejechałem nim kilka tysięcy km. Problemem z doborem motocyklu może być fakt ze mam 193 cm wzrostu. Interesują mnie motocykle turystyczne, nakedy. I mam pytanie czy z moim wzrostem i funduszem 8000 zł znajdę coś optymalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Z tym wzrostem dobrze się odnajdziesz na czymś typu F650GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradmm Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Witam. Ledwie znalazłem się na tym forum a już proszę o pomoc, eh.. Co by nie było, jestem wysoki, 197cm, raczej mam sporawą stopę (rozm. 45) i obecnie jestem na kursie na kat.A. Problem jest taki, że motocykle, na których będę egzaminowany są strasznie małe, nogi mam maksymalnie zgięte, a w przypadku wrzucania "2jki", muszę unosić całą nogę ze stopki. I tu pytanie do Was, chcąc uniknąć czegoś takiego, jaki motor byście mi polecili na początek? (Nie szukam nic specjalnego, może być zarówno turystyk jak i naked, jak i turystyczny enduro. Raczej nie sportowy.) Kwestii propozycji od znajomych to otrzymałem takie: - Suzuki V-Strom - Honda Transalp Aczkolwiek miłoby usłyszeć jakieś za i przeciw. (co do transalp to nie jestem pewien szprychowych kół i jakie to ma przełożenie). P.s. motocykl raczej chciałbym wykorzystywać w podróżach do 200-300km oraz do jazdy po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 byłoby super gdybyś chociażby orientacyjnie nakreślił budżet na zakup moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradmm Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Teraz, kiler napisał: byłoby super gdybyś chociażby orientacyjnie nakreślił budżet na zakup moto oj przepraszam, raczej rzędu 15-20 tys. i będę kupował używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) To albo honda NC albo wspomniany V-strom ew kawa versys może BMka 650 GS No chyba że ambitnie celujesz w litra 😉 W tym temacie masz dosyć szeroko to omówione 😉 Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Przy takim wzroscie powiedziałbym BMW F 850 GS Adventure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradmm Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) 22 minuty temu, Taurus 61 napisał: Przy takim wzroscie powiedziałbym BMW F 850 GS Adventure Dzieki ale troszeczke przekracza moj budzet ;( Ogolnie porownuje motocykle na cycle-ergo.com, zeby mniej wiecej dostosowac do wzrostu i powiem szczerze ze w przypadku gladiusa (czyli obecnego z kursu) wyglada to tak: Honda NC700S niestety rowniez nie powala jesli chodzi o zgiete kolana: Kawasaki versys 650 wyglada o tak: Poki co wychodzi ze najmniejsze zgiecie osiagne przy BMW F650GS Czy moglibyscie cos jeszcze podrzucic? Pozdrawiam i dziekuje za obecna pomoc Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez konradmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Bez przesady ….. mam 194cm a rozmiar buta 47.5 …… zaczynałem od DRki 650 RSE, potem Honda CBF 600 S, potem Bandyta 1250SA a na koniec Ducati ST 4S ……. DRke szybko sprzedalem a resztą zjezdziłem całą Europe i było ok i wygodnieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 KTM 990 ADV S/R. Najwyższy motocykl jaki miałem. 181 cm, dość długie nogi i nie ma bata żebym postawił całą stopę na podłożu. W budżecie powinieneś się zmieścić ewentualnie 950 na gaźniku. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Jak będziesz za dużo czytał w necie to wyroście z Ciebie albo moderator albo spec od łamania kierownic 😉 Poszukaj takich moto w okolicy , dosiądź się to zobaczysz czy pozycja Ci odpowiada czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosior899 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Może yamaha tdm 900 Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez kosior899 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-yo Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Benelli trk 502 x ...wysoki motocykl , nie zamocny chyba 50 koni , 500 pojemnosc , siwezy rocznikowo , tak czy siak szukaj cos z segementu adv najwygodniejsze i wszystkie wmiare wysokie Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi