rg166 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja mam agv rc5 pro :evil: Kask zajebisty, ale mimo wszystko jak przy 80km/h wyje*ałem się na głowe to przez 2 tygodnie z lozka wstac nie moglem :banghead: Ludzie, ajk wy jezdzicie w kaskach typu tornado to sobie pomyslcie co sie z nim stanie podczas wypadku! Kumpel mial taki kask to zrobilismy test- zrzucilismy go z wysokosci 2 metrów. Reakcja? Kask pękł na 5 części. Chciałbym zauważyć ze podczas upadku sila jest duzo wieksza !Mozna z tego wywnioskowac, ze rownie dobra ochone zapewni ci jazda w czapce z daszkiem :P pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muma Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 WitamNiezwracam uwagi na to czy kask jest wytrzymały bo jezdze komarem jak za 2 mieśiące kupię sobie suzi rg 80wiadomo że taki kask mi niewystarczy :banghead: Pozdrawiam MUMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ludzie, ajk wy jezdzicie w kaskach typu tornado to sobie pomyslcie co sie z nim stanie podczas wypadku! Kumpel mial taki kask to zrobilismy test- zrzucilismy go z wysokosci 2 metrów. Reakcja? Kask pękł na 5 części. Chciałbym zauważyć ze podczas upadku sila jest duzo wieksza !Mozna z tego wywnioskowac, ze rownie dobra ochone zapewni ci jazda w czapce z daszkiem ;) pozdr. JEJQ! to jak oni na to homologacje dostali? buehehe mój kask miał już sporo przygód i niemało razy spadał z niemałych wysokosci i nic mu nie jest, raz tylko szybka poszła.... a jak wytłumaczyć frajerom, żeby jeździli w kasku? bo moi kumple bardzo uparci. cisną te swoje komarki i zawsze bez kasków. :/ pewnie dlatego, że kask droższy od moto. :icon_eek: raz widziałem wypadek, kolo na skuterze jechał, o ile pamietam yamaha aerox i przed nim jakies auto dało ostro po heblach, to on żeby nie mu w dupe, to próbował sie ratować uciekajac na chodnik, ale krawężnik był za wysoki, to sie glebnął tak przy 60, miał kask typu orzeszek, a przejechał sie brodą po chodniku i tak zjechał skure, że było widac kośći.... widok był okropny. :/ i moje przemyślenia po tym są takie, że jeżeli kask, to tylko i wyłącznie taki, że osłania brode!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wy mowicie ze tornado czy tiger za 70 zł sie opłaca?? ja za Crosowego Max'a (nowy) dałem 90 zł-wystarczy poszukać(kupiłem przez allegro) a porownania do tornado to nawet nie ma ;) :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ann Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Hej:) mimo iz dotychczas jestem tylko motoplecaczkiem ;) to uważam ze kask jest bardzo wazny Duzo ludzi zbiera na wymarzony sprzet zapominajac o ciuchach Wiem cos na ten temat w grudniu mój chłopak mial powazny wypadek i fakt ze jechal w dobrym kasku AGV ocalił mu życie ...Pozdrawiam Ann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 grudniu mój chłopak mial powazny wypadek i fakt ze jechal w dobrym kasku AGV ocalił mu życie ...Pozdrawiam Ann W grudniu na motorze? podziwiam. ciekawe za ile lat bedzie miał reumatyzm. o ile jeszcze nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit88 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Ja mam Tigera co prawda dziadostwo ale wyglebilem na nim 2x i nawet szybka nie pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Ja używam od niedawna Nolana X- lite 901 udalo mi się go kupić naprawde tanio ......499 zł sprowadzony z Niemiec ....Mialem wcześniej Maxa w którym otwierala mi się szybka powyżej 100 km/ h odwracając się na boki juz o turbulęcjach na głowie powyżej 180 nie wspominam ..... ;) kiedy tylko założyłem Nolana ............wiecie co po prostu aż chce się jeżdzić.........pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Ja mam Tigera co prawda dziadostwo ale wyglebilem na nim 2x i nawet szybka nie pękłaJeszcze nie pekła. przywalisz mocniej, to peknie... :/ Tez sie zastanawiałem nad Tigerem, ale słucham wypowiedzi i widze, żer tego dziadostwa to nigdy w życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Witam, Mam pytanie. W wielu postach przwija sie stwierdzenie, ze 500 zl to dobry kask. Ale jak wiadomo to wcale nie najdrozej. Chcialbym wiec dowiedziec sie, co jest takiego w innych kaskach - tych po 1500, 2000...Pytam, bo zona mnie na pewno o to zapyta, jak bede kupowal moto... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 przestroga.... kupilem tigera bo za ta cene (90zl) podobal mi sie i wyglad i ze byl lekki i wygodny ale ostatnio wypadl mi z reki i pekl w pol.... lepiej kkupic drozszy uzywany kask niz nowego tigera czy dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Ja mam Caberga za 300 zl i powiem ze sie mile zaskoczylem,po wypadku po ktorym mialem ( wuyzucilo mnie po uderzeniu przez kierownice na jakies 7 metrow i uderzylem glowa o asfalt) kask nie pękł :icon_mrgreen: jedynie troche sie poobijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 http://img156.imageshack.us/my.php?image=kask7oj.jpgA co myślicie o tym? :buttrock: :icon_mrgreen: Właśnie dzisiaj go kupiłem. Jest to jakiś kask z lat 80-ątych, produkcji rosyjskiej :banghead: Podobno założony na głowę tylko kilka razy. Myślę ze będzie dobry gdyż z tego co wiem to Rosjanie produkowali dobre rzeczy, a że w tamtych czasach byle kogo na motocykl enduro/cross nie było stać, to myślę że był on drogi- i raczej dobrej jakości. Dałem za niego 50 zł + nowe gogle Uvexa dostałem gratis :biggrin: W przyszłym tygodniu powinien do mnie dojść, zobaczymy czy będzie dobry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 no no z dalek będzie cię widać ......ale jak tylko będziesz coś miał ciekawego odnośnie jakości daj znać...... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) http://img156.imageshack.us/my.php?image=kask7oj.jpgA co myślicie o tym? wink.gif bigrazz.gif Właśnie dzisiaj go kupiłem. Jest to jakiś kask z lat 80-ątych, produkcji rosyjskiej wink.gif Podobno założony na głowę tylko kilka razy. Myślę ze będzie dobry gdyż z tego co wiem to Rosjanie produkowali dobre rzeczy, a że w tamtych czasach byle kogo na motocykl enduro/cross nie było stać, to myślę że był on drogi- i raczej dobrej jakości. Dałem za niego 50 zł + nowe gogle Uvexa dostałem gratis wink.gif W przyszłym tygodniu powinien do mnie dojść, zobaczymy czy będzie dobry. Pozdrawiam. łoo kurfa ale wynalazek.. Trudno mi cos powiedziec na temat rosyjskich aa przepraszam radzieckich kaskow ale wyglada w miare solidnie... Jednak sprawdz czy uplyw czasu go troche nie zniszczyl np tworzywo z ktorego zostal wykonany przez lata moze stac sie bardziej kruchliwe...ps nielepiej bylo dozbierac 75zl i kupic maxa 606 Edytowane 4 Maja 2006 przez krzychu-985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi